Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Halló, királyság? Bombariadó! Az emberek adataival való üzérkedés bomba üzlet a Fidesznek!


A Telenornál szeptember 25.-én tartották az internet világnapját, és ebből az alkalomból egésznap ingyen internetezhettek az ügyfelek a Telenor hálózatán. 
Ugye milyen nagylelkű gesztus ez a Norvég állami tulajdonú Telenortól? 

A közelmúltban gyakran lehet hallani arról hogy Norvégia éles kirohanásokat intéz a Fidesz kormány ellen a nemzetközi közvélemény előtt, és az Orbán Viktor vezette kormányzat is harsányan támadja a Norvég köröket.
Persze mint ahogy az már oly sokszor megtörtént a történelemben, a Norvég - Fidesz háború is az üzleti érdekek mentén robbant ki. És miközben a harcoló felek csatározásával van tele a sajtó, a Norvég állami tulajdonban lévő Telenor kívánatos hirdetéséit bámulhatjuk sokfelé, eközben arról nemigen esik szó hogy ez a nézeteltérés az emberek háta mögött megkötött, és az emberek kárára történő üzletelés miatt robbant ki a küzdő felek között. Mindezek miatt az állampolgári jogok védelme érdekében tiltakoztam a Norvég Királyság diplomáciai testületnél. A megküldött tiltakozó jegyzék szövege teljes terjedelemben itt olvasható:


>>>>>

Címzett: Norvég Királyság Nagykövetsége 

Tárgy: Tiltakozó jegyzék 

Küldő: Hajnáczki Csaba, 8080 Bodmér Vasvári Pálu, 36/A, tel: +36-20/210-9334 

Tisztelt Nagykövetség! 
A Norvég állam többségi tulajdonában lévő Telenor Magyarország Zrt. távközlési vállalat ügyében fordulok Norvégia diplomáciai testületéhez. 

A Telenor távközlési vállalat számos Európai országban működik távközlési szolgáltatóként, és ebből adódóan a Telenor, a hálózatán továbbított nagyszámú ember adat biztonságáért tartozik felelősséggel. 
A személyes tapasztalatain alapján, a Telenor magyarországi vállalata szakított a korábban általa folytatott gyakorlattal, és 2013. év óta nem hajlandó kivizsgálni a hozzá érkező olyan panaszokat, amelyek arra utalnak hogy a Telenor rendszerein keresztül továbbított adatokhoz a Fidesz Párt jogosulatlanul hozzáférhet. 

2013. év november 5. napján a Telenor stratégiai megállapodást kötött a Fidesz Párt által irányított kormánnyal, és így a Telenor jelentős piaci előnyt szerzett a hálózat fejlesztés területén. A Telenor székházában tartott aláíráson, Orbán Viktor a Fidesz vezéregyénisége mellett, a Norvég Királyság Nagykövetsége is képviseltette magát. 

A demokratikus országok előtt ismeretes, hogy a Fidesz Párt által irányított kormány nem tartja tiszteletben az emberek nemzetközi szerződésekben is biztosított különféle jogait, és igyekszik aláásni az Európai demokratikus közösség értékeit. 
A közelmúltban vált ismerte a nyilvánosság előtt hogy a Fidesz kémszoftverekkel gyűjt adatokat az emberekről, és mára már számos jelzés bizonyítja hogy a Fidesz nem tartja tiszteletben a személyes - bizalmas adatokhoz fűződő emberi, állampolgári jogokat sem. 

Az a tény hogy a Fidesz jogosulatlan adatgyűjtést folytat az emberek által használt kommunikációs rendszerekben, és az a tény hogy Telenor azzal párhuzamosan hogy a Fidesz által jelentős piaci előnyt szerzett - szakított azzal a gyakorlattal hogy kivizsgálja a hozzá érkező az személyes adatbiztonság megsértéséről szóló panaszokat - indokoltan felveti annak a gyanúját hogy a Telenor a Fidesztől kapott piaci előnyért cserébe biztosítja a Fidesz számára jogosulatlan hozzáférést az emberek adataihoz a hálózatán. 
A Telenor és a Fidesz kormány aláírási ceremóniája a Telenor Magyarország abban a székházában történt, ahol 2013. év október eleje óta működő Telenor Common Operation a Telenor Csoport európai leányvállalatainak nyújt technológiai szolgáltatásokat. 

Indokoltak tehát azok az aggodalmak, amelyek szerint a Telenor cégcsoporton keresztül a Fidesz nem csak a magyarországi, hanem más országok területén is hozzáférhet a telekommunikációs rendszereket használó emberek adataihoz. 
Ugyan a Norvég diplomácia az utóbbi időben határozottan elítélte a Fidesz által irányított magyar kormány elfogadhatatlan gyakorlatát, azonban a Norvég diplomácia reprezentatív megjelenése a Fideszhez kötődő üzleti megállapodásokon aggodalomra ad okot. 
Az ENSZ és más nemzetközi emberi jogi szerződéseket aláíró, és tiszteletben tartó államok számára elfogadhatatlan hogy az emberek személyes bizalmas adatait jogosulatlanul antidemokratikus politikai szereplőknek engedjék át. 

Mindezek miatt a Norvég állam többségi tulajdonában lévő Telenor Magyarország által az utóbbi időben folytatott gyakorlat miatt állampolgárként tiltakozásomat fejezzem ki a Norvég Királyság diplomáciai testületénél. 
Figyelemmel arra hogy szükséges ebben az ügyben a Magyarországon és a más országokban élő emberek tájékoztatása, kérem a Norvég Királyság diplomáciai testületét az emberi - állampolgári jogok tiszteletbe tartása érdekében a szükséges lépések megtételére. 

Kelt. : Bodmér 2014. szeptember 09. Hajnáczki Csaba állampolgárjogi aktivista

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek