Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Hogyan tovább Váradi András halála ügyében?

Váradi András máig tisztázatlan halála után két évvel, a halálos gázolóként ismert, osztrák-magyar kettős állampolgárságú Moharos Ferenc ellen folytatott  pótmagánvádas eljárás is kimúlt a jelek szerint a Bicskei Járásbíróságon. Ám ennek ellenére Váradi András halála ügyében mégsem tűnt el teljesen minden ügy a hatóságok asztaláról, hiszen időközben civil kezdeményezésként, feljelentés készült Mészáros Lőrinc és társai ellen, gyilkosság miatt Váradi András halála ügyében. Ez a feljelentést ezen az oldalon olvasható: https://hajnaczkicsaba.blogspot.hu/2016/10/a-felcsuti-polgarmester-gyilkoltatta.html?m=1
A feljelentést a  Bicskei Járásbíróság továbbította a Fejér Megyei Főügyészségre, így jelenleg még ez az ügy folyamatban van. Természetesen nem olyan értelemben van folyamatban hogy jelenleg bárki nyomozna Mészáros Lőrinc ellen Váradi András halála ügyében gyilkosság miatt, hanem olyan értelemben, hogy a feljelentés ott van Juhász András Fejér Megyei Főügyész asztalán, és várja a további sorsát. De vajon mi várható a Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentés ügyében a Fejér Megyei Főügyészségen? Ennek megértéséhez alapfokon először is azt kell tudni, hogy Juhász András Fejér Megyei Főügyész az Orbán családhoz kötődő személy, és ő biztosítja az Orbán klán Fejér megyei érdekeltségeinek védelmét:  a felcsúti birodalom, a gánti kőbánya, és a többi, megyében lévő Orbán családi érdekeltség. Ezek ismeretében nagy csoda nem várható Váradi András halála ügyében a gyilkosság miatt tett feljelentés kapcsán. Viszont amíg várjuk a Fejér Megyei Főügyészség válaszát az ügyben, addig tekintsük át, hogy mégis milyen intézkedésre lehet számítani a feljelentés ügyében. Több verziót is fel lehet állítani arról, hogy mit fog lépni az Orbán közeli irányítás alá tartozó Fejér Megyei Főügyészség az ügyben. Tekintsük át a lehetséges főbb variációkat, annak tudatában, hogy a Fejér Megyei Főügyészség mögött olyan politikai erő áll hogy tulajdonképpen bármit megtehet az ügyben:


"A"- verzió   A Fejér Megyei Főügyészség csípőből azonnal elutasítja Váradi András halála ügyében a Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentést, esetleg nem is hoz az ügyben elutasitó határozatot, csak értesítést küld hogy az ügyben szükségtelen intézkedni, ezért intézkedés nélkül irattárba helyezi a feljelentést, és kész!

Egy ilyen lépés tulajdonképpen nem más mint erőfitogtatás az Orbán klán részéről, aminek az üzenete az a Váradi András emlékét tisztelő társadalom felé, hogy:
"hiába ugráltok, mi azt csinálunk veletek amit csak akarunk! Váradi Andrást kinyírtuk, itt a válasz a feljelentésre, kennyétek a hajatokra, Váradi András emlékével együtt! Mehettek a holdra panaszra ha nem tetszik!"
Van rá esély hogy ilyen típusú megoldás érkezik a Mészáros Lőrinc ellen tett feljelentés kapcsán a Fejér Megyei Főügyészségtől, viszont ennek a megoldásnak a hátulütője az, hogy gyakorlatilag teljesen egyértelművé teszi azt, amit eddig is gyanítani lehet az ügyben,  hogy a hatóságoknak közük volt Váradi András likvidálásában, és emiatt most sem akarják vizsgálni a feljelentésben bűncselekmény gyanúját keltő tényeket. 

"B"- verzió   E módszer abból áll, hogy a Fejér Megyei Főügyészség semmit nem tesz a Váradi András halála ügyében gyilkosság miatt tett feljelentéssel, hanem továbbküldi más hatósághoz intézkedés céljából, esetleg az is előfordulhat hogy az ügyészség ügyészei elfogultságot jelentenek saját maguk ellen valamire hivatkozva, és ezért teszik át máshova az ügyet. Egy ilyen húzás taktikai jellegű lépés volna a Fejér Megyei Főügyészség részéről, ami részben időhúzást szolgál, másrészt viszont egy ilyen lépéssel kiviszik a kényes ügyet az Orbán klán Fejér megyei főhadiszállásának számító ügyészségről, és ezzel próbálják a figyelmet máshova terelni. Az ügy máshová irányításának módszerében az ügyészségek meglehetősen ötletetesek. E sorok írója például korábban feljelentést tett a Telenor magyar mobiltelefonos cég norvég igazgatója ellen a Legfőbb Ügyészségen, azért mert a Telenor az ügyfeleik adataival üzletel a Fidesz pártal, amit csak úgy ripsz-ropsz áttettek a Fejér Megyei Főügyészségre, és a Fejér Megyei Főügyészség pedig a Telenor igazgatója ellen tett feljelentést elküldte a Fejér Megyei Fogyasztóvédelmi Hatósághoz intézkedésre... Ezen módszer szerint, a Váradi András halála ügyében a Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentést akár a Csongrád Megyei Temetkezési Vállalat jogi osztájára is lehet küldeni intézkedés céljából.

"C"- verzió   Van rá esély, hogy Juhász András  Fejér Megyei Főügyész kombinált módszert alkalmaz az asztalán lévő Váradi András halála ügyében tett feljelentés kapcsán. Ez a módszer abból áll, hogy a feljelentés tartalmát darabokra vágják, felszeletelik, modhatjuk úgy, hogy szalámizzák. Ezután a feljelentés különféle darabjait más más  módon kezelik. Nyilván lesz olyan darabja amiről azt állítják, hogy az a része intézkedést nem igényel és elsüllyesztik. Lesz olyan darabja amit valamilyen indokkal elutasítanak,  például egy határozatban, és lehet hogy lesz olyan része a feljelentésnek amit áttesznek, továbbküldenek máshová, valamilyen indokkal. Ennek a megoldásnak a lényege abban rejlik, hogy hol vágják szét darabokra a feljelentés tartalmát, de nyugodtak lehetünk abban, hogy a Fideszt Fejér megyében védő ügyészek nagyon értik a dolgukat, és úgy szalámizzák, darabolják az ügyet, hogy az számukra a legkedvezőbb legyen. Ezzel a módszerrel mind időben, mind pedig az ügyintézés helyét illetően is széthúzzák az ügyet, és nehezen értelmezhető, különféle iratokkal megtüzdelve az ügyet, térben és időben is szétfolyó, érthetetlen és követhetetlen masszává gyúrják a feljelentést, és még az is belefér ebbe a húzásba, hogy a felszabdalt ügy valamelyik részében nyomozást rendelnek el, amiben aztán némi huzavona után úgysem derül ki semmi lényeges. Ez a verzió tulajdonképpen nem más mint az ,,a" - verzió kozmetikázott változata. Van rá esély hogy ilyen módszert választanak a Váradi András halála ügyében folyó gyilkosság miatt tett feljelentés hatástalanítására.

"D"- verzió  Természetesen van egy olyan opció, hogy a Fejér Megyei Főügyészség megvizsgálja a Váradi András halála ügyében gyilkosság miatt tett feljelentést, és Juhász András Fejér Megyei Főügyész a rendelkezésre álló adatok alapján, bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendel el az ügyben... Merthogy nyomozás az esetek döntő többségében ismeretlen tettes ellen indul, és a nyomozás adatai alapján dől el hogy történt-e valójában bűncselekmény az adott ügyben, illetve ha igen, akkor ki lehet gyanúsított a bűnügyben. Ez a verzió is benne van a pakliban, ám a jól tájékozott jogász bukmékerek ennek a verziónak a megvalósulára elég kevés esélyt látnak.  

"E"- verziót is kell említeni, hiszen vélhetően többen vannak akik erre fogadnának leginkább a Váradi András halála ügyében, a Mészáros Lőrinc ellen, gyilkosság miatt tett feljelentés kapcsán. Ennek az ügy-elintézési módszernek a lényege abból áll, hogy a feljelentést tevő civil személy, aki Mészáros Lőrinc és társai büntetőjogi felelősségét forszirozza - a jelen sorok írója - váratlanul elhalálozik. Például saját hibájából adódóan közúti baleset során, esetleg rendőrautóban hirtelen rosszullét következtében, esetleg börtöncellában önkezével vet véget életének. Azt hogy éppen melyik elhalálozási módszer a kívánatos, azt nyilván Balázs Sándor bicskei rendőrkapitány jobban tudja bárki másnál...

Mivel éppen egy olyan ügy kapcsán tett feljelentésről van szó, amelyben egy országosan ismert politikus, Váradi András tisztázatlan körülmények között életét vesztette a polgármesteri választások előtt közvetlenül, így ezt az ügy intézési módszert is említeni kell a lehetséges variációk sorában. 

"F"- verzió is létezik még az ügyben, amely egyszerűen csak abból áll hogy a Fejér Megyei Főügyészség nem utasítja el a Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentést, nem intézkedik sehogy, és semmilyen értesítést sem küld senkinek ebben az ügyben. Akik már jártak ügyészség körül, és esetleg az ügyészség épületén belül is voltak, netán hús vér, élő megyei főügyészt is láttak a tulajdon szemükkel, azok számára nem újság, hogy ez a módszer mint "ügyintézési" mód, nem is olyan ritka az ügyészségek háza táján. "Nem intézkedem, és nem válaszolok, tehát ügy sincs mert hallgatok" - ez lehet a rövid mottója ennek az ügyészségi variánsnak, ami bizony Váradi András halála ügyében is megtörténhet.


Ezzel a főbb csapásírányokat számba vettük Váradi András halála ügyében tett feljelentés kapcsán. Nyilván lehetnek a felsoroltakon kívül egyéb módozatok is, így például nem vettük számításba azt a lehetőséget hogy parlamenti vizsgáló bizottság alakul a Váradi András halála ügyében a gyilkosság miatt tett feljelentés kapcsán, ami a titkosszolgálat szerepét vizsgálja Váradi András halálában, ami egyébként nyilván szükséges is volna, hiszen a feljelentésben ismertetett, és közismert adatok alapján, titkosszolgálati tevékenységet is vizsgálni kellene az eljárás során, amire a Fejér Megyei Főügyészségnek sem hatásköre és jogszabályi felhatalmazása nincs. Ezen túlmenően annak lehetőségét sem mérlegeltük, hogy Váradi András halála ügyében országos tiltakozás tör ki amely kikényszeríti Váradi András halála ügyében a teljes tényfeltárást. Ám ez utóbbiak valószínűsége a jelen körülmények ismeretében meglehetősen csekély Váradi András halála kapcsán. 

Tehát egyenlőre kérdéses hogy mi történik Váradi András halálos ügyében. Jelenleg egyetlen dolog ami biztos Váradi András halála ügyében, Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentés kapcsán az, hogy a feljelentést Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró, a Bicskei Járásbíróság Elnöke továbbította a Fejér Megyei Főügyészségre, így az jelenleg ott van Juhász András Fejér Megyei Főügyész asztalán.

Váradi András halála ügye - Bicskei Járásbíróság 


Viszonylag jól közbejártuk Váradi András halála ügyében tett feljelentés ügyében a lehetséges variációkat, és vajon ezek alapján ki mit mire számít a Mészáros Lőrinc ellen gyilkosság miatt tett feljelentés kapcsán? Lehetséges a felsoroltakon kívül egyéb lehetőség is Váradi András halála ügyében? 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek