Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Mennyit kaszál Mészáros Lőrinc a menekültválságon?

Amint azt már többen is felfedezték, a Fidesz szinte kifogyhatatlan a néphülyítő ötletekből. Volt itt már szó felelősségrevonásról amikor majd a FideSS-es komcsi ivadékok fogják elszámoltatni a kommunistákat, volt már arról is szó hogy a Fidesz engedélyezi hogy vadászpuskával lehessen a betörőre lövöldözni, volt szó arról hogy a FideSS-es be fogja vezetni a halálbüntetést Magyarországon, a FideSS-es kormány állt már háborúban az egész USA-val szemben a kitiltási botrány során, és még hosszasan lehetne sorolni az Orbáni néphülyítő ötletek sorát. 

A lényegről azonban mélyen hallgatnak a fideszes szócsövek, mert mindezek azért lettek a köztudatba bedobálva hogy eltereljék a figyelmet arról amit egyre többen, és egyre világosabban látnak: a Fidesz arra verbuválta össze a jórészt III/III-as ügynökökből álló táborát, hogy módszeresen kifosszák a magyar társadalmat. Negyvenhétezerből meglehet élni című fideszes szlogent nyilván sokan ismerik, és azt is sokan tudják hogy miközben a fél ország életszínvonala jelentősen romlott, Orbán Viktor fideszes körei milliárdokat szereztek egy szempillantás alatt. Amint az láthatjuk a Fidesz számára csak ez számít - mennyi pénzt lehet a magyar társadalom kárán megszerezni. 

Csak ez a szempont létezett amikor a Fidesz a Paksi atomerőmű bővítéséről az oroszokkal szerződést kötött, és mi más cél lebeghetne a fideszes körök szeme előtt a mostani több ezres menekültáradat láttán, mint az hogy mennyi pénzt lehetne lenyúlni a menekültválság ürügyén.

Nézzük  hogy mi történt eddig a menekültügyben Magyarországon. Amikor kezdett a menekült kérdés aggasztóvá válni Magyarországon is, és nyilvánvaló lett az hogy ez egy olyan összetett komoly probléma amit egyetlen ország önmagában nem fog tudni kezelni, akkor a Fideszes kormány bejelemtette hogy Magyarország nem kér az EU-s ötletekből, és egyetlen menekültet sem óhajt befogadni. Ugyan jelezhette volna Magyarország az E.U. felé hogy segítség nélkül nem fogja tudni kezelni a határait ostromoló menekültáradatot, és jó eséllyel erre akár pénzügyi segítséget is kaphatott volna az ország, a Fidesz kormány ehelyett azt harsogta hogy a magyarok megvédik Európát, és Orbán Viktor a magyar társadalom pénzéből milliárdokba kerülő kerítés építtetett a Szerb határnál. A kisebbik baj az hogy Orbán hirtelen azt az Európát akarja hősként védeni, ami ellen huzamosabb ideje következetesen harcol, a nagyobbik probléma az amint már sokan előre láttak, a milliárdos kerítés hajítófát sem ér a menekült áradattal szemben, és a menekültek száma egyre csak nő és nő Magyarországon.

Ám ne feledkezzünk meg a lényegről, hiszen a Fidesz tábort nem arra verbuválták hogy megoldja az ország problémáit, így nyilván a menekültügyben sem azon járt az eszük a Orbán embereinek hogy hogyan lehet tisztességesen, emberségesen, az ország számára kedvező módon kezelni a menekült kérdést. 

Miután a menekülttáborok gyorsan megteltek, kijelöltek egy úgynevezett "tranzitzónát" hol máshol mint a magyar főváros szívében, a Keleti pályaudvaron...   Ha mondjuk egy egyszerű kanászlegényt megkérdeztek volna erről előtte, akkor a mezei disznópásztor elmondta volna a fideszes atomagyú illetékeseknek hogy a több ezres menekült hadat a városoktól lehetőleg távolabb kell elszállásolni, mert egy akárhonnan érkezett embertömeg komoly zavart okozhat egy sűrűn lakott övezetben. Mint azt már tudjuk a Fidesznél a kicsire nem adnak, a nagy meg nem számít, kivéve persze ha éppen Mészáros Lőrinc Felcsúti milliárdjairól van szó. Akit regisztráltak a menekültek közül Magyarországon azt nyilvántartásba vették, akit nem az nyilvántartás nélkül - ujjlenyomatvétel, és egészségügyi ellenőrzés nélkül él a város szívében a Keleti pályaudvar körül. Ám attól hogy regisztráltak valakit a menekültek közül vagy sem, még közülük bárki válhatott vonatjegyet Németországba, és azt sem mondta senki a menekülteknek hogy hiába van jegyük az uniós szabályok szerint tovább csak megfelelő okmányok birtokában utazhatnak. Mivel mindezt a magyarul sem tudó menekültek nem tudták, így miután közülük nagyon sokan érvényes jegyet váltottak Németországba, és fel akartak szállni a vonatra, a rendőrök kihajtották őket a pályája udvar területéről és elzárták előlük a Keletit.
...Csak még előtte azért a magyar rendőrök egy vonatnyi menekültet, - ha volt regisztrálva ha nem, ha volt megfelelő okmánya ha nem volt, - azért útnak engedtek az Ausztriába tartó vonaton, mert a német politikusok éppen arról hadováltak hogy minden Szír menekült mehet Németországba... Mint azt már tudjuk az Osztrák hatóságok nem aggódtak sem a regisztráció miatt, sem a unió által előírt okmányok miatt sem, és gondoskodtak arról hogy az országukba érkezett menekültek minél hamarabb tovább menjenek Németországba. Na ezekután nyugtassa meg valaki a Keleti körül dekoló menekülteket hogy itt nem arról van szó hogy őket momentán hülyének nézik.

Tehát most az a helyzet hogy ugyan a Fidesz egyetlen menekültet sem akar befogadni, és a menekültek esze ágában sincs itt maradni, ennek ellenére sikerült fogságba ejteni több tízezer menekültet Magyarországon.

Kicsit szakadjunk el most a magyar valóságtól, és próbáljuk meg elkepzelni hogy ha valaki az eszét használja, és az ország érdekeit nézi, mit lehetett volna kínozni eddig a menekült kérdésből. Képzeljük el hogy nem kerítés építünk a határra a magyar emberek pénzéből, hanem segítséget kérünk az Európai Uniótól, és az unió pénzén megerősítjük a határőrséget - ez egy csomó magyar embernek jelentett volna újabb munkalehetőséget - és az unió pénzén újabb befogadó állomásokat építettünk volna a menekültek számára - aminek a megépítése szintén a magyar embereknek adott volna munkát. Ha következetesen gondolkodunk, akkor azt tesszük hogy bevisszük a menekülteket a befogadó állomásra, egyértelműen közöljük velük hogy akit nem regisztráltak, azaz nem ad ujjlenyomatot, nem esett át orvosi ellenőrzésen az nem válthat vonatjegyet sem, és ezután azt is tisztességesen elmondjuk a illegális bevándorlóknak hogy a vonatjegy még önmagában nem elég a továbbutazáshoz, mert ahhoz még egyéb okmányokat is előír az unió számukra. Most pedig képzeljük el hogy ez a menekülttábor ahol tisztességesen bánnak a menekültekkel nem a főváros közepén van hanem valahol Győr - Sopron - Hegyeshalom térségében... Az  továbbiakat szükségtelen ecsetelni, az osztrák határ közelében lévő menekülttábor kongana az ürességtől, és a német politikusok hirtelen elfelejtenének összevissza beszélni, és komolyan gondolkodóba esnének hogy hogyan lehetne megállitani az Európába tartó menekültáradatot. 


Mert Németország az olyan hogy ott azt nézik hogy mi a jó Németországnak, és azt hogyan lehetne elérni. A németek viszont azt is pontosan tudják hogy mi az ami igazán számít a fideszes köröknek. A németek tudják hogy Orbán Viktor köreinek egyedül a PÉNZ számít, nincs becsület, nincs tisztesség, nincs országérdek, a fideszes számára csak a PÉNZ számít! Nos mivel a németek azok olyanok hogy szoktak gondolkodni, nyilván ezen is elgondolkoznak. És nyílván eszükbe jut az is hogy például mi lenne akkor ha mondjuk Mészáros Lőrinc hirtelen kézzelfogható érdekeltséget szerezne valami jól tejelő német vállalkozásban, amit aztán elfelejtene beleírni a vagyon nyilatkoztába... Aztán innentől kezdve már gondolkodni sem kell mert megy minden mint a karika csapás.

Hirtelen egyezség születik a fideszes magyar kormánnyal a menekültek ügyében, a németek így vagy úgy de alaposan kiválogatják a menekültek közül akik szerintük méltók arra hogy Németországban éljenek, a többit visszaküldik, vagy be sem engedik az országba, a maradékkal meg azt csinálnak a magyarok amit akarnak. Mindez csak arról jutott eszembe hogy kezdenek szállningózni az első hírek arról hogy Magyarország esetleg mégis menekülteket fog befogadni. Az hogy ez így lesz-e valójában azt persze nem tudhatom, azt viszont biztosan tudom hogy ez nem Németország, és itt csak az számít hogy Mészáros Lőrincnek minél több pénze lehessen... 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek