Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Legyenek igazi REND-ŐRÖK Magyarországon!

Először is kezdjük ott hogy tisztázzuk mi is az a REND. A rend fogalma alatt szeretnek sokan sokfélét gondolni, a rend tulajdonképpen nem más mint egy csoport, egy közösség, egy társadalom által elfogadott szabályok betartása, ami a normális életet segíti elő. Megvan a saját életük rendje a különböző élőlényeknek, a növényeknek, állatoknak, és megvan a rendje az emberi közösségeknek társadalmaknak is. Az emberi társadalmakban vannak olyanok akik a társadalom rendjét őrzik, őket RENDŐRÖKNEK nevezik. A rendőrnek tehát tulajdonképpen az a feladata hogy az a közösség, a társadalom, aminek a rendjét a rend őre vigyázza, nyugalomban biztonságban éljen, gyarapodjon fejlődjön.

A civilizáltnak tartott társadalmakban az úgynevezett törvényes rend az elfogadott, ami abból áll hogy a társadalom által elfogadott és leírt szabályok - jogszabályok - betartására vigyázz a rendőr, mindvégig a társadalom érdekeit szem előtt tartva. Ebből kifolyólag a rendőr a nyugalmat, a biztonságot teremti meg, a rendőr sohasem okoz szándékosan nyugtalanságot, a rendőr nem okoz a társadalom számára veszélyes helyzeteket, mert a rendőr mindig a REND pártján áll. Tehát attól hogy valaki egyenruhát hord, attól még önmagában nem lesz belőle rend-őr. A RENDŐR-t az magatartása teszi igazi rendőrré, hogy az mindig a társadalom nyugalma biztonsága, érdekében ténykedik a jogszabályok alapján. Rendőrnek lenni bizony nem egyszerű feladat, ahhoz hogy az emberek között valaki rendet tartson, ahhoz nem elég ismerni a törvényt, az emberekkel tisztességes módon is kell bánni, hogy az emberek valóban higgyenek, megbízzanak, és ha kell szót is fogadjanak a rendőrnek. 

Nézzünk egy példát a magyar mindennapokból, és vessük össze az előbbi kritériumokkal. Napjainkban most éppen ezrével özönlenek Magyarországra a menekültek. Ezek az emberek nem beszélnek magyarul, egy teljesen más kultúrkörből érkeztek, más vallást követnek mint az itt megszokottak, és ezeket az embereket a magyar rendőrök a magyar főváros szívében, a Kelet pályája udvar körül kijelölt zónában helyezték el őket. Talán mondani sem kell hogy az hogy egy teljesen idegen nép fiai ezrével éltek az utcán a város közepén, az egyáltalán nem szolgálta a magyar emberek nyugalmát, sőt inkább nyugtalanságot keltett az utcán lehetetlen körülmények között élő idegen emberek látványa. Ám a menekültek békében éltek, a saját népük rendje szerint, és a magyar rendőrök tudtával a menekült embereknek  vonatjegyet váltottak Németországba. Azonban amikor a menekültek vonatra szálltak volna a magyar rendőrök kizavarták a menekülteket a pályaudvarról, és lezárták előttük az egész pályaudvart. Még a drága pénzen megváltott vonatjegy árát sem kapták vissza.

Ezek után azonban nem az történt amit sokan szerettek volna, hogy a több ezer menekült fellázad a magyar rendőrök ellen, azokat szép sorjában bedobálta volna a épületbe, majd rájuk gyújtotta volna a Keleti pályaudvart hogy égjen ott bent a hazudozó köcsög magyar rendőr szép feketére. Érdekes módon azok az arab emberek, akikről az átlag magyar annyit tud hogy valahol a sivatagban élnek, a sátruk mellé van kötve egy kecske, és mindössze annyi a dolguk hogy lopják a napot, szóval ezek az emberek teljesen civilizált módon demonstrálni kezdtek, és bátran mondhatjuk - a körülményekhez képest nagyon is a jogállami normákat betartva tiltakoztak az őket ért sérelmek miatt. 

Később a magyar rendőrök megengedték hogy a menekültek egy csoportja felszálljon egy szerelvényre, amiről azt hitték hogy az Németországba viszi őket, ám ez ez a vonat megállt Bicskén, ahol a rendőrök erőszakkal akarták elszállítani a menekülteket. Ám a menekültek ellenállak, és sokak meglepetésére nem az történt amit szívesen kiprovokáltak volna belőlük, hogy a migránsok a vonat tetejére felmászva a vasúti áramszedőre akasztottak volna néhány rendőrt a farkánál fogva, hanem anélkül hogy felgyújtották volna a vonatot, teljesen kulturált rendben passzív ellenállást tanúsítottak, és éhségsztrájkba kezdtek... 

Közben a Keleti pályaudvar körül rekedt menekültek értesültek a Bicskén rekedt társaik sorsáról, ám a pályaudvar felgyújtása helyett rendezett módon tanácskozni kezdtek, majd batyujukat fogva élelem és víz nélkül, az anyák a gyermekeikkel, mintegy háromezer ember, elindult gyalog Ausztriába Budapestről kifelé.. Mindenki láthatta a TV híradásaiban, 2015 szeptember 4-én, ahogy ment a több ezres tömeg végig az úton. RENDBEN, nem balhézva, nem törve zúzva, igyekezve hogy lehetőleg másokat nem zavarva, csak mentek és mentek rendületlenül... 

Ahogy  teljesen rendezett módon mentek az autópályán az autó forgalom közepette, egymást segítve, lehetett látni hogy vannak köztük olyanok is akik a  tömeg mellett előre hátra haladva intették az embereket a rendre, például hogy mindig a leállósávban menjenek, és időnként gondoskodnak arról is hogy a menet vége se maradjon le a többiektől - tehát a képeken az látszott hogy ezek a világ végéről idevándorolt emberek  ismerik a REND fogalmát!

Becsapták megalázták őket, ám ők teljesen kulturált módon viselkedtek, mindenki tartotta közülük magát a REND-hez, és a teljesen reménytelen helyzetükben élelem víz nélkül fegyelmezetten mentek tovább útjukon. Nem tudom hogy a sivatagban a sátor és a kecske mellé kapnak-e jogszabály gyűjteményt az emberek, amiből megtanulják az emberi állampolgári jogok tiszteletét, de az biztosan a látszott hogy menekültek igyekeztek mások jogait tiszteletben tartava elérni úticéljukat, és nagyon úgy tűnt hogy ezek az emberek ismerik a tisztesség fogalmát is.

Na azért ugyanez sajnos nem mondható el a magyar rendőrökről. A magyar rendőrök mindent elkövettek az intézkedéseikkel hogy a lehető legjobban megzavarják a magyar társadalom REND-jét. A magyar rendőrök mindent elkövettek hogy a gusztustalan hazug magatartásuk következtében a társadalom nyugodt életét veszélyeztessék miközben a menekülteket igyekeztek felhergelni. Az egész világ látta mi történt Bicskén, ahol végül egy ember meg is halt a rendőrök eszetlen magatartása következtében. Amint azt bárki láthatta a magyar rendőr nem a REND,  és a nyugalom megtartásán ügyködött, hanem azon hogy minél nagyobb veszélyforrást idezzen elő, minél hosszabb ideig zavarja a társadalom nyugodt életét a menekültek körül mesterségesen szított konfliktussal.

Ha összevetjük a magyar rendőrök a menekültek ügyében tanúsított magatartását a bevezető részben említett kritériumokkal, akkor láthatjuk hogy az amit magyar rendőrők csináltak az köszönő viszonyban sincs azzal amit egy kötelességtudó, a társadalom érdekeit szem előtt tartó REND-ŐR-nek kellett volna tenni a menekültek ügyében. Azt kell megérteni hogy hiába van valakin rendőr egyenruha, ha az illető nem viselkedik - cselekszik tisztességesen, a társadalom érdekeit szem előtt tartva a jogszabályok szellemében, tehát rendőr módra - az NEM IS RENDŐR VALÓJÁBAN! 



Amint az a menekültügyben is (!) nagyon jól látszott, a szó valódi értelmében igazi rendőrök nincsenek Magyarországon, mert azok az egyenruhások akik a káosz megteremtésén dolgoznak, azok nem rendőrök valójában. Arról lehet vitatkozni hogy az a sok rendőregyenruhába öltözött majomparádé kinek az érdekeit védi, a felcsúti Mészáros Lőrincét, vagy a saját anyja kínkeservét szolgálja talán, de hogy a magyar társadalom érdekeit nem az egészen biztos. Az elmúlt napokban a rendőrség által előidézett menekültválság idején akadt olyan rendőr aki rászólt az őt fényképező riporterre hogy megtiltja hogy az ő fotója nyilvánosan megjelenjen, mert  neki személyiségi jogai vannak, ám olyan rendőrről nem szóltak a hírek aki tudatában lett volna a társadalom érdekében vállalt hivatásának, és felemelte volna a szavát a felelőtlen és eszetlen rendőri intézkedések ellen. Senki sem hallott olyan rendőrről a menekültválság alatt aki azért jártatta volna az etetőjét hogy a rendőröknek társadalom nyugodt életét kell elsősorban és mindenek felett szolgálnia, és nem azon ügyködni hogy hogyan lehetne polgárháborús időket idéző állapotokat teremteni az országban! 

Amint azt láthatjuk a magyar rendőrök alapvető dolgokkal sincsenek tisztában ebben az országban. Az hogy milyen is az a REND, magyar rendőrök biztosan nem tudják, hiszen ha tudnák akkor tartanák ahhoz magukat, de azt hogy hogy milyen az a tisztességes rendőri magatartás, láthatóan azt sem tudják. A magyar rendőrök jogértelmezése is nagyon kezdetleges szinten áll, most nem akarok senkit untatni a például a Felcsút környéki rendőrös történetekkel, ilyenekről már sokat lehet hallani, de nagyon valószínű hogy az arab sivatagban a sátor mellé kötött kecskét hamarabb rá lehetne bírni a jogkövető magatartásra, mint a magyar rendőregyenruhába bújtatott emberszabásúak hadát ilyesmire rábeszélni. Azt egy magyar rendőrnek elmagyarázni hogy mik is azok az emberi állampolgári jogok, és azok miért fontosak, ez egy teljesen reménytelen vállalkozás!

A probléma tehát adott, itt áll egy egész ország tulajdonképpen valódi rendőrök nélkül. Rendőregyenruha még csak lenne, de a belevaló igazi rendőr hiányzik... Most éppen olyan a világ hogy jönnek emberek ezerszám az arab világból, és amint azt bárki láthatta szeptember 4-én, azok a batyus menekültek érdekes módon alaphangon nagyon is tisztában vannak a REND fogalmával. Olyannyira hogy ahogy látni lehetett azok az emberek még a reménytelen helyzetükben is a REND szerint viselkedtek. Nem is csoda hogy Németország határai is megnyíltak előttük... Nagyon valószínű hogy ha odamenénk egy magyarul sem tudó arab menekülthöz, hamarabb megtudnánk neki magyarázni azt hogy mit jelent az hogy tisztességes eljárás, mint egy magyarul beszélő magyar rendőrnek. Mindenesetre az biztos Felcsút környéki rendőrökkel az elmúlt tíz év alatt sem sikerült megérteni a tisztességes ügyintézés fogalmát, pedig nagyon igyekeztem időnként. Mindent csinálnak helyette, hazudoznak, hülyének néznek, megaláznak, de azt hogy mi az a tisztességes eljárás azt az istenért sem értik... Szerintem a menekültek helyből kenterbe verik a magyar rendőrt az emberi állampolgári jogok témájában is, mert a hosszú évek tapasztalatai alapján bátran kijelenthetem, hogy ezek lényegét és fontosságát többszöri nekifutásra sem képesek felfogni a magyar rendőrségen. 

Kézenfekvő tehát a megoldás, a menekültek közül rátermett értelmes embereket kell a REND őreinek felvenni. Szerintem a menekültek többsége a magyar emberek jogait első blikkre többre becsüli mint a jelenleg a magyar rendőregyenruhába öltözött, magukat rendőrnek képzelő Mészáros Lőrinc érdekeit védő madárijesztők. 
Tehát csak rá kell adni néhány stram menekültre a rendőregyenruhát, és egész biztos hogy ők nem fogják megakadályozni Mészáros Lőrinc rendőreit abban hogy elhagyják az országot.  Persze az már korántsem biztos hogy a Szír menekültekhez hasonlóan Mészáros Lőrinc jogtipró rendőreit is tárt karokkal fogadná Németország, de azok után amit a magyar rendőrök az egész világ előtt műveltek, talán nem is lehet csodálkozni... 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek