Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Kire esküszik az országos rendőrfőkapitány Felcsút környékén?

Címzett: Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány

> orfktitkarsag@orfk.police.hu<

Küldő: Hajnáczki Csaba, 8080 Bodmér Vasvári Pál u. 36/A

Az alábbiak miatt fordulok Papp Károly országos rendőrfőkapitányhoz:

A Fejér megyei Szár községben 2014 december 28. napján Fülöp Zsolt alcsútdobozi vadász kérésére Kaszár Nándor és Bozori Imre a Bicskei Rendőrkapitányság rendőrei intézkedést foganatosítottak több személy ellen, akik az erdei kirándulásuk során énekeltek az erdőben. Kaszár Nándor és Bozori Imre gumibottal és viperával bántalmazták ezeket az embereket, és ezt követően miután a rendőri erőszak következtében az egyikük a földre került, Kaszár Nándor többször belelőtt a földön fekvő fegyvertelen emberbe. 

Mint ahogy az Papp Károly országos rendőrfőkapitány által már korábbiakból is ismert, Felcsút körzetében a nyilvánosság segítségével az emberi állampolgári jogokat sértő hatósági gyakorlat ellen folytatok tevékenységet. Az általam eddig folytatott gyakorlatnak megfelelően, a fenti esetet is nyilvánosá tettem a https://facebook.com/hajnaczki.csaba weboldalon több bejegyzésben.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=774054249310779&substory_index=0&id=100001186325715&refid=17&_ft_&__tn__=%2As oldalon bárki által olvasható bejegyzéshez Kaszár Nándor  is hozzászólt aki a https://m.facebook.com/nandor.kaszar?refid=13 oldalon regisztrálva kétséget kizáróan azonos a Bicskei Rendőrkapitányság azonos nevű rendőrével.

Az a tény hogy egy rendőr véleményt formál egy nyilvános fórumon nem kifogásolható, hiszen a rendőrt is megilleti a véleménynyilvánítás szabadsága, sőt inkább kívánatos dolog, hiszen a nyilvánoság előtt kinyilvánított rendőri vélemény azzal a jelentős előnnyel szolgál, hogy általa a társadalom megbízható módon kontrolálhatja hogy a társadalom érdekeit védő rendőrök emberileg és szakmailag is alkalmasak a rendőri hivatás betöltésére. 

Éppen ebben a vonatkozásban vet fel indokoltan nagyon komoly aggályokat Kaszár Nándor ügye a civil társadalom előtt. Az hogy egy fegyvertelen földönfekvő emberre rálőttek a rendőrök, a jogszabályok szerint nagyon súlyos bűntett, ami miatt indokoltan fennáll Kaszár Nándor és társa ellen a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja.

Azonban az ahogy Kaszár Nándor Facebookon ezt a súlyos ügyet kommentálta, nem a szabad vélemény nyílvánítás tárgykörébe tartozik, hiszen Kaszár Nándor nyilvános hozzászólása, annak stílusa - hangvétele, jogszabályt sért. A rendőrnek szolgálati idelyében és szabadidejében is, kötelezően be kell tartania a jogszabályokon túlmenően az alapvető emberi viselkedés normáit is. A rendőrök a társadalom előtt nyilvánosan esküt tesznek egyebek mellett arra: ,,Szolgálatban és szolgálaton kívül példamutatóan viselkedem"

Amint az a mellékelt képen olvasható, Kaszár Nándor kirívóan durva hozzászólása nem összeegyeztethető a rendőri eskü szellemével, valamint sérti az általala jogsértő módon elkövetett rendőri erőszak áldozatainak emberi állampolgári jogait, továbbá aláássa a rendőrségbe vett közbizalmat.

Ezen túlmenően Kaszár Nándor nyilvános hozzászólása további aggályokat is felvet, hiszen a rendőri szolgálatra való alkalmasságot szigorú pszichológia vizsgálatoknak kell jóváhagyniuk. A történtek ismeretében nyilvánvaló hogy Kaszár Nándor a rendőr intézkedéseit szabályozó jogszabályokat nem ismeri, azonban a nyilvános hozzászólása alapján egyértelmű hogy Kaszár Nándor nincs tudatában a rendőr társadalmi szerepvállalásának felelősségével sem, és ezek alapján nyilvánvaló hogy Kaszár Nándor mind szakmailag, mind pedig emberileg alkalmatlan  a társadalom érdekeit szolgáló rendőri feledatra. Mindezen az sem változtat hogy Kaszár Nándor időközben törölte a szóban forgó hozzászólását, amely több napon keresztül olvasható volt a facebook oldalán.

Mindezek miatt fordulok Papp Károly r. altábornagy országos rendőrfőkapitányhoz, és a társadalom érdekeire tekintettel kérem az esettel kapcsolatban állásfoglalásra, továbbá intézkedésre az ismertetettek miatt.

Kaszár Nándor és társa a Bicskei Rendőrkapitányság rendőre, és korábban nyilvánosságra került hogy a Fideszhez és Orbán Viktorhoz szorosan kötődő felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc jelentős nagyságrendű pénzt juttat a Bicskei Rendőrkapitányságnak. Mindezek miatt indokoltá válhatnak azok az aggodalmak, hogy az elengedhetetlen  pszichológia és szakmai szempontokat felülbírálva - politika szempontok alapján választják ki azt hogy ki alkalmas a rendőri feladatra.

Magyarország nemzetközi szerződésekben vállta hogy jogrendjében és intézményrendszerében érvényt szerez az emberi állampolgári jogoknak. Ezen jogok érdekekében alapvető fontosságú hogy a rendőrök a jogszabályi előírásokat ismerő és betartó, pszichológilag egészséges emberek legyenek. Remélhetően Papp Károly r. altábornagy emlékszik a rendőri eskü szövegére: ,, Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el" és erre való hivatkozással kérem az országos rendőrfőkapitány intézkedését, és az arról szóló értesítés megküldését.


Kelt.: Bodmér 2015. Február. 06.  Hajnáczki Csaba állampolgárjogi aktivista 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek