Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

A tavasz jön.. És ha Orbán marad, akkor a háború is jön?

A tavasz jön, Orbán megy! Így szól az ismerős szlogen. Ám mi van akkor ha a tavasz az jön, ám az Orbán marad - teszik fel a kérdést néhányan.

Nos, ha a tavasz jön, és Orbán marad, akkor minden megy tovább ahogy eddig, az ország egyre mélyebbre süllyed a sárban, a társadalomban még nagyobb lesz a szegénység, és a Fideszes elit még tovább növeli a milliárdos vagyonát. 
Ám ettől jóval nagyobb veszélyek is leselkednek Magyarországra ha az Orbán hatalma tovább tart a tavasznál. Az utóbbi időben Magyarországot felfedezte a nagyvilág, ám nem a külföldi tőke kezdi felfedezni Magyarországot, hiszen az éppen kezd kifelé vonulni az országból. A világ vezető politikai körei kezdenek élénken érdeklődni Magyarország iránt, most éppen a német kancellár tartott nálunk vizitet, nemsokára érkezik az orosz elnök, és elég sokat lehet arról hallani hogy Amerikai diplomácia is erősen képviseli magát Magyarországon az utóbbi időben. Nem nehéz rájönni hogy mi is ez a hirtelen jött érdeklődés Magyarország iránt, hiszen háború dúl a közelünkben Ukrajnában, és már vannak olyanok akik komolyan tartanak attól hogy a háborús konfliktus tovább terjed Európa - például Magyarország irányába.


Van egy régi vitája a nyugati hatalmaknak Oroszországgal, ami a második világháború befejezése óta tart arról hogy hol húzódjon a nyugati és az orosz érdekszféra hátára. Ebből a régi vitából kifolyólag gyakran törtek ki a világ különböző pontjain háborúk, hiszen némi háborús csetepaté az egyaránt szolgálja mind a bizonyos nyugati, mind pedig bizonyos orosz körök érdekeit. Mindez nem titok hiszen közismert hogy a fegyvergyártás hatalmas üzlet, és ahhoz hogy ez a hatalmas iparág produkálja az extra profitot, ahhoz háborúk kellenek, ahol dörögnek a fegyverek.

Egyebek mellett ezért is dúltak a háborúk sok felé a világban, most éppen Ukrajnában. A háború nagy üzlet bizonyos politika köröknek, hiszen miközben az egyszerű emberek pusztulnak a frontokon, addig ők vagyonokat keresnek a háborúkon. Háborúk alatt az emberek nem azzal vannak elfoglalva hogy a politikusok vagyonát ellenőrizzék, hiszen remegve várják a behívójukat, és siratják a fronton halt halottjaikat. A háború a politikusok gonosz játéka, ami arra való hogy tovább növeljék a hatalmukat az egyszerű emberek kárára. A háborúk alatt a politikusok még annyira sem törődnek az emberek jogaival mint egyébként, a háborús helyzetre hivatkozva korlátozzák az embereket a szabad mozgásban, és más alapvető jogaikban. A háborús övezetekben a politikusok könnyűszerrel megszabadulhatnak a rájuk nézve kellemetlen emberektől, hiszen amikor mindennapos  vendég a gyász, a halál az emberek között, ott nemigen figyelnek arra hogy valamelyik politikus rövidúton eltette ellenfelét láb alól. 

Vajon mi jut eszébe Orbánnak a határaink közelében dúló háborúról? Orbánt nagyon zavarta hogy Magyarországon a nyugati multik kötik az üzleteiket, ám már sokan rájöttek arra hogy Felcsút géniuszát csak azért zavarja mindez, mert a multik helyett Mészáros Lőrinc milliárdjai között szeretné látni azt a hasznot amit a multik bezsebelnek. Szó nincs arról hogy Orbán azért küzdene a nyugati körök ellenen hogy az egyszerű magyar embereknek jobb életük legyen. Amint az már tisztán látható Orbán számára a hatalom birtoklása , és a személyéhez kötődő vagyon az ami számít, az egyszerű emberek sorsa nem izgatja. Vajon Orbán nem akar majd abból a súlyos dollármilliókban mérhető haszonból megkaparintani magának valamennyit amit az Ukrajnában dúló háború hoz a háború mögött álló politikai köröknek? És vajon arról a belpolitika is haszonról is lemondana Orbán amire akkor tudna szert tenni ha az ukrán konfliktusba Magyarország is belekerülne?

Ha Magyarország is aktívan érintett lenne az ukrán háborúban, akkor a háborús helyzetre hivatkozva Orbán még tudná szilárdítani az egyre gyengülő hatalmát Magyarországon. Nem kellene tisztelnie az emberek jogait, érdekeit még annyira sem mint eddig tette, kiiktathatná a demokratikus elemeket a magyar közéletből jobban mint eddig tette, egy tollvonással betilthatna minden civil szerveződést, és a kellemetlenné vált ellenfeleitől is könnyebben szabadulhatna egy háborús helyzetben mint eddig. Orbán jól tudja mindezt. Jól tudja ha így megy tovább, meggyengül, és elveszti a hatalmát, és akkor sem ő, sem Mészáros Lőrinc nem kerületi el a felelőségrevonást azért amit a magyar társadalom ellen tettek. 

Orbánnak tehát kapóra jöhet az Ukrajnában dúló háború, ami számára jókor, jó helyen van, a határainktól kar nyújtásnyira. Dollármilliókat lehet bezsebelni általa, és megszilárdíthatná egyre ingatagabb hatalmát - Orbán lemondana egy ilyen lehetőségről?

És mintha Magyarországon a Fideszes hatalom tényleg háborúra készülne... Apránként vissza szorítják a demokratikus elemeket, vezető politikusok szájából halljuk hogy Magyarországot megtámadták, és feltűntek az első intézkedések amik az emberek szabad mozgását szabályozzák. Orbán legújabb törvénye szerint a rendvédelmi dolgozók -így  rendőrök, tűzoltók, adóhatóság dolgozói stb - kötelesek lesznek a külföldi utazásaikat előre bejelenteni, ahhoz engedélyt kérni. Az utóbbi időben egyre szaporodnak az olyan halalesetek amelyek mögött nagy valószínűséggel politikai gyilkosság áll, a legismertebb a Göböl pusztai juhász halála, egyértelműen látszik hogy valakik nem akarták Váradi Andrást az élők sorában látni, amikor nagyobb méretű kormányellenes megmozdulások kezdődnek. Politikai tisztogatás folyik, Orbán politikájának iránya jól látható, csak észre kell venni az útját kísérő jelzéseket. Mi jöhet ezek után?

Orbán logikájával a foglalkoztatást is könnyedén meg lehet oldani egy háborús helyzetben. A közmunkások rikító zöld mellényét terepszínűre kell cserélni, katonai parancsnokot kell kinevezni főnöküknek, és az árok gereblyézése helyett lövészárok ásására kell őket kiképezni. Aztán össze kell írni a hadköteles embereket, és jöhetnek a katonai behívók, és a máris lehet indulni az egyszerű embernek golyófogónak a frontra. Attól persze nem kell tartania senkinek hogy Orbán családja a frontra menne, nekik más a dolguk  egy ilyen helyzetben, nekik nyilván békés messzi országokban kell majd élniük a megszokott luxus életüket, és közben a háborúból szerzett újabb milliárdokat kell majd biztonságos helyen tovább szaporítani. 

A közelmúltban Felcsút mellett, egy kiránduló család ellen intézkedtek a rendőrök, azért mert azok énekeltek az erdőben. Előbb alaposan megverték őket gumibottal meg viperával az utcán, és miután az egyikük már a földön feküdt, kíméletlenül többször belelőttek a földön fekvő fegyvertelen emberbe a rendőrök. Felcsút környékén nem lehet akárki rendőr, az Orbáni hatalom gondosan kiválogatja hogy ki viselheti a rendőregyenruhát erre felé. Orbán válogatott rendőrei talán már tudatosan kezdik hozzászoktatni az embereket a lövések zajához, meg az emberi vér látványához, lehet hogy már ezért lőttek száron a fideszes rendőrök az egyszerű emberekre?

A tavasz jön, a háború itt folyik a szomszédban, és a háború nagyon nagy üzlet. És mindezt Orbán is nagyon jól tudja... A tavasz tehát jön! De mi jön még ha Orbán tovább marad?



2015. Február. 03.  Hajnáczki Csaba 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek