Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Így tett Orbán a Göböl-pusztai juhász családjával a Kádár alatt!

Ahogy a múltban, úgy a jelenben!

Váradi Andrást szeretni nem volt nehéz dolog. Sugárzott belőle az őszinteség, az emberi tisztesség, így én is azonnal megkedveltem őt. Néhány hete, szeptember elején döbbenten hallgattam szavait, amikor arról beszélt, hogy neki, illetve családjának, már évtizedekkel ezelőtt is konfliktusa volt Orbánnal.

Lejegyeztem szavait, amelyet Váradi András elolvasott, kijavította az apróbb pontatlanságokat, és jóváhagyta a szöveget. Természetesen az anyag további sorsát Andrásra bíztam, hiszen a családja múltbéli sérelmes dolgairól neki kell rendelkeznie.
Váradi András meghalt. Autó gázolta halálra az önkormányzati választások előestéjén. Emléke előtt tisztelettel adózunk megrendülten, és eközben egyre többen szembesülnek azzal az emberi gonoszsággal ami ellen a Göböl-pusztai juhász bátor harcosként szembeszállt. Tudnunk kell tehát hogy milyen események előzték meg a Göböl-pusztai juhász halálát, úgy napjainkban, mint a ködbe vesző távoli évtizedekben. Tudom hogy ő is így szeretné, ezért, közzéteszem a Váradi András velem megosztott történetét, amelyet András pontosított, jóváhagyott. Ezt tette Orbán a Váradi családdal a Kádár alatt:

>> Csupán hat esztendős voltam amikor Orbán Viktor nagyapja autóval elgázolt.
A balesetben eltörött a karom, ám Orbán Mihály megállás nélkül elhajtott, és segítség nyújtás nélkül hagyott az út szélén. Akkoriban nem volt sok autó így hamar kiderült hogy ki is lehetett a cserbenhagyó gázoló. Orbán Mihály először konokul tagadott, de mivel kiderült más nem járt arra autóval, így végül beismerte tettét. A törött kar nagyon tud fájni, de az még fájdalmasabb volt amikor Orbán Viktor nagyapja édesanyámra is szemet vetett. Persze Orbán Mihályban nem volt szégyenérzet, mert egy jólelkű tisztességes családanyát szeretett volna szégyenbe hozni. Orbán nagyapja akkoriban felcserként segédkezett az állami gazdaság állatorvosa mellett, és nem sokra becsülték az emberek erre felé, hiszen csak "Bolond Mihály Bácsiként" emlegették. Nyilván Orbán Viktor pökhendi bosszúja és utasítása is kellett ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc mindent tönkre szeretne tenni körülöttem, amit csak bír.

Tudom, hogy az emberi gonoszság mindig is van, amióta ember él a földön. Nekem a bekapált kukoricás a boldogságon, az egészséges jószág a büszkeségem. Azért vállaltam Alcsúton a polgármesteri tisztségre a jelöltséget, mert abban hiszek hogy az Orbán család és Mészáros Lőrinc viselt dolgaival szemben képviselni kell az emberi tisztességet. Létezik Mészáros Lőrinc, de létezik még a tisztesség is ezen a vidéken.
Mi higgyünk inkább a tisztességben, együtt békességben ezen a vidéken... <<



Eddig a történet. A folytatást már sokan ismerik. Váradi Andrást autó gázolta halálra, a Göböl-pusztai juhász már csak a lelkünkben él tovább. Ott viszont velünk van, és ma is szól hozzánk, üzen nekünk. Ő jól tudja hogy a múlt ismerete és jelen dolgaival való törődés nélkül nem lehet boldogabb jövő a szülőhazájában, hiszen a gonosz erői újra és újra megpróbálják elrablolni a tisztességes ember legféltettebb kincseit. Ahogy a múltban, úgy a jelenben! A gonosz itt él a közelünkben, és uralkodni akár felettünk. De tovább él bennünk, a lelkünkben Váradi András, aki ahogy a jelenben, úgy a jövőben is a tisztességes ember jelképe marad az utókor számára...
 


2014. Október. 19. Hajnáczki Csaba


További oldalak

Címkék >

További lehetőségek