Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Kit hallgatnak le Felcsút környékén?

Hallgatni arany, tartja a mondás, és Felcsút környéke biztosan sok aranyat rejthet, mert sokan hallgatnak arra felé. Vannak, akik arról hallgatnak mélyen, hogy mi történik ott, és vannak, akik titokban másokat hallgatnak le, hogy megtudják egyesek miről nem hallgatnak ezen az aranyat érő vidéken. Mert bár hallgatni arany, de mégis akadnak, akik mégsem akarnak hallgatni a szennyes ügyekről.

Felcsút környéke, a titkok birodalma, ahol a politika sötét, de aranyat érő titkait rejtegetik. Ahol pedig a politika titkol valamit, ott a titkosszolgálat is megjelenik. Azazhogy nem is, mivelhogy egy titkosszolgálat alapvető tulajdonsága, hogy észrevétlen legyen, vagyis láthatatlanul tevékenykedik. Bár sokan el sem hinnék, de Felcsút környékén minden a biztonságról szól. Olyannyira, hogy előbb volt megteremtve itt a biztonság, és csak utána jöttek a milliárdok. Ha nem lett volna már itt a biztonság, a milliárdoknak is másik vidéket keresett volna a fideszes politika ura. A rendszer itt nem bíz semmit a véletlenre, mindent tudni akar, mégpedig azonnal, hogy környék pénzel alaposan kitömött urait ne érhesse semmiféle kellemetlen meglepetés. 

 

Kit hallgatnak le Felcsút környékén?

A lehallgatásról sokaknak az okostelefonokra telepített Pegasus kémszoftver jut eszébe, amellyel be lehet kapcsolni a telefon mikrofonját és a kameráját is. Ám a lehallgatás műfaja jóval túlmutat az okostelefonokon. Telefonokat azóta hallgatnak le, amióta a telefon létezik, tehát nem csak az okostelefonokat lehet lehallgatni, bár azok valójában zsebben hordható számítógépek, amelyekre telepíthető valamilyen megfigyelést, adatgyűjtést, lehallgatást végző szoftver. Aztán azt is tudni kell, hogy a lehallgatás egyáltalán nem korlátozódik kizárólag a telefonálásra, lehallgatni le lehet valakinek a lakását, irodáját, vagy akár az autóját is.

Valamikor a kétezres évek elején történt, lebuktak a rendőrök Felcsút környékén, saját zsebre bírságoltak az M1-es autópályán. Mint később kiderült, a rendőrautók be voltak technikázva rendesen, rejtett kamerák, mikrofonok voltak elrejtve a rendőrautókban. Pedig akkoriban a felcsúti milliárdoknak még hírét sem hallotta senki, Mészáros Lőrinc sem hitte volna el saját magáról még akkoriban, hogy valaha ő van olyan tehetséges, hogy milliárdos lesz. Ám valakik már ekkor mégis gondoltak arra, hogy a rendőrautókat lehallgassák. Na és akkor most, amikor hegyekben áll a zseton Felcsút körül, most vajon kiket hallgatnak le Felcsút környékén?  

Sokan úgy gondolják, hogy azokat, akik nem szeretik a Fideszt, vagy esetleg gyűlölik Orbánt. Nos, nem egészen jól gondolják. Ugyanis attól, hogy valaki nem szereti a Fideszt vagy Orbánt, korántsem biztos, hogy a legkisebb mértékben is ártani tudna a Fideszes köröknek. Az ártáshoz jóval több kell a puszta ellenszenvnél, gyűlöletnél. Először is információ szükséges, hogy kinek és mivel lehetne ártani, aztán ha ez megvan, alkalmas szituáció is szükséges, helyzetben kell lenni, jókor jó helyen. És még ez sem elég, kellő tapasztalat is kell az ártás kivitelezéséhez, ami híján lazán megbukik az egész kártékony mutatvány. De együk sorra kikhez kerülhet olyan információ, amivel valamilyen zűrt lehet okozni Felcsút környékén fideszes köröknek.
 

Kiből lehet a legnagyobb ellenség?

A szabály az, hogy nem attól kell nagyon tartani, aki az ellenséges táborban veled szemben áll, hiszen arról mindenki tudja, hogy ellenség és nem is kerülhet túl közel hozzád. Aki viszont veled egy táborban, melletted vagy a hátad mögött áll a sorban, az veszélyes lehet, hiszen nagyon sok mindent tud rólad és ha ellened fordítja az nagyon kényes lehet. Elsősorban a fideszes körök, illetve azok hozzátartozói tudhatnak bizalmas, kényes információkat, így elsősorban a fideszes köröket hallgatják le. A diktatúrákban ez így szokás, a diktatúrák a saját embereiket is árgus szemekkel figyelik. Ezzel ki tudják szűrni az esetleges árulókat, a megbízhatatlanokat, valamint a szószátyár hozzátartozókat, akik locsi-fecsi módon kikotyogják azokat a dolgokat, amivel ártani lehet a fideszes köröknek. Így csinálta fasiszta Gestapo, így tett a szovjet KGB és így mennek a dolgok O.V. rendszerében is.

Hivatalok

A rendszer a saját emberei után lehallgatja azokat, akik olyan helyen dolgoznak, ahol kényes információkat lehet szerezni. Klasszikusan ilyen helyek a hivatalok, ahol sok információ lecsapódik, akár a hivatali aktákban, vagy akár a hivatali folyosókon keringő pletykák formájában. Önkormányzat, okmányiroda, földhivatal, rendőrség, ügyészség, bíróság, ezek mind potenciális veszélyforrások lehetnek, ahonnét kényes, bizalmas, kompromittáló adatok szivároghatnak ki. Akik ezen a helyeken dolgoznak, vagy bármi okból gyakorta megfordulnak, azokon a titkosszolgálat figyelő szemét biztosan rajtuk tartja. Legyen akárcsak takarítónő valaki ilyen helyen, akkor is potenciális veszélyforrást jelent a rendszer számára, hiszen akarva akaratlanul hozzájuthat kényes információhoz, amit tudatosan vagy mit sem sejtve rossz kezekbe, vagy fülekbe juttathat.

Posta

Postákba azóta van beépülve a titkosszolgálat, amióta a posta létezik. A levelek, küldemények mindig is élénken érdekelték a titkosszolgálatot így evidens, hogy a postákon is ott ügyködnek a titkosszolgálat emberei, természetesen postásuniformisban.

Hogyan lesz egy postás a titkosszolgálat embere? Vagy úgy, hogy egy titkosszolgálatnál kiképzett egyén postásnak áll, vagy pedig egy meglévő postást szervez be a titkosszolgálat. Ez utóbbi gyakran némi kényszer mentén valósul meg, de a titkosszolgálatnál a kényszerítősdinek nagy hagyományai vannak. A postások pénzel dolgoznak, és akad olyan, aki nem tud ellenállni a kísértésnek. Felcsút környékén megesett, hogy egy postás elsikkasztott némi pénzt, ám mégsem bukott bele, pedig a Felcsút környéki rendőrségen is tudtak az esetről.

A rutinos postás cselesen megvezette az elszámolást, a nap végén persze kibukott a hiány, de a sikkasztó helyett a szerencsétlen főpénztároson vasalták be a lenyúlt pénzt, pedig ő becsületesen végezte a munkáját. Na persze nem a véletlenen múlt, hogy így legyen, természetesen felsőbb érdek keze volt a dologban, így úszta meg az enyveskezű postás a balhét. Annyit kellett vállalnia, hogy együttműködik a titkosszolgálattal, megteszi amire titkosan utasítják. Információt gyűjt postás kollégákról ügyfelekről egyaránt, és ha kell a postai küldemények manipulációit is elvégzi. Bármi történik, nem eshet bántódása, vigyáznak rá, hiszen már megbízható emberként tartja számon a rendszer. A lenyúlt pénzt persze megtarthatta, valakik a háttérből gondoskodtak róla, hogy senki ne piszkálja azt az ügyet.

Mivel a rendszer abszolút biztonságra törekszik Felcsút környékén, ezért a postai küldemények mellett a postásokra is ráirányítja figyelő tekintetét, hiszen a postások is potenciális veszélyforrást képeznek. A postás kézbesítők, csomagkihordók folyton járják az utcákat, sok emberrel találkoznak, ráadásul a fideszes körök postáit is ők hordják, tehát sok információ eljuthat hozzájuk, és a postán sok információ lecsapódik. Felcsút környékén nem bíz semmit a rendszer a véletlenre, a postások közözött ott van a rendszer beszervezett embere, aki a postásokról leadja a drótot. Ettől függetlenül persze még a postásokat is le hallgatják, mert az a biztos a rendszer számára.

Egészségügy

Az egészségügyi intézmények, orvosi rendelők sem ússzák meg a lehallgatást, hiszen a gyógyító munka közben bizalmas a kapcsolat a páciensek az orvosokkal, asszisztensekkel, és így kényes információk is kiszivároghatnak, például fideszes körök magánéletéről. Az orvosi rendelők váróiban sok információ cserél gazdát, így az egészségügyi dolgozókat is lehallgatják Felcsút környékén, ez már csak természetes.

Iskola  

Az oktatási intézmények kedvelt célpontjai a titkosszolgálatnak. Tudni akarják, mely pedagógusoknak nem tetszik a rendszer, kik azok, akik nem az előírt ideológiát sugallják bele a nebulók agyába. Aztán mindezek mellett a suli potenciális veszélyforrás, a diákok sok információt hoznak magukkal otthonról, szüleikről, szomszédjaikról. A locsi-fecsi diákok fontos embereket kompromittáló dolgokat fecseghetnek el az iskolában. A pedagógusokhoz könnyen eljuthatnak kényes információk, ehhez elég egy forrófejű diák, aki összeveszett a fideszes szüleivel. A pedagógusok sokat tudhatnak, a lehallgatásuk nem lehet kérdés. 

 

Óvoda

Sokan úgy hihetik, hogy az óvoda kivételt jelent, hiszen mit árthat egy apró óvodás csemete a rendszernek, de ez tévedés. Ugyan az óvodások nem veszélyeztetik a fontos fideszes érdekeket, de a szüleik viszont igen, akik naponta hozzák, viszik az óvodásokat. Egyfajta közösségi élet is zajlik a oviban a szülők között, és a szülők és az óvodapedagógusok között is információ csere is zajlik, és mindezt a titkosszolgálatnál is jól tudják, így az óvónők sem úszhatják meg a lehallgatást.

Vallás

Az talán nem meglepő, hogy az egyházak kontroll alatt tartása is fontos a politika számára. Az istenbe vetett hit már alapvetően gyanús a diktatórikus rendszerek szemében, számukra csakis a saját politikai rendszerükbe vetett vakhit az elfogadható. A mindenható pártvezető a legfőbb isten, fölötte nem állhat senki, ezért a más istenben hívők gyanúsak a rendszer előtt. Kis hazánkban az egyházak régóta kéz a kézben járnak a titkosszolgálattal, de ennek ellenére az egyházakat is mint lehetséges veszélyforrást kezeli a rendszer. A papok, vallási vezetők egyrészt képzettek, jártasak a kifinomult módszerekben, például a képmutatásban, másrészt tájékozottak, és látnak a pályán. Általában kiterjedt kapcsolatrendszert ápolnak és mindezek alapján kifejezetten alkalmasak lehetnek akár rendszerellenes konspirációs tevékenységre is. Biztos, ami biztos, a rendszer rajtuk tartja a szemét, na meg persze a fülét is az egyházi személyeken.

Bolt

A kocsmák az évek folyamán leértékelődtek a titkosszolgálat szemében, a csehók legtöbbje már csak vegetál, szomjas vendég alig, aki van az is inkább a lecsúszott rétegből, akik azon kívül nem igen tudnak mást, minthogy be kell lökni a napi féldecijüket. A kocsmák nem annyira fontosak, ellenben akadnak kisebb üzletek, boltok, ahol a vásárlók egymásnak adják a kilincset, azok már felkeltik a titkosszolgálat figyelmét. A vevők hozzák – viszik az információkat magukkal, egy forgalmasabb bolt személyzete is sok információt begyűjthet, köztük olyanokat is, amelyeket fontos emberek nem szeretnének kidoboltatni. Evidens tehát, hogy a forgalmasabb üzleteket a személyzettel együtt le kell hallgatni, mit tudnak, mit adnak tovább, miközben a vevőkkel társalognak. Felcsút környékén a boltok tutira lehallgatva!

Házalók

Hasonló kategóriába esnek Felcsút környékén a különféle, címekhez kijáró szerelők, üzletkötők, mozgóárusok, kiszállítók, akik nap mint nap járják Felcsút környékét, és hol itt, hol ott rendszeresen emberekkel kerülnek kapcsolatba. Az ilyen vándorok sok mindent látnak, hallanak, és sok mindenre rá is tudnak jönni, ha a napi munkájuk során felszedett információ morzsákat összerakják. Veszélyesek lehetnek a rendszer szemszögéből, a lehallgatásuk egyértelmű tény.

Ellenség

Ezek után jöhetnek a lehallgatási rangsorban azok, akik nyíltan, vagy csak úgy a fű alatt, de utálják a fideszeseket Felcsút környékén és vannak olyan helyzetben, hogy alkalomadtán ártatnának. Hogy egy nevet is említsünk, ebbe az utolsó kategóriába tartozott a néhai Göböl-pusztai juhász, a titkosszolgálat által likvidált Váradi András.

TV Box

Persze a telefonok lehallgatásával korántsem lehet mindent megtudni, ezért a titkosszolgálat előszeretettel hallgatózik az emberek lakásában. Ehhez persze valamilyen eszközt, kütyüt telepíteni kell a lakásba, de ez korántsem olyan bonyolult, mint azt sokan hiszik. Olyannyira nem, hogy a legtöbb esetben maguk a lakók azok, akik a lehallgatókészüléket megrendelik. Szinte minden lakásban ott van a TV készülék mellett egy doboz, amit TV Boxnak hívnak. Ez a készülék biztosítja a jelet a TV készülék számára, de alkalmas telefon és internet kapcsolatra, még abban az esetben is, ha a telefon, internet szolgáltatást a lakók nem rendelték meg.

A TV Box tehát ideális eszköz a titkosszolgálat számára, a lakás lehallgatásához. Folyamatosan be van dugva a konnektorba, és adott az internetkapcsolat is a lehallgatott beszélgetés továbbításához. Csupán egy érzékeny lehallgatókészülék kell a TV Boxba, de az kényelmesen elfér a tágas dobozban. A TV Box alkalmas arra is, hogy például nagyobb házak esetén bázisállomása legyen a házban, közelben telepített titkos kütyüknek, rejtett kameráknak, amelyek adatait továbbítani tudja.

Nyilván nincs minden TV Boxban lehallgatókészülék, de ha kell a titkosszolgálatnál megtalálják a módját, hogy ott legyen, ha szükségük van rá. Nem kell akciófilmekbe látott jelenetekre gondolni, elég csupán annyi, hogy az adott lakásban a Tv-n ne lehessen az adásokat fogni. Le kell kapcsolni az adást a kábel másik végén, és a lakó rögvest telefont ragad és bejelenti a hibát a szolgáltatónál. A szerelő hamarosan jön, és ingyen és bérmentve kicseréli a TV Boxot és máris nézheti a kedves lakó a kedvenc filmjét. Ám az eszébe sem jut a naív TV nézőnek, hogy az ingyen cserélt új TV Boxban már benne van a titkosszolgálati okosság, amivel a lakást le tudják hallgatni.

Azért most ne álljon neki senki szétszerelni a TV Boxot, már csak azért sem mert nem fog benne találni semmit. A titkosszolgálati kütyük világa már professzionális, miniatűr technológiát használ, amelyet erre szakosodott profi cégek előre beépítenek különféle eszközökbe. Ha van is a TV Boxban titkosszolgálati okosság, azt a laikus, de még a TV Boxot beüzemelő szerelő sem fogja benne megtalálni, még nagyítóval sem.

Mindenesetre ajánlható, hogy ha valaki atomtitkokról szokott diskurálni, az ilyen beszélgetést ne a TV Box közelében tegye. A TV Box ideális lehetőség a lakás lehallgatására, a titkosszolgálat számára simán kivitelezhető, hogy nagy számban hallgasson le vele lakásokat.

Mennyit bír a rendszer?

A fentiek szerint feltehetően legalább ezer embert kell megfigyelni Felcsút környékén. Ennyi embert kell lehallgatni, a beszélgetéseiket kielemezni ahhoz, hogy a rendszer ki tudja szűrni, ki által, és milyen veszély fenyegeti a fideszes köröket Felcsút aranyat érő vidékén. Hogy sok lenne az ezer ember? A mai titkosszolgálati technika számára semmiképpen sem. Ráadásul Felcsút környékén a titkos technikából mindenből a legjobb van, elavult technikára nem bízza O.V. a milliárdokat rejtő környék védelmét.

A telefontechnika ma már számítástechnikára épül, és a lehallgatásokat is a legkorszerűbb számítástechnika végzi. A helyzet az, hogy az egyszerű telefonlehallgatáshoz nem is kell semmiféle kütyüt valakinek a zsebébe csempészni, ugyanis minden telefonszolgáltatók rendszerében be van építve a titkosszolgálat berendezése, amin minden adat áthalad. Ameddig a titkosszolgálat be nem építi a technikáját, addig a telefonszolgáltató működési engedélyt sem kap.

Napjainkban a lehallgatásokat nem úgy kell elképzelni mit valaha, amikor százados elvtárs fejhallgatóval a fején kagylózta, hogy miről dumcsiznak telefonon a politikailag megbízhatatlan egyének. A titkosszolgálatnál számítógépes szoftverek végzik már a lehallgatást. A lehallgatásügyi rendszergazda a számítógépén megkeresi a listákba rendszerezett adatbázist, például a felcsúti lakosok névsorát. Aztán már csak annyi dolga van, hogy akiknek le akarja hallgatni a telefonját, azok neve előtt kipipálja a a kijelölő négyzetet a névsorban, és ezzel indul is a kiválasztottak telefonjának lehallgatása.



☑ Fideszes Böske

☑ Postás Sanyi

☑ Veszélyes Pali




A mai számítástechnika sokat tud, a lehallgatott telefonbeszélgetéseket nem kell folyamatosan hallgatni valakinek. A beszélgetéseket rögzíti a rendszer, és intelligens beszédfelismerő és elemző szoftverek vizsgálják, hogy elhangzott-e olyasmi a telefonbeszélgetések alatt, ami a titkosszolgálatot érdekelheti. A rendszer naplózza az eredményt, és az így készült lehallgatási naplókat rendszeresen ellenőrzik. Aztán ha szükséges, az információt továbbítják az illetékesekhez további intézkedés – beavatkozás céljából. A lehallgatást végző rendszer kapacitása hatalmas, több ezer lehallgatást játszi könnyedséggel elvégzi.

Az ember a technika ura

A fentiekben csupán politikai szempontok alapján választották ki lehallgatott célszemélyeket, azonban ezen túlmenően, mint mindenhol másutt, a titkosszolgálatnál is léteznek egyéb szempontok is. Képzeljük el Felcsút környékének titkosszolgálati vezetőjét. Amikor a gazda (O.V.) rábízta Felcsút környékének biztonságát, egyben érdekelté tette a feladat kifogástalan végrehajtása érdekében.

Titkosszolgálati eszközök természetesen korlátlan mennyiségben állnak a rendelkezésére, a legkorszerűbb titkosszolgálati eszközökből, miniatűr kütyükből annyit kap Felcsút környékére amennyit csak óhajt, ez nem lehet kérdés.

Ám O.V. jól tudja, hogy a technika mellett kiemelten fontos a személyes motiváció is. Tehát érdekelté kell tenni Felcsút környékének titkosszolgálati vezetőjét az eredményes feladat végrehajtásban. Legyen mondjuk a Felcsút környéki titkosszolgálati góré havi fizetése 5 millió forint.

Felcsút környékén milliárdos érdekekre kell vigyázni, ezért ezen túlmenően, azokra a hónapokra, amelyekben a titkosszolgálat kiemelkedően jól teljesít, kap még mondjuk 15 milliót prémiumként. Öt milla havi fix, és mellé tizenöt milla célprémium! Jól hangzik nemde? Havi húsz millát lehet bezsebelni, ha jól muzsikál a titkosszolgálat verklije Felcsút környékén. Persze, ha bukta van, felsül a titkosszolgálat az aranyat érő vidéken, akkor a titkosszolgálati górénak meszeltek egyből, de ez benne van a pakliban ebben a szakmában.

Hogy mi következik ebből? A titkosszolgálati góré, hogy ne bukja a bulit, és megkaphassa a tizenöt millás célprémiumot az öt milla fizuja mellé, baromira fog igyekezni. A politikai szempontok alapján lehallgatásra kijelölt ezer célszemély mellé, csak úgy találomra kijelöl még kétezret, amit időnként cserélget. A számítógépes lehallgatási rendszer lazán elbírja, hátha talál valamit, vak tyúk is talál szemet alapon. Mindez annyit jelent a gyakorlatban, hogy Felcsút környékén még a kóbor macskák is nyomkövetőt hordanak a seggükben, és még a macskák nászéjszakáit is lehallgatja a rendszer. Nagy emberek és hatalmas pénzek mozognak Felcsút körül, itt a rendszer nem bízhat semmit a véletlenre.
 

 Naivak, hitetlen Tamások

Lehet, hogy akadnak néhányan, akik a fejüket csóválják a fentiek miatt:
– Mindez így leírva nagyon érdekes, de van itt egy nagy bökkenő! Magyarországon a lehallgatásokat jogszabályi keretek körzött lehet csak végezni!

Igen ez valóban így van, vannak ilyen jogszabályok. Ám Magyarországon úgy mennek a dolgok, hogy vannak a jogszabályok, és van a valóság, ahogy valójában mennek a dolgok. Gyakran előfordul, hogy ez a kettő köszönőviszonyban sincsen egymással. Nézzünk erre egy valós példát. Az első Orbán kormány idején nagy mennyiségben érkeztek kormányzati megrendelésre titkosszolgálati eszközök az országba, amelyek aztán ismeretlen helyre kerültek. Mindezekről számos híradás szólt annak idején a médiában. Aztán kirobbant az UD Zrt ügy, és kiderült, a magán cég mögött valójában egy magán titkosszolgálatot működött. Ezután jött a második Fidesz kormányzat időszaka 2010-ben, ami már több mint tíz éve tart, kétharmados parlamenti többséggel. Ha O.V. ellenzékben tudott a törvényes kereteken kívülálló magán titkosszolgálatot működtetni, akkor a kétharmados kormányzati többséggel pláne megtudja kerülni a megfigyelést, lehallgatást szabályzó jogszabályokat.

A titkosszolgálatokról alapvetően keveset lehet tudni. A hivatalos magyar titkosszolgálatról annyit biztosan tudni, hogy annak a nevét Nemzetvédelmi Hivatalról – Alkotmányvédelmi Hivatalra változtatta O.V. Ami nem is azért érdekes mert alkotmányt nevű jogszabályunk momentán nincs, hiszen annak a nevét alaptörvényre változtatták, hanem azért, mert az Alkotmányvédelmi Hivatal névbetűi pontosan kiadják a valaha rettegett a AVH nevét, amit a párt ökleként tartottak nyilván a személyi kultusz fénykorában. Mindez burkolt üzenet, a magyar titkosszolgálat már nem a nemzet védelmére hivatott, hanem az AVH-hoz hasonlóan pártérdeket szolgál. Az állami titkosszolgálatok normális működésében amúgy is mindig van egy szürke zóna, amikor a szakszolgálat féllábbal még a törvényesség talaján áll, de fél lábbal már illegálisan ténykedik. Az biztos, hogy O.V. rendszere igen aktívan használja a titkosszolgálat szürke zónáját, erre egyértelműen rávilágít például a Pegasus ügy.

O.V. magán titkosszolgálatáról még ennyit sem tudunk. Az valószínűsíthető, hogy valamelyest összemosódik a törvényes szakszolgálattal, és az is biztosra vehető, hogy benne volt a kezük Váradi András, a Göböl-pusztai juhász likvidálásában is. Felcsút és környéke titkosszolgálati megfigyelés dolgában az ország legjobban ellenőrzött területe. Hogy aztán Felcsút környékén mi az, ami törvényes és mi nem az, arról vitatkozni lehet ugyan, de nem érdemes. A valóság az, hogy ezen a vidéken nagyon sok embert megfigyelnek titkosszolgálati módszerekkel, és le is hallgatnak sok embert. Vannak az országnak jogszabályai, és van orbánisztán törvényektől akadálymentesített valósága, ahol a jogszabályok nem állhatják útját a fideszes érdeknek. A fideszes valóság az más tészta, ez a Fidesz törvényei szerint működik és nagy ívben tesz a jogszabályokra. De erről inkább hallgassunk! Lehet, hogy bennünket is lehallgatnak...

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek