Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Egészségügyi vészhelyzet Felcsút környékén

Gálvölgyi János színművésszel történt, hogy hiába hívták a mentőt a rosszulléte miatt, a mentő csaknem akart jönni, így magánúton kellett kórházba szállítani a kritikus állapotban lévő színművészt. Az eset sokaknál kiverte a biztosítékot, voltak, akik dühödten szapulták a mentőszolgálatot a történek miatt. De vajon igazuk lehet azoknak, akik a mentőszolgálatot okolják az ilyen esetek miatt? A mentőszolgálatnál is emberek dolgoznak, vajon elvárható-e, hogy minden esetben tökéletes döntést hozzanak? Bár nem kapott kellő nyilvánosságot, de történt ilyesmi másutt is, például nem is akárhol, hanem Felcsút környékén, amikor megtagadták az gyors kórházi ellátást valakitől. 

Már néhány éve annak, hogy az alábbi eset történt Felcsút környékén. Egy fideszes nagyúr édesanyja nem érezte jól magát, így magától értetődő módon értesítették a mentőt a rosszulléte miatt. A mentő rendben meg is érkezett, és a mentősök megvizsgálták a fideszes nagyúr édesanyját. A vizsgálat eredménye az lett, hogy a fideszes mamának hál istennek nincs komolyabb baja, így kórházba sem kell szállítani, a mentősök ellátták a helyszínen azzal, hogy fáradjon el a háziorvoshoz rendelési időben, aki majd dönt a gyógykezelés további menetéről.  

Eddig látszólag rendben is lett volna a dolog, de a fideszes nagyúr ragaszkodott ahhoz, hogy az édesanyját vigyék kórházba, márpedig rögtön. A mentősök próbálták magyarázni, hogy mamát teljesen felesleges lenne kórházba vinni, merthogy hála az istennek nincs neki semmi olyan baja, amit a kórházban kellene orvosolni. Ám a fideszes nagyurat nem győzték meg a mentőszolgálatos érvek, szó szót követett, aminek az lett a vége, hogy a nagyúr kijelentette, ha a kedves mamáját most azonnal nem viszik kórházba, akkor ő majd rendet tesz a Felcsút környéki egészségügyben, és ki fog rúgatni onnét néhány egészségügyi dolgozót!

A mentősökre hatottak az érvek, és azonnal visítani kezdtek az agyukban a szirénák. Talán tudhatták, hogy a fideszes nagyúr keze hosszabb az átlagosnál, mivelhogy igazgató is, képviselő is Felcsút pénzes vidékén. Így aztán hamarosan megjelent egy mentőhelikopter a közelgő tragédia helyszínén, sietve bepakolták a fideszes mamát a helikopterbe és meg sem álltak vele a székesfehérvári kórházig. Ahol annak rendje módja szerint átadták a fideszes nagyúr kedves mamáját a kórháznak további ellátásra.

 A küldetés teljesítve, a fideszes mama sürgősséggel elérte a kórházat, még mielőtt bekövetkezett volna valami ménkű nagy tragédia a környék egészségügyi intézmények dolgozói létszámában. A dolgok kezdtek jó útra terelődni, de az újabb bajok akkor kezdődtek amikor a kórházban rájöttek arra, hogy mégis súlyos az eset, mert a helikopterrel beszállított páciensnek momentán semmi olyan baja nincsen, ami sürgősségi kórházi ellátást igényelne. Talán a kórház személyzete nem volt kellőképpen fideszes, vagy esetleg túlzottan túltengett bennük a lelkiismeret, de az is meglehet, hogy a Felcsút környéki nagyúr keze már nem ért el a székesfehérvári kórházig. Merthogy az a felháborító eset történt, hogy a kórházban megtagadták a fideszes mama gyógykezelését, arra hivatkozva, hogy semmi olyan baja nincs, ami kórházi kezelést igényelne.

 Az újabb csoda elmaradt, a mentőhelikopter nem jött vissza a fideszes mamáért, de sebaj, a betegszállítók ingyen és bérmentve hazafuvarozták volna, ha a fideszes a mama igényelte volna. De erre nem tartott igényt, merthogy vérig volt sérve szegény, ám az orvostudomány mostani állása szerint a vérig sértődés nem igényel kezelést a sürgősségin, esetleg az elmeosztályon, orvosi beutalás alapján. Úgyhogy a fideszes nagyúr kedves mamája duzzogva beült a székesfehérvári kórház előtt egy taxiba, és hazataxizott Felcsút környékére. A lényeg, hogy a mentőszolgálat gyors és hathatós beavatkozásának köszönhetően, helikopterezés közben kapott magaslati levegő helyreállította a fideszes mama állapotát. 

Így esett, hogy hepienddel végződött fideszes nagyúr mamájának rosszulléte. A fideszes mama sürgősséggel kórházba került, így a fideszes nagyúr tekintélyén nem esett csorba, az egészségügyi dolgozók is épp bőrrel megúszták a vészhelyzetet, és nem tettek a történtek miatt lapátra egyet sem. A fehérvári kórház személyzetének ugyan hirtelen felszaladt a cukra az idegességtől, de biztos volt kéznél valami pirulájuk az életmentős táskában, amivel túlélhették a kritikus pillanatokat. Viszont a taxis is boldog lehetett, volt aznapra egy jattos fuvarja Felcsút környékére, tehát mindenki örülhetett valaminek a végén. Hogy aztán az a súlyos beteg, vagy sérült mennyire volt boldog, akiért éppen nem tudott menni a mentőhelikopter, amikor az éppen a fideszes nagyúr képzelt beteg anyukáját fuvarozta – hát erről nem szól a fáma...  

A tanulság: aki nem kellőképpen fideszes az vigyázzon jobban magára, mert hozzá csak akkor mennek a mentők, ha a környéken valamelyik fideszes mamának éppen nincsen agygörcse, ami lefoglalja a mentőket helikopterestül. Akinek meg nem tetszik ez a rendszer, az vegyen magának mentőhelikoptert, pilótaengedéllyel együtt, mert a hülyék országában így mennek a dolgok.

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek