Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Zseniális vagy Viktor!

– Nyílt levél – 

  Szevasz Viktor, most tök komolyan, igazi lángész vagy! Hallom azért döcög a bolt felétek, még nem rágja a küszöböt a család otthon. Szóval amikor megjelent a médiában, rájöttél arra, hogy nem lehet kiléptetni ezt az országot az EU-ból, majdnem megállt bennem az ütő a döbbenettől: 

Magasságos ég! Hogy ez az ember mekkora lángész! 

Te Viktor, most úgy őszintén, áruld már el a titkot, hogy hogyan jutottál el erre a zseniális felismerésre?  

A kilencvenes évekhez közeledve, talán még Oxfordban súghattak neked arról, hogy ez az ország nem is akar semmiféle rendszerváltást. Kádár népének minden úgy volt jó, ahogy volt, a változást nem az ország idézte elő, hanem a rothadó nyugat, amelyik taccsra tette Szovjetuniót. 

1989-ben elhangzott, hogy ruszkik haza, és azóta itt azt történik, amit az a hanyatló nyugat diktál. Lehet, hogy ez nem része a nemzeti tantervnek, de azért mégis valahogy kitudódott és erről régóta suttognak a kocsmapultnak dőlve, egy fröccs mellett. Az oroszoknak hurcolkodni kellett, ezt a vidéket bezsebelte a hanyatló kapitalizmus. Nyugat döntötte el, hogy Magyarország az EU-ban legyen, ha ők nem akarták volna, ez az ország akár tótágast is állhatott volna ítéletnapig, de akkor sem lettünk volna EU tagok soha. Aztán most te, mint a nemzet géniusza, közkincsé teszed a zseniális felismerésed, hogy nem lehet kiléptetni ezt az országot az EU-ból! Hogy is mondjam, nem találom hirtelen a szavakat… 

Csak úgy elmélázom, ha te ilyen kolosszális magasságokban jársz szellemileg, vajon a híveid milyen színvonalat tudnak prezentálni a gondolkodás terén? Nyilván ők is zsenik lehetnek a maguk szintjén. Félelmetes! Mármint belegondolni, hogy ilyen sok lángelméjű híved táplálja a nemzet lelkét. Ezek után már nem is lehet azon csodálkozni, hogy az ország egyre inkább takaréklángon pislákol. Pedig gáz az van! Főleg amióta a Nagy-Magyarország vízióid kezdenek diplomácia körökben nemzetközi botránnyá válni. Egyre többen fogadnának arra, hogy az EU-ból való kipenderítést szeretnéd kiprovokálni. 

Figyelj csak Viktor! Ha már annyira rühelled ezt az EU-t, és rájöttél, hogy kilépni sem lehet belőle, talán mégis lenne valami megoldás. Ha a hegy nem Mohamedhez, akkor Mohamednek kell menni a hegyhez. Egy fordított nemzetegyesítést még akár össze is tudnál hozni a kolosszális elméddel. 

Például tegyük fel, hogy szorgos politikai eszmefuttatásaid következtében Magyarország, mint olyan megszűnne létezni a térképen. Nem lenne példa nélküli a dolog, volt már ilyen a történelemben nem is egyszer, hogy egy ország átkerült a nem létező kategóriába. Ezzel a kellemetlen manőverrel, át lehetne vágni az EU-ból való kilépés gordiuszi csomóját. Egy nem létező ország egészen biztosan nem lehetne az EU tagja. Na jó persze, hogy ehhez egyedül karcsú vagy Viktor! De bizton számíthatsz arra sok-sok lángelméjű hívedre, akik, ha nem is tűzön-vízen át, de legalább süketen és vakon rávehetők arra, hogy valami újabb nemzetégésbe taszítsák ezt az országot. Mondjuk kezdetnek elkezdhetnétek kántálni, hogy ruszkik vissza… 

Hátha meghallanák a hanyatló nyugaton, és csatlakoznának az ország megszüntetés gondolatához. Gondolj csak bele a rothadó kapitalizmusnak van ám gyakorlata az ilyesmiben! Ezek már gyarmattartóként átrajzolták a fél világot, Trianon nekik csak olyan kis tilitoli rutinmunka volt, hogy ki ne jöjjenek a gyakorlatból. Most úgy is egyre nagyobb ramazúri van a világban, egy apróbb térkép átrajzolás simán beleférhet az európai menetrendbe. 

Képzeld  csak el, hogy egyszer kapitalisták ráharapnak a horgodra, és elkezdenék támogatni a magyar nemzetegyesítési elképzeléseidet. Aztán a cél érdekében, az anyaországot egyesítenék a Trianonban korábban már elcsatolt területekkel. Több darabban persze. Amit meghagyott Trianon az országból, most küldenék azt is a darálóba. Kicsit toldanának a románokhoz belőlünk, kicsit ide, kicsit amoda. A környező országok mind kapnának a projekt keretében belőlünk egy darabot. Ők is jól járnának, Brüsszel is megszabadulna attól a nyűgtől, amit te jelentesz nekik. Lehet, hogy ez lenne a megoldás az EU-val kapcsolatos dilemmáidra?   

– Magyarország nem lenne EU tag, mivel nem is létezne többé.  

– A szomszédos országok megint jól járnának, így biztos, hogy széles nemzetközi támogatást kaphatna a projekt 

– Az EU. -t sem érné veszteség, mert a terület, ami Magyarország volt, az továbbra is az EU része maradna csak más néven. Magyarországot már csak afféle leánykori névként emlegetnék, amit az összeházasodás után el szoktak veszíteni a fehérnépek. 

– Aztán az a sok lángeszű híved mit kapna? Mondjuk agyvérzést a szlovák meg román szótár mellé, mert ezeken a nyelveken lehetne a lakóhelyükön intézni az ügyeiket a hivatalokban. 

– Na és persze neked sem kellene egyáltalán az EU-ban maradni, de a ruszkikhoz való költözést nem ajánlanám. Azokkal Rákosi is ráfaragott, pedig ő nagyobb ász volt nálad Moszkvában. Mehetnél mondjuk Dél-Amerikába, a család már úgyis kezdte biflázni a spanyolt a választások előtt. 

Hogy ez a te gigászi elméd szintjén elképzelhetetlen? Pedig, ha lassan is de azért eléggé erre felé haladsz. A világnak éppen azon a részén, ahol bennünket egzecíroznak, lassan már mindenki pikkel az országra miattad. Előbb utóbb kitalálnak valamit. Ellenünk!   Az, hogy lehet-e kisebb is ez az ország, ez nem kérdés! Ám azt sem ártana észben tartanod, hogy nincsen köbe vésve az sem, hogy ennek az országnak léteznie kellene a térképen örökre. Persze ha valaki Ceausescu szindrómától retteg, az eladja a lelkét az ördögnek örökre…




További oldalak

Címkék >

További lehetőségek