Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Akiért a rendőrségi szirénák szólnak

Pokoli meló

Amikor a szirénák megszólalnak, veszélyt jeleznek. Rendőrnek lenni nehéz hivatás, gyakran szólnak a szirénák. Aki felveszi a szolgálatot az tudja, aznap lehet, hogy szembe kell szállni az ördöggel. A rendőrök tudják ezt, akik nap nap után szolgálatba lépnek. Vannak egyszerűbb napok, de olykor pokol a szolgálat. Családi botrányok, elmeháborodottak, részegek, drogosok – ezek a rendőr mindennapjaihoz tartozó dolgok, és akkor még a klasszikus bűnözőket nem is említettük. A rendőrnek uralnia kell a szituációt, meg kell védenie magát ahhoz, hogy meg tudjon védeni másokat.

Az emberek is különbözőek, a helyzetek sem egyformák, amelyek miatt szólnak a szirénák. Van úgy, hogy a rendőr kimerülten, de mégis elégedetten adja át a szolgálatot, maximálisan teljesítette rendőri kötelességét. Aztán van, amikor nem sikerült felülkerekedni a gonosz erőin, és bekövetkezik a tragédia. Ilyen volt 2023 január 12. napja, amikor szolgálatteljesítés közben késelés áldozata lett Baumann Péter főtörzsőrmester, posztumusz főhadnagy Budapest XI. kerületében.

Megrendülés, az őszinte részvét és a gyász érzései közé, értetlenség is vegyült, nem csak a civilek, hanem a rendőrök részéről is. A történtek után sokak lelkében nem hallgattak el a szirénák. A médiában megjelent hírek szerint egy vélhetően kábítószer hatása alatt álló, büntetett előéletű férfi, a helyszínre érkező mindhárom rendőrt késsel megszúrta a társas ház lépcsőházában. Ezt követően kimenekült az utcára, ahol a rendőrök lábon lőtték, és elfogták. Baumann Péter főtörzsőrmester belehalt a sérüléseibe.

Amikor egy rendőrt ölnek meg szolgálat közeben, az megdöbbenti az embereket. A rendőr az a személy, akitől azt várják az emberek, hogy megvédje őket, ha veszélybe kerülnek. Ahol olyan állapotok uralkodnak, hogy már a rendőrt is megölik, ott mire számíthat az egyszerű ember?


Durva

A három helyszínre érkező rendőr közül, mindhármat megkéselte a tettes. Három rendőr egyetlen ember ellen. Mindhárom rendőrnél fegyver, gumibot, gázspré, bilincs. Ilyen erőviszonyok mellett még az is sok, ha egyetlen rendőrt késel meg az elkövető. Hogy a helyszínre érkező három rendőrből, mindhármat megkésel egyetlen ember, ez annyira rossz arány, amit a józan ész egyszerűen nem tud elfogadni.

A tragédia után napvilágot láttak szakértői vélemények, amelyek azt bizonygatták, hogy a közvetlen közelről történő késes támadás nagyon nehezen kivédhető. Lehet, hogy ez így van, de az, hogy három rendőrből hármat megkésel egyetlen ember, az akkor is nagyon durva. Az egyszerű emberek nem szakértők abban, hogyan lehet kivédeni egy ilyen támadást, ám azt mindenki tudja, hogy kés, az ember egyik legrégebbi eszköze, amelyet ősidők óta fegyverként is használ. A kés mindennapi eszköz, bárkinél lehet, a rendőrök jól tudják, hogy a bűnelkövetők gyakran használnak kést. A három rendőrt megkéselő férfi büntetett előéletű, a rendőrök által ismert személy volt. Vélhetően ismert volt a rendőrök előtt, hogy kábítószeres, tehát kiszámíthatatlan reakciókra is fel kellett készülniük. A rendőrök nyilván tudták, egy kiszámíthatatlan emberrel lesz dolguk.

Az ilyen támadások kivédhetetlenségét bizonygatókat cáfolja egy korábbi eset, amely körülményeit tekintve nagy hasonlóságot mutat. 2020 karácsonyán, Újpesten, egy drog hatása alatt álló férfi tombolt egy társas ház lépcsőházában. Két járőr érkezett a helyszínre, egyiküket a tomboló férfi 13-szor megszúrta, de a támadót a rendőr társa lelőtte. Ebből az esetből kiindulva, egy szűk lépcsőházban mégis meglehet állítani egy váratlan késes támadót. Mindezek tükrében Baumann Péter halála meglehetősen érthetetlennek látszik sokak számára.


Amikor a gondok nagyok, a nagykutyák kussolnak

A tragédia után a rendőrségi vezetők reakciója is meglehetősen problémás. A rendőrség ugyanis gyakorlatilag elzárkózott attól, hogy a történtekkel kapcsolatban érdemben nyilatkozzon. Az egyik hírportál megpróbálta szóra bírni a rendőrségi vezetőket, sikertelenül.

A híradásokban meg nem erősített hírek szerint, a társas ház lépcsőházában hirtelen kialudt a villany, amikor a rendőrök már megbilincselni készültek a tettest, és ekkor a férfi kivette a rendőr zsebéből a kést, amit előzőleg már elvettek tőle, majd a késsel megszúrta mindhárom rendőrt, és kimenekült az utcára.

Azt már az óvodások is tudják, hogy a lépcsőházakban egy idő után magától kialszik a villany. A lépcsőházi automata világítás kapcsoló nem új találmány, az 1970-es évektől alkalmazzák társas házakban. Minden bizonnyal a rendőrök is tisztában vannak ezzel, amikor egy társas házban kell intézkedniük. A rendőrségen tisztában vannak azzal, hogy adott esetben sötétben is intézkedni kell, így  a rendőröknél van elemlámpa is. A rendőrségi vezetők nem válaszoltak a sajtó kérdésére a lépcsőházban kialudt villannyal kapcsolatban, így ezeknek a híresztelések hitelessége meglehetősen kérdéses.


Titkosrendőrök civilben

A rendőrséggel valami nincs rendben, ezt az utca embere is láthatja. Nem kell túlságosan idősnek lenni ahhoz, hogy az ember emlékezzen arra, hogy viszonylag gyakran látott rendőregyenruhában lévő rendőröket, akár még tömegközlekedési eszközökön is a reggeli órákban, ahogy munkába tartottak. Akkoriban a rendőrök számára nem volt ciki a rendőregyenruha nyilvános viselése. Ma már eléggé ritka látvány, rendőrt egyenruhában látni ahogy munkába tart. A rendőrök manapság inkább civilben járnak be dolgozni, mintha ciki lenne a rendőruniformis viselése.

A kép még árnyaltabb, ha valaki bemegy egy rendőrségre és ott körülnéz. Valamikor a rendőrségen szinte minden rendőr egyenruhát hordott, kivéve a civil ruhás nyomozókat és a polgári alkalmazottakat. Ma a rendőrségen elég sok civil ruhás embert látni, akik rendőrök, csak nem hordják az egyenruhát munka közben. A szolgálatban lévő járőrök persze egyenruhában vannak, de a rendőri állomány láthatóan rühelli a rendőregyenruhát. Az ok nem titok: a mostani rendőrségnek már a rendőrök szemében sincsen becsülete. Szaknyelven ezt így hívják:


A rendőrség morális válságban van


Lejtős pályán irány a szakadék

A rendőrség Magyarországon mindig is a politika csicskása volt, ez alól kivételt csupán Kopácsi Sándor vezette Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentette, amikor Kopácsi Sándor 1956. október 23. után megtagadta a politikai utasítást, és nem volt hajlandó a tömegbe lövetni a pesti utcákon. Kopácsi Sándor által vezetett rendőrség önállóan, a politikai hatalomtól függetlenül működött.

1990 után a rendőrség hiába próbált magára találni a jobb és baloldali kormányok alatt, lassan, de biztosan errodálódni kezdett a rendőrség. Ahogy a politika kezdett egyre jobban ráérezni a többpártrendszer nyújtotta korrupciós lehetőségekre, a politika egyre jobban megfojtotta a rendőrséget.

Biztosan sokan emlékeznek még Molnár Csaba rendőralezredes ügyére. A 2003-ban kirobbant brókerbotrány mérföldkő volt a rendőrség életében, a még lejeb vezető úton.

Mielőtt még a bróker ügyben a rendőrségi nyomozás elért volna politikához kötődő személyeket, az ügyészség eljárás alá helyezte, és bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a bróker ügyet vezető rendőrségi főnyomozót. Molnár Csaba végül megúszta annyival, hogy nem lehetett többé rendőr, azóta ügyvédként dolgozik.

Molnár Csaba rendőr alezredes ügye pontosan megmutatta, hogy a rendőrség személyi állományában nincsen akkora összetartó erő, amely képes lenne megvédeni a rendőrt a korrupt politikai erőktől. Molnár Csaba ügye után még határozottabban kezdett errodálódni a rendőrség. A szirénák ekkor már megszólaltak a rendőrségen, de a rendőrök mégsem léptek akcióba.


Rendőrség vigyázz! Jobbra át!

A rendőrség megörökölte a kádár-rendszer rendőrségének személyi állományát, így erős baloldali érzelmek uralkodtak a rendőrségnél. Azonban a 2002 és 2010 között kormányon lévő szocialista kormányok meglehetősen megtépázták a rendőrök baloldalba vetett hitét. Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, amikor a pénzügyi válsággal küszködő Gyurcsány kormány, fűnyíró elv alapján kényszernyugdíjazta a legnagyobb szolgálati idővel rendelkező rendőrök jelentős részét. Ekkor sok, nagy tapasztalattal rendelkező rendőrt vesztett el a rendőrség. Akkoriban a rendőrök közül sokan úgy érezték, hogy ettől már nem lehet rosszabb, és messiásként várták az újabb Orbán kormányt.

A Fidesz 2010-es hatalomra kerülése nem azt hozta el, amire sok rendőr számított. Orbánék kiemelt célponttá tették Szima Judit rendőr alezredest, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát.

A Fidesz számára már túl nagy erőt képviselt a rendőrszakszervezet, és tartottak attól, hogy a fideszes hatalom ellen is felemeli a szarvát, ha még tovább erősödik. Szima Juditot eljárás alá helyezte az ügyészség, majd elítélték és börtönbe zárták. A rendőrségen ismét hangosan felüvöltöttek a szirénák, ám a rendőrök tétlenül álltak.

Orbánék viszont haladtak tovább, és eltörölték a rendőrök és rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját. Ám ezzel még ezzel sem ért véget a rendőrök vesszőfutása. Hamar világossá vált, hogy a Fidesz számára nem prioritás egy erős, jól képzett rendőrség. Orbánék a karhatalomtól sokkal diszkrétebb hatalmi módszerekkel operálnak, a Fidesz politikai módszerekkel manipulálja a társadalmat, a rendőrségre nem épít az orbáni politika.

– Ha van elég rendőr jó, de ha nincs az sem számít –

Valahogy így lehetne jellemezni a Fidesz viszonyát a rendőrséghez. Aztán kiderült, hogy a helyzet még ettől is sokkal rosszabb. Orbán még tovább bontotta a rendőrség amúgy is szétzilált állományát, azzal, hogy amelyik rendőr (elsősorban vezető beosztásúak) nem hajlandóak besorolni a Fidesz politikai érdekeibe, azoknak nincs helyük a rendőrségen. Azokat a rendőröket, akik valamiért nem feleltek meg a Fidesznek, így vagy úgy, szép szóval vagy erőszakkal, de eltávolították a rendőrségtől. Gyakorlatilag politika tisztogatás folyt, illetve folyik a rendőrségnél. A rendőrség állományát 2010 után politika szempontok alapján kezdték megtizedelni, és nem lehet csodálkozni azon, hogy a még megmaradt, jól képzett rendőrök is kezdtek elszökdösni a rendőrségtől. Ilyen előzmények után a rendőrök már nem bíznak a rendőrség tisztaságában, nem tudnak a lelkük mélyén azonosulni a rendőrséggel.


Sokan még ma sem értik miért kezeli ennyire mostohagyerekként a Fidesz a rendőrséget. Az okok a következők:

Az igazságszolgáltatás jelentős részben a rendőrség munkájára épül. Alapesetben a rendőrség jár el a bűncselekmény alapos gyanúja esetén, nyomoz, elfogja a gyanúsítottat. Az ügy ezután kerül tovább vádemelésre az ügyészségre, majd a bíróságra.

Mivel a magyar társadalom jelentős része hajlandó elfogadni a rendszerszintű korrupciót, ezért Orbán egész rendszere a korrupcióra épül. Viszont, ha egy alapvetően korrupcióra épülő rendszerben a rendőrség az Európában szokásos jogi normák szerint jól működik, akkor mindez rendszerszinten problémákat okoz.

Ehhez még hozzájön, hogy az igazságszolgáltatáson belül a rendőrségen volt a legerősebb a hivatástudat, a rendőrök voltak azok, akik a leglelkiismeretesebben törekedtek a bűn üldözésére a magyar bűnüldöző hatóságokon belül. Az ügyészek, bírák ilyen értelemben messze a rendőrök mögött kullogtak.

Ha a rendőrök erős hivatástudattól vezérelve, jogszabályi kötelmeik szerint járnának el az ügyekben, akkor napi szinten indítanának eljárásokat a rendszerszintű korrupció fideszes haszonélvezői ellen. Egy jól működő rendőrség gyorsan teletolná a magyar igazságszolgáltatás rendszerét fideszes ügyekkel, és Orbánék számára ez végzetes lehetne.

Orbánék számára ezek miatt volt fontos a rendőri állomány tudatos szétzilálása, hogy ne okozzanak zavarokat a Fidesz korrupt rendszerének működésében.


Amikor a szirénák már folyamatosan szólnak

Tehát a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése után a romboló hatású, önmagukat gerjesztő folyamatok felerősödtek a rendőrségnél. Egyre romló morál mellett, egyre nagyobb bizonytalanság vette körül a rendőröket, az anyagi megbecsülés hiánya tovább tetézte mindezt, és ez eredményezte, hogy a jól képzett rendőrök már tömegesen kezdtek menekülni a rendőrségről. A morális válság egyre nagyobb méretek öltött.

Mindez oda vezetett, hogy a rendőrségnél létszámhiány lépett fel, sok helyen már az alapvető szolgálatok ellátása is nehézségekkel járt. Mivel a rendőri hivatás presztízse romokban hever, így egyre kevesebb fiatal választja a továbbtanulás során a rendőri pályát, emiatt a létszámhiányt nem lehetett belőlük pótolni. Az egyre súlyosabb létszámhiány miatt valamit lépni kellett, ezért kitalálták, hogy lebutított, gyorsított képzésen képeznek ki rendőröket és velük pótolják a rendőrségről eltávolított – elmenekült, jól képzett rendőröket. Ezeket a gyorstalpalón képzett instant zsarukat járőrtársnak hívják, és bár a felkészültségük nyilvánvalóan nem éri el egy igazi rendőr szintjét, ők is ugyanolyan egyenruhát hordanak, mint a magasan képzett rendőrök. Mivel a szükség nagy úr, így az alkalmassági vizsgálat során is lejjebb vették a mércét és számos, kevésbé alkalmas személyt is felvettek a járőrtárs képzésre. Az amúgy is komoly problémákkal küszködő rendőri állományt kezdték felhígítani alacsonyan képzett, a rendőri munkára nem kifejezetten alkalmas emberekkel.

Mindez nagyon nem tesz jót a rendőri munka minőségének. Amikor egy veszélyes helyzet miatt érkezik riasztás a rendőrségre, az ügyeletes csak abból a létszámból tud valakit a helyszínre vezényelni, aki rendelkezésre áll. A létszámhiánnyal küszködve, megpróbál legalább egy jól képzett rendőrt a helyszínre küldeni, és ad mellé gyorstalpalón végzett instant zsarut, hogy legalább a létszám meglegyen az intézkedés helyszínén.

Ha a feladat csak annyi, hogy a gumibottal kell a tenyerüket ütögetni, miközben bámészkodnak az út szélén, nem is lehet semmi gond. A probléma ott kezdődhet, ha életveszélyes helyzetbe kerülnek, például váratlan fegyveres támadást kell elhárítaniuk. Ilyen helyzetben egy alulképzett járőrtárs, nemhogy segítség lenne, de előfordulhat, hogy még hátráltatja is az intézkedés sikerét.


A probléma szemléltetésére itt egy konyhai példa:

Ha egy profi szakács keze alá egy kétbalkezes kukta dolgozik, aki még a krumplit sem tudja rendesen megpucolni, akkor a szakács figyelmének egy részét elvonja a kétbalkezes kukta. Így előfordulhat, hogy az egyébként profi szakács elrontja az ételt, mert az ügyetlen kuktára kell figyelni a főzés helyett.

Egy veszélyes szituációban intézkedő rendőr, ha egy apró hibát vét, az könnyen végzetes lehet, és tragédiával végződik a rendőri intézkedés. A rendőri munka jól képzett, a feladatra kifejezetten alkalmas embereket igényel, a rendőri munkát nem lehet az utcáról hirtelen összekapkodott emberekre bízni.


Mi kéne, ha volna?

A megjelelő rendőri képzettség még mindig csupán az alap. A megfelelő minőségű rendőri munkához jól szervezett, összehangolt, gördülékenyen működő folyamatok szükségesek. A professzionális rendőri tevékenységhez azonban még ezek sem elegendőek. Az igazán jól működő rendőri munkához igazi csapatszellem kell. A csapatszellem az egy mindenkiért, mindenki egyért elvre épül.

Az erős csapatszellem motiválja a csapat tagjait, valós energiákat közvetít a csapattagok között, és pozitívan hat a teljes csapat teljesítményére. Nem véletlen, hogy a profitorientált multinacionális cégek is kiemelt figyelmet fordítanak a csapatszellem építésre, és csapatépítő tréningeket szerveznek a dolgozók részére.


Az erős csapatszellem egyebek mellett ilyen előnyökkel jár:

– növekszik a munkaerő teherbíró képessége

– a munkavégzés során felmerült problémákat jobb hatásfokon tudják megoldani, mert a csapatban szinergiák áramlanak a tagok között, amelyek segítenek leküzdeni az akadályokat

– javul a munkavégzés minősége

– a csapatban dolgozók munkahelyi közérzete javul, örömüket lelik a munkájukban, és kevésbé fáradékonyak.


Azt talán nem is nagyon kell ecsetelni, hogy mindezek mennyire fontosak a rendőri feladatok végrehajtása során, amikor a rendőrök nap mint nap testközelből találkoznak a bűn számtalan formájával. Tudni kell, hogy az éles helyzetekben intézkedő rendőrökre hárul a legnagyobb teher, az igazságszolgáltatásban dolgozó bármely személyhez képest. Egy akció közben intézkedő rendőr minden mozdulatának összhangban kell lenni a jogszabályi előírásokkal. A pillanat tört része alatt kell eldöntenie, hogy mit tesz – vagy mit nem tesz, és minden tettét – vagy elmulasztott tettét, később kényelmes ügyészségi, bírósági irodákban fogják napokon, heteken keresztül vizsgálni, hogy az intézkedő rendőr megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak intézkedés közben.

A rendőr csak akkor képes maradéktalanul ellátni feladatát, ha magabiztosan, a rendőri hivatás minden vonatkozásában biztos talajon áll. A rendőri állomány azonban egyre jobban elbizonytalanodott, a rendőrök egy része már nem is a rendőri munkára koncentrál, hanem azon agyal, hogyan tudna megszabadulni a rendőrségtől. Ilyen állapotok mellett, a rendőrségen nem a csapatszellem dominál, és az egymást támogató szinergiák helyett, a reménytelen küszködés jellemzi a rendőrök mindennapi munkáját. A rendőrségnél nemhogy a csapatszellemet építené a rendőri vezetés, hanem éppen ellenkezőleg, a szó szoros értelmében a csapatszellem lerombolása folyik.


Dobd el az agyad, ha meg akarsz felelni rendőrként

A kés veszélyes eszköz, de az ember a legfőbb fegyverét a fejében hordja. Az ész az ember legjobb fegyvere, még késes támadás esetén is használható. A politika arra kényszeríti a rendőröket, hogy meg se próbálják használni az eszüket. A politika gondolkozik helyettük és mindent eldönt a fejük felett. A rendőrök számára csupán parancsvégrehajtás van, a gondolkodás nem engedélyezett. A Fidesz számára az agyhalott, zombi rendőr a legjobb rendőr.

A mostani rendőrségen a rendőröknek szavuk sem lehet, nemhogy még ötletük. Pedig az alulról jövő elképzelések nem ördögtől való dolgok egy munkahelyen. Vannak komoly nagy cégek, ahol nem zombiként tekintenek a munkaerőre, és tudatosan igyekeznek kiaknázni a dolgozók szürkeállományában rejlő potenciált.

Az ilyen helyeken sem tehetnek a dolgozók, amit csak akarnak, mert követniük kell a főnökeik utasítását, de van a dolgozók részére egy postaláda, ahová bedobhatják a munkájukkal kapcsolatos jobbító ötleteiket. A postaládát a vezetőség rendszeresen átnézi, hogy vannak-e megvalósításra, továbbgondolásra alkalmas dolgok. A mostani rendőrségnél ilyesmiről szó nem lehet. Helyette az van, hogy a pofát befogni, mert aki szólni mer az csúnyán ráfázhat. Pedig a rendőrök, akik nap mint nap farkasszemet néznek a bűn számtalan formájával, sok hasznos észrevételt tehetnének, amelyekből akár a törvényhozók is meríthetnének. A rendőrök tapasztalatai alapján hatékonyabbá, biztonságosabbá lehetne tenni a rendőri tevékenységet, akár még a veszélyes szituációkra is lehetne hatékonyabb megoldásokat kidolgozni.

Mindez persze csak akkor lenne lehetséges, ha a rendőrséget szakmai szempontok alapján irányítják. Erről jelenleg szó sincs, a mostani rendőrséget kizárólag politikai szempontok vezérlik. A politika megöli a szakmai érveket, és nem csak azokat.

Baumann Péter halálával végződő eset számos kérdést vet fel, sokan a rendőrökben keresik a problémát. A rendőrök is emberek és nyilván ők sem tökéletesek, de sokkal közelebb kerülünk a valósághoz, ha nem a rendőrökben akarjuk megtalálni az okokat, hanem a rendőrség egészét vizsgáljuk.


A bűn hű társai

A rendőrség és a rendőr egymástól elválaszthatatlan fogalmak. A rendőrség lelke halott, ennek következményeit az intézkedő rendőröknek nap mint nap viselniük kell. Baumann Péter tragédiájához a már éveken át zajló, negatív folyamatok vezettek, amelyek egyre nehezebb helyzetbe hozták a rendőröket. Baumann Péter tragikus halála egy felkiáltójel:

A rendőrségnél nagy bajok vannak!

A mostani rendőrség ugyan látszólag mozgásban van, mert bábként mozgatja a politika, de valójában már alig van benne élet. Nincs benne hit, már hiányzik belőle az erős öntudat, nincs önálló akarata, már a rendőröket sem tudja megvédeni még egy magányos késes őrülttől sem. A helyzet várhatóan nem lesz jobb csak rosszabb, a rendőrség még lejjebb fog csúszni a szakadékba, amelybe a politika taszította.

A rendőrség sírját már elkezdték megásni, az ördög keze intézi a rendőrség ellehetetlenítését. Ám mint ahogy a rendőrök sem szellemeket keresnek egy bűneset elkövetése kapcsán, hanem hús vér embereket, a rendőrség mostani állapotát is emberek idézték elő, nem pedig lidércek. A teljesség igénye nélkül említsünk néhány nevet, akik a rendőrség mostani válságos állapotáért felelősek:

– Orbán Viktor miniszterelnök

– Pap Károly r. altábornagy korábbi országos rendőrfőkapitány, jelenleg a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár

– Dr. Balogh János r. altábornagy országos rendőrfőkapitány


A rendőrség kritikus állapotban, ám a bűn hű társai ebből jól élnek, némelyek főrendőrként. Közben a rendőrségen, a veszélyt jelző szirénák már régóta folyamatosan bömbölnek.

Mindenki tudja mi a rendőr dolga: pofát befogni, parancsot végrehajtani! A szirénák viszont egyre csak szólnak. A kérdés csak az, hogy kiknek kellene meghallani, hogy mit üvöltenek a szirénák…




További oldalak

Címkék >

További lehetőségek