Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

2022. április 3-án elrajtolt a tévedések versenye! Nyersz rajta, vagy talán mégsem?

Tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó, aztán csalódottan lemászott a WC keféről. Itt tart ez a világ, már a sündisznók is tévednek. Bár nyilván roppant kellemetlen, de ha a sünlegény összetéveszti a WC kefét valamelyik sün leányzóval, talán komolyabb következményei mégsem lesznek az esetnek.

Persze ha az emberek tévednek, az már más tészta, itt vannak például a segédmunkások, akik szintén tévedhetnek, hiszen emberből vannak. A segédmunkás sokfélét dolgozhat, például hordhatja a maltert a keverőgéptől a kőműves keze alá. Látszólag nem túl bonyolult a művelet, alapesetben malter kell hozzá, vödör, na meg persze a segédmunkás.

A segédmunkáról azt tartják sokan, hogy az annyira egyszerű, hogy csak úgy találomra be lehet hívni akárkit az utcáról, a segédmunkát az is el tudja végezni. Ám még egy segédmunkás is tévedhet. Vajon mi történik, ha egy egyszerű segédmunkás téved?

Például az, hogy a malterral teli vödröt nem a kőműves mester mellé teszi, hanem a nehéz vödröt mester lábára teszi, úgy lendületből. A kőműves persze ordít, mert fáj a lába, a segédmunkás meg udvarias ember lévén ezt mondja:

 – Bocs főnök, ezt benéztem! Én is csak ember vagyok, én is tévedhetek – vagy nem?

 A kőműves káromkodik, a segédmunkás meg gyorsan megy a dolgára, a következő adag malterért, nehogy lazsálásért jöjjön a következő letolás.

 A segédmunkás tévedett egy keveset, amikor lerakta a malteros vödröt, ugyan nem sokat, de ez miatt a kőművesnek feldagad a lába. Az jó volna, ha ennyiben megállna a dolog, de sajnos nem! A segédmunkás tévedésének mélyebb következményei vannak.

 A kőművesnek nincsen jó napja, és ez elég ok arra, hogy több sört igyon a szokásosnál, és amikor este, nagy sokára hazasántikál a kocsmából, otthon egy morcos asszony várja. Aztán ahogy az ilyenkor lenni szokott, szó szót követ, és a kőműves alaposan összezörren szeretett hitvesével. Az asszony telesírja zsebkendőjét, és summa summarum, kőműves családi állapotában bő egyhetes mosolyszünet veszi kezdetét.

 Tehát, ha egy egyszerű segédmunkás téved, annak ilyen mélyreható következményei lehetnek. Hát még mennyire így van ez, ha nem is segédmunkás, hanem valami fontosabb ember kezd el tévedni. Való igaz, fontos ember van sok az országban, talán némileg több is a kelleténél, de nézzük most az ország legfontosabb emberét, a miniszterelnököt.

Na most itt többen is intően emelik magasba ujjukat, mondván: egy miniszterelnök nem tévedhet! Nyilván ez így is van, pláne, ha Orbán Viktornak hívják az ominózus országfőt. Szinte mindenki úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem tévedhet, csak most éppen olyan idők járnak, amikor már a sündisznók is tévedésbe esnek olykor. Úgyhogy bármennyire is vérlázító a dolog, de be kell ismerni, hogy a tévedhetetlen miniszterelnök is rálépett a tévedések rögös útjára. Itt van például a 2022. április 3-án tartott országgyűlési választás. Hogy mi történt akkor?


Most többen is kiáltják – az történt, hogy a Fidesz nyerte a választást! Ó persze! A Fidesz akkorát nyert, hogy az még a holdról is látszott, ámde történt akkor más is. Nevezetesen az, hogy Orbán Viktor minden lehetséges információ birtokában hatalmasat tévedett, hiszen vereségre, vagy legalábbis igen szoros eredményre számított.

Ennek megfelelően, bölcsen, két kézzel szórta a pénzt választási kampány idején, egyrészt azért, hogy azzal valamelyest tompítani lehessen a várható fiaskót, másrészt meg jobb, ha a Fideszt váltó új kormány üres kasszával kezdi a kormányzást. Aztán ehhez képest, teljesen sima Fidesz kétharmad lett. Aztán miközben győzelmi mámorban úszott a Fidesz tábor, alig tűnt fel valakinek, hogy Orbán Viktor mekkora hatalmasat tévedett. Na nem először, de nagyon úgy látszik, hogy a miniszterelnök egyre inkább eltéved a politika útvesztőjében. Lehet ugyan acsarogni, hogy a Fidesz akkor is így meg úgy, de az a tény, hogy Orbán Viktor egyre többet téved, az már Brüsszelből is látszik.

Amikor a segédmunkás tévedett, akkor csupán a kőműves lába fájdult meg, és a felesége fakadt sírva, mert rájött, hogy rossz házasságot kötött. Ámde, amikor egy miniszterelnök kezd el tévedni, akkor az sokaknak fog fájni.

 A sündisznók is tévednek, de azért meg van a magukhoz való eszük, kétszer nem másznak ugyanarra a WC kefére. A kőművesek is okosodtak, mostanra már tudják, hogy jó segédmunkást nehezebb találni mint miniszterelnököt. A miniszterelnöki hatalomra mindig sokan ácsingóznak, de a segédmunkára nem tolonganak a jelentkezők.



Igen, úgy áll a dolog, hogy a választók sem tévedhetetlenek. Hogy mi történik akkor a ha a választók tévednek? Nos annak súlyos, mélyreható következményei szoktak lenni. Előreláthatóan sok választó fogja telesírni a zsebkendőjét, amikor rádöbben arra, hogy a választáson rossz házasságot kötött.

Befektetők figyelem! Előreláthatóan a zsebkendők iránti kereslet meredeken emelkedni fog szerte az országban!




További oldalak

Címkék >

További lehetőségek