Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Rosszul alszom – mert Gizike féltékeny

Gyötrődöm már évek óta éjszakákon át, egy rossz kapcsolatban. Mostanra megfogalmazódott bennem a gondolat: válni szeretnék Gizikétől!

Gizikével a kapcsolatom olyan, hogy is mondjam, azt hiszem az ilyenre mondják manapság, hogy bonyolult kapcsolatban. Már évek óta együtt élek vele, de Gizike nem főz rám, és az ingeimet sem vasalja. Hogy mikor ismerkedtem össze Gizikével? Hát semmikor... Gizikét még soha az életben nem is láttam!

Mondom, hogy ez egy bonyolult kapcsolat! Egyszer csak azt vettem észre, hogy Gizike rám tapadt mint egy kiéhezett pióca, és azóta együtt élek vele. A hosszú évek alatt, valamelyest beletörődtem az együttlétbe, de Gizike féltékenysége egyre idegesítőbb lett az évek során. Mostanra a féltékenység teljesen eluralkodott rajta. Folyton nyomoz utánam, minden lépésem ellenőrizni akarja, merre járok, kivel találkozom, miről beszélgetek.

Ám ennek a megátalkodott némbernek ennyi sem elég! Gizikének üldözési mániája is van. Megpróbál mindenkit elüldözni a közelemből, elegem van Gizikéből! Álmatlan éjszakákon át azon gyötrődöm, hogyan lehetne elválni egy olyan nőtől, akit nem ismerek, és soha az életben nem is láttam.

Szinte semmit nem tudok róla, így jobb híján megpróbálom elképzelni. Gizike reggel felébred (ő nyilván nem álmatlanul tölti az éjszakát mint én) rendbe szedi magát, aztán bemegy a munkahelyére, a Felcsút környéki rendőrségre. Igen, Gizike a bicskei rendőrkapitányságon dolgozik. Miközben a kávéját kortyolgatja a rendőrség irodájában, az első dolga, hogy végignézi a telefonszánom híváslistáját, és a cellainformációk szerinti földrajzi koordinátáim. Merre jártam, kivel beszélgettem.

Ezután a telefon után nyúl, és felhívja a híváslistámon szereplő embereket. Közli velük, hogy a rendőrség kinyomozta, hogy kapcsolatot tartanak velem, és ezentúl kötelezően be kell jelenteniük a rendőrségen a velem való találkozásokat, merthogy körözött személy vagyok...

A felhívott egyének persze köpni, nyelni nem tudnak a meglepetéstől, hirtelenjében nem is tudják mire vélni a dolgot, hogy ez most valamilyen telefonon nyomuló szélhámos társaság lehet, vagy Gizike tényleg maga a törvényekből sarjadó bűnüldöző hatóság – telefonbetyárnak álcázva.

Azonban Gizike erőszakos mint a piaci légy. Azzal fenyegetőzik, ha nem jelentenek be, akkor be fogja őket idéztetni a rendőrségre. A telefonos híváslisták, és a cellainformációk alapján bizonyítani lehet a velem való kapcsolattartást, és bűnpártolás miatt eljárás fog ellenük indulni.

Azt nyilván mindenki sejti, hogy miután Gizike így ”kezelésbe” vett valakit, az illető nemhogy telefonon nem akar velem beszélgetni, hanem ha meglát az utcán, akkor inkább átmegy a másik oldalra, nehogy találkozzon velem az utcán, amit akárki megláthat. Kinek hiányzik egy olyan ismerős, aki miatt vegzálja az embert a Felcsút környéki rendőrség?

Szóval így dolgozik Gizike, a bicskei rendőrségen. Ellenben nem vonzódik hozzám annyira, hogy az együtt töltött évek alatt, találkozni akart volna velem. Pedig csak a kezét kellett volna kinyújtani, megfogni a szolgálati rádiót, és szólni a rendőrjárőrnek, hogy vigyen be a rendőrségre. Nagyon keresni sem kellett volna, hiszen sok éve már, rendszeresen van, hogy hetente többször is elkerékpározom a tíz kilométerre lévő Bicskére. Olyankor rendszerint a bicskei rendőrség épülete előtt is elkerékpározom.

De nem! Gizike látni nem akart az eltelt évek alatt, csak a velem kapcsolatba kerülőket cseszteti a telefonálásaival. Miután a Fidesz hatalomra került 2010-ben, elkezdtek körözni, és azóta nekem együtt kell élnem Gizikével. A kapcsolatunk tartósnak ígérkezik, mert előreláthatólag, addig biztosan körözni fognak, amíg a Fidesz hatalmon marad.

Hogy miért köröznek valakit, ha nem is akarják elfogni? A régi, pártállami szokások szerint megesik, hogy valaki valamilyen negatív listára kerül, mondjuk azért, mert nincsen rajta sapka. Az ilyesmit nem nézi a hatalom jó szemmel. Felcsút környékén az ilyeneket meg átmásolják a körözési listára is, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor jön az illető ellen fentről valami politikai utasítás. Így azonnal rács mögé lehet tenni a tagot, tiszta sor, csak elő kell venni a körözést a fiókból.

Ha meg nem jön párt utasítás, akkor sincs semmi baj, a körözés nem jár le, nem évül el, elfér a többi között a fiókban. Az illető járhat-kellhet kedvére, na persze Gizike ellenőrzése alatt. Hát ennyi...

A többit Gizike elintézi. Gizike dolga, hogy az illető kapcsolatait figyelemmel kísérje, és az illető kapcsolati hálóit a lehető legjobban tönkretegye. Tulajdonképpen az illetőt diszkréten, rendőrségi karanténba helyezik, politikai szempontok alapján.

Elképzelem Gizikét, biztosan egy hatalomtól megszédült, beképzelt lotyó lehet... A politika mindig ilyenekkel végezteti az ilyen melót. Egyébként gyanakszom, hogy Gizike más férfiakkal is partiban lehet.

Itt van például a Papp Károly. Hogy ki ő? Hát ő igazi nagykutya, régi motoros a szakmában! Gizike még a Barbi babáját fésülgette, amikor engem már politikai utasításra citáltak be a Felcsút környéki rendőrségre. 2002-t írtak akkor a naptárba, és akkor a bicskei rendőrség kapitányi irodában Papp Károly szorgoskodott. Abban az évben történt más is. 2002-ben volt a móri mészárlás néven elhíresült bűntett, amikor az Erste bankfiókban nyolc embert öltek meg, a pénzhez meg hozzá sem nyúltak a bankfiók nyitva lévő páncélszekrényében. Nyilván nem a pénzért mentek oda, valami mást kerestek.

Aztán a móri mészárlás ügye valahogyan ”félresiklott” a hatóságok asztalán. Kaiser Edét, a móri ügyben, bizonyítékok nélkül, ártatlanul, első – másod – harmadfokon is bűnösnek találták, és életfogytig börtönre ítélték. Van ez így...

Papp Károly karrierje viszont nemhogy ”félresiklott” volna, hanem nagyon is nekilendült. Fejér Megyei Rendőrfőkapitány, majd Országos Rendőrfőkapitány, aztán belügyminisztériumi tanácsadó lett. Van ez így...

A móri mészárláshoz egy Bicskén szolgáló rendőr szerezte a fegyvert a gyilkosnak...

Hol is hagytam abba? Ah, persze, a Gizike! Szóval gyanakszom, hogy a Papp Károly, meg a Gizike titokban összejöttek! In fragnati még nem volt, de a gyanúm alapos!
Amióta megvillantottam, hogy a Papp Károlynak véres lehet a keze a móri mészárlás ügyében, azóta Gizikén teljesen eluralkodott az üldözési mánia. Addig legalább a személyes ismerőseim békén hagyta, de amióta a Papp Károly ügy miatt is köröznek, azóta már mindenkit zaklat a környezetemben.

Nagyon úgy fest a dolog, hogy vannak Felcsút környékén olyan politikai körök, akik nagyon nem szeretnék, ha Papp Károly szerepe a móri ügyben firtatva lenne. Gizike meg elég jól fekszik politikai köröknél Felcsút környékén.

De nálam nem főz, nem vasal, és nem is fekszik jól Gizike. Te jó ég! Lehet, hogy Gizike már Váradi András híváslistáját is ellenőrizte? Már csak ez hiányzott! Egy ilyen halálmadár lotyóval hozott össze a sors! Ha valakit ezek után mégis izgat ez a nő, itt a telefonszáma: +36 20 500 81 00

Esetleg meg lehetne kérdezni Gizikét, hogy mit tud a Göböl-pusztai juhász megfigyeléséről. Mielőtt szegény Bandit a halálba küldték, nyilatkozott a sajtónak, hogy valakik folyton követik, minden lépését szemmel tartják. De ne lepődjön meg senki, ha esetleg egy férfi szól bele a telefonba. Talán Papp Károly az álnéven... Mára Papp Károly a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár...


További oldalak

Címkék >

További lehetőségek