Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Beszélni español fideszes amigo?

 Néhány évvel ezelőtt találkoztam egy ex-radikális jobbikossal. A Jobbik akkor már túl volt a zeniten és már a Simicska féle light pártverzió futott. Furcsa módon az illető akkoriban már Mészáros Lőrinc Felcsút környéki vállalkozásában dolgozott. Egy radikális cigányellenes a Mészáros cégnél talpnyaló? Ez Belefér? Úgy néz ki, hogy nagyon! Vaskos fizetés az ex-radikális zsebében, új vállalati autó a feneke alatt a melóba járáshoz.

Hogy mindez meglehetősen abszurdnak hangzik? Pedig mindez lehetséges, hiszen Magyarország a korlátlan lehetetlenségek hazája. Így itt akár az is lehetséges, hogy korábban Gyöngyöspatán bőszen cigányozó jobbik pártjának egyik ex-radikális tagja, hogy hogysem, de éppen a cigány származású Mészáros Lőrinc cégénél zsebeli be a lét.

Arra már talán többen rájöttek, hogy a jobbikos radikalizmus afféle cirkuszba illő bohóc szerep volt a legtöbb esetben, de hogy Mészáros Lőrinc ennyire oktondi lenne? Cigánygyűlölő radikálisokat vesz fel a csókos helyekre? Pedig a cigány nem hülye, és Lőrinc sem az.

Hát persze, hogy a Mészáros cégnél a humán erőforrás menedzsment (régi nevén személyzeti osztály), a szakszolgálat instrukciói szerint intézi a felvételiket. A Mészáros cégnél természetes, hogy a belső elhárítás igen aktív, nehogy az ellenség beférkőzőn a cégbe. A lekáderozás régi hagyományokra tekint vissza Magyarországon, és mindenhez a kommunizmus alatt keletkezett dossziék is rendelkezésre állnak, hogy visszamenőleg is ellenőrizhető legyen az illető, családostól.

Természetesen az előnynek számít, ha esetleg az illető irányított ellenzéki volt, (vagy most is az) tehát valamilyen szerepet vállalt el a rendszer kedvéért valahol, ez pozitívum ilyen helyen. Amennyiben az illető rendszerhűnek mutatkozik az adatbázisok szerint, akkor megkapja a "megbízható" indexet a felvételi lapja.

 Az ex-radikális jobbikos (beszervezési) kartonja nyilván rendben találtatott, így a bohóc radikális arc megkapta az állást, a vaskos fizut, meg a céges verdát Mészároséknál. Az ex-radikális akkoriban nem látott, és nem hallott, el volt ájulva a pénztől, amit a cigányoktól kapott. Pusztán emberbaráti szempontoktól vezérelve, említettem neki, hogy ha a sors úgy hozná, hogy a Fidesz rezsim egyszer mégis megbukna, akkor egy percig se vacilláljon, hanem rögvest csomagoljon, és biztos, ami biztos, húzzon el jó messzire az országból.

Az ex-radikális vakon és süketen, egyre csak azzal volt elfoglalva, hogy a Mészáros cégnél (értsd: a cigányoknál) milyen príma dolga van. Persze attól, hogy az ex-cigánygyűlölők (is) vaksi hallássérültek, attól még az idők változnak.

Aki figyel, az láthatja, nemrég nyár volt, ám most már ősz van, hullanak a levelek, és elköltöztek a madarak. A madarak tudják jól, hogy közeleg az idő, amikor az eleség szűkös lesz, ők inkább elhúznak mielőtt még ideér az ínséges idő. Aki jól figyel, az észreveszi, a hírek arról is szólnak, hogy a madarakkal együtt, Orbán Ráhel családjával külföldre települt, Spanyolországban élnek ezentúl.

 https://www.blikk.hu/aktualis/politika/orban-viktor-lanya-koltozes-spanyolorszag-unokak/h9v00th

Orbán Viktor családja nyilván sok mindent lát a magasból. Ők nem hirtelen ötlettől vezérelve hozzák meg döntésiket. Nyilván ezt a döntésüket is alaposan megfontolták. Belefér? A fideszes kormány skandálja, hogy sikerül külföldről haza csábítani a fiatalokat, közben meg a miniszterelnök lánya családostul, külföldre települ.

Nem ciki? Á, dehogy! A vakok, süketek országában ezt is el lehet sütni. Ám talán mégis vannak kevesen, akik látnak, hallanak, figyelnek, és gondolkodnak. Például már azon is, hogy ha külföld, akkor miért épp Spanyolországra esett a választásuk? Spanyolországnak számos előnye lehet, például az is, hogy ott a spanyol nyelvet gyakorolni tudja a család. Mert ugyan Magyarország a korlátlan lehetetlenségek hazája, de az Orbán család jól tudja, hogy ez nem mindig előny. Tudni illik, anno Rákosi elvtárs is (szovjet) száműzetésben volt kénytelen befejezni földi pályafutását. Még szerencse, hogy előrelátó módon, korábban már elsajátította az orosz nyelvet, így a száműzetésben legalább nyelvi problémái nem voltak.

Bár valamiért oroszul tanulni nem népszerű manapság. Pedig gyakran hallani, hogy milyen jó volt a szocializmus, de mégis az angol most a menő. Az angol világnyelv, ámbár azért nem árt észben tartani, hogy Rákosi elvtárs vagy fél tucat nyugati nyelvet beszélt, aztán mégis orosz honban élte le öreg napjait. Oroszország jó messzi van, de ha a vándorútra készülő madaraknak mégsem lenne kedvük az az orosz tajgára tovaszállni, szemüket a spanyol nyelvkönyvre vessék.

A spanyol nyelv is ott van a nagy nyelvek sorában, Dél-Amerika szerte beszélik. Az messzi vidék és bevált menedék azoknak kik száműzetésbe készülnek. Hogy ki elöl kellene menekülni a politika kegyeltjeinek a korlátlan lehetetlenségek hazájában? Például a törvény elöl. Na nem az elöl a törvény elöl, amit a politikusok lábbal tipornak, merthogy másfajta törvény is van a világon. Itt van például ez a cikkely, az élet törvénykönyvéből:

 - „Mert attól, akinek sokat adtak, sokat fognak követelni, és attól, akire sokat bíztak, többet fognak számon kérni.”

Szóval, ha jobban belegondolunk, az Orbán család részéről a spanyol nyelvterület választása, meglehetősen racionális választásnak tűnik. Aki nem vak, az láthatja, elérkezett az idő, a magas körök kezdenek hurcolkodni az országból. Ám, ha magasban fészkelő madarak melegebb tájakra húzódnak, akkor az alacsonyan röpködő madárkák is jobban tennék, ha figyelnének. 

Ha nekem esetleg nem hisznek, kérdezzék Orbán Viktor családját. Ők sokat tudnak, és már útra is keltek messzi tájra.

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek