Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Téged mivel oltottak be? Ne engedd, hogy karanténba zárjanak!

Az utóbbi időszakban kezdtek szaporodni a hírek az oltásellenesekről. Ami annak következménye, hogy a forint további gyengülése, és az ezzel járó életszínvonal romlás is előre borítékolható, és ezzel megérett az idő arra, hogy a hatalom újabb eszközöket vessen be a figyelem elterelése érdekében. Így olyan témákkal is találkozhatunk majd a híradásokban, amit eddig stoppolt a rendszer. Az egyik ilyen régóta lappangó téma, az oltásellenesség. A forint mélyrepülését figyelve lehet, hogy elérkezett az oltásellenesség éve? A gyengébb idegzetű olvasókra tekintettel, előre le kell szögezni, hogy az oltásellenesség témáját a hatalom sok éve teszteli, ezen körökbe (is) beépített ügynökeik segítségével. Mivel biztosra veszik a hatalom berkeiben, hogy a téma nem okoz tömeghisztériát Magyarországon, így rést nyitottak a sakktáblán, hogy a látogatottabb médiákba is tárgyalható legyen az ilyen téma. Tehát nyugalom! Vagy talán azt hiszi az olvasó, hogy a nagy médiákban megjelenhet olyasmi, amit a hatalom nem szeretne ott látni? Na hagyjuk a rizsát. 

Tehát oltásellenesség. Mint ahogy a név is mutatja, az oltásellenesség hívei, ellenzik a kötelező védőoltást. A kötelező oltás ma Magyarországon a gyermekeket érinti, így az oltásellenesek ellenzik a gyermekek kötelező oltását. Több esetben az oltásellenes szülő nem engedi, hogy gyermekét beoltsák. Csakhogy a jogszabályok szerint, a jogszabályokban meghatározott oltások beadása kötelező, így a szülő jogszabályt sért, amennyiben meggátolja, hogy gyermekének a kötelező oltást beadják. A kötelező oltás beadásának megakadályozása pedig eljárást von maga után. Az oltás ellenzésének alapja, hogy nem bíznak a hatóságokban, illetve az oltóanyagokban. 

Az oltásellenesség régóta óta létezik a világon sok helyen, így Magyarországon is. Most, a 2020. év elején akkor került a híradásokba, amikor egy közúti akció során a rendőrség egy dusnoki házaspártól elvette a gyermekét, mert a szülők nem anyakönyvezették a gyermeket. A szülők szerint a magyarországi nevű állam nem létezik. Szerintük ez a név egy USA-ban bejegyzett izraeli cég csupán, és nem egy szuverén állam. A szülők, egy olyan csoporthoz kötődnek, amely a kötelező védőoltásokat is ellenzi. 

A kötelező oltást ellenzők különböző felfogású csoportokba oszlanak. Az oltás ellenzése közös vonás, de nem mindegyikük híve a fentebb említett dusnoki házaspár extrém szemléletének. Vannak, akik csupán attól idegenkednek, hogy az egészséges gyermekükbe oltsanak valamilyen számukra ellenőrizhetetlen szérumot. Ezen túlmenően vannak azok, akik mindezt megfejelik valamilyen antiszemita, ideológiai felütéssel, amely szerint: a kötelező oltásokkal szándékosan olyan szert juttatnak a gyermek szervezetébe, amellyel a genetikai állományát, illetve pszichés fejlődését manipulálják - károsítják. Ez utóbbi kissé leegyszerűsítve így hangzik: 

- azért kell a kötelező oltás Magyarországon, hogy zombivá tegyék a magyar gyereket. 

Vajon egytől egyig szélsőséges őrültek az oltásellenesek, akik veszélyeztetik a saját gyermekük életét? Vagy talán jogos az érvelésük, hogy szülőként eldönthetik, hogy milyen szert engednek beadni a gyermekük testébe? Azok, akik nem ismerik el a gondolat szabadságát, itt egész nyugodtan be is fejezhetik az olvasást. Ők ne vesztegessék itt az idejüket, és nyugodtan térjenek vissza a kedvelt jobb - bal, ilyen - olyan ideológia mentén szerkesztett oldalakhoz, ahol csak az van, amit szeretnének látni. Viszont, ha az olvasó elfogadja, hogy az általa képviselt értékrenden kívül mások, teljesen más logika szerint gondolkodjanak, illetve éljenek, akkor olvasson tovább. Az oltásellenesség témájával magam is találkoztam korábban, és most megosztom az olvasóval a történetet. 

Figyelem! Ez nem mostani, hanem egy évekkel ezelőtti történet! A félreértések elkerülése végett közlöm, hogy az alábbiak nem Fejér megyében történtek. 

A történet a következő: Egy oltásellenes szülő nem engedte betoltatni iskoláskorú gyermekét, így eljárás indult a szülő ellen. Az eljárás során több levélváltás történt a szülők és a hatóság között, majd, a szülő idézést kapott a megyei tisztifőorvostól, hogy a megadott időpontban jelenjen meg a hatóságnál. A megadott időpontban az apa megjelent a hivatalban és ezen útjára kísértem el, egy másik személlyel együtt. Tehát amikor a megyei tisztifőorvos irodája kinyílt, és szólították az apát, hárman léptünk be a helységbe. Tudni kell, hogy mi ketten, akik az apával együtt beléptünk a megyei tisztifőorvoshoz, nem voltunk érintettek a hatósági eljárásban. Nem álltunk rokoni kapcsolatban sem a szülőkkel, sem pedig a gyermekkel. A hatóság szabályai szerint, csupán szülők ismerősei voltunk. Az apa bemutatta az idézését, átadta személyi okmányait, majd a megyei tisztifőorvos kettőnkhöz fordult, és megkérdezte milyen minőségben vagyunk jelen az eljárásban. A magam részéről közöltem, hogy mint állampolgárjogi aktivista vagyok jelen, a harmadik személy pedig közölte, hogy ő a polgárok jogokat pártoló civil egyesület részéről van itt. A nevünket felírták, egyebet tőlünk nem kérdeztek, és megkezdődött az eljárás az apa, mint szülő ellen, mert nem tette lehetővé gyermeke kötelező védőoltását. Ahogy már korábban említettem, az eljárás már korábban kezdődött, de személyesen most először jelent meg a szülő a hatóság előtt. 

A megyei tisztifőorvos ismertette az ügy aktuális állását, majd az apa közölte, hogy nem stimmel a gyermek anyjának a neve a hatóság adatbázisában. Azt a személy, akit a hatóságok a gyermekük anyjaként tartanak nyilván - nem ismerik. Ezt követően mind az apa, mind a tisztifőorvos ismertette a saját álláspontját, kölcsönösen előadták az érveiket. Az egész diskurzus teljesen normális hangnemben zajlott. Az elhangzottakról jegyzőkönyv készült, az egész tárgyalás úgy húsz - harminc percig tartott, és érdemi eredmény, bárminemű végzés, határozat nélkül zárult. A szülők ellen indított eljárás ezzel természetesen nem szűnt meg, az folyamatban maradt. 

Eddig a történet. Hogy ez nem sok? Meglehet, ám a szemfülesebb olvasók nyilván ennyiből is kiszúrták, hogy ebben az apró epizódban sincs minden rendben. Most nyilván akadnak, akik a homlokukra csapnak. Hát persze! Nem stimmelt a gyermek anyjának a neve a hatóság eljárásában! 
Valóban, nem a gyermek anyjának a neve szerepelt a hatóság nyilvántartásában, hanem valaki másé. Most többen legyintenek egyet, na és? Valaki, valahol elírta a gyermek anyjának a nevét - és? Mindez az oltást ellenzők a szemszögéből érdekes, merthogy némely oltásellenes felfogás szerint, a gyermekek anyját genetikai alapokon listázzák a védőoltást beadó hatóságok, mert a magyar gyermeknek adott szérum tartalmaz olyan összetevőket, amelyeket a más nációhoz tartozó gyermeknek adott oltásból hiányzik. És mivel az anyja neve a jelen esetben nem stimmelt, mindez visszaélésekre adhat alapot. (Az oltásellenes vélemények szerint nyilván nem véletlenül rosszak az adatok - hanem szándékosan manipulálják, például a gyermek anyjának a nevét a hatóságok) 

Hogy ez az összeesküvés-elméleteket kiagyalók zavaros agyréme? Mielőtt kimondanánk az ítéletet, lépjünk tovább a történetben. Ugyanis van még tovább, az anya nevével nincs vége a problémáknak a fenti kis epizódban. A súlyosabb problémák ott kezdődnek, hogy a megyei tisztifőorvos által folytatott eljáráson, hogyan vehetett részt két olyan személy, amelyeknek a jogszabályok szerint ott sem lehettek volna. Magamról és a másik társamról van szó, akik az apa kíséretében mentünk oda. Az, hogy mi ketten bementünk az apával együtt a megyei tisztifőorvoshoz, az egy dolog, de a jogszabályok alapján amíg mi ketten ott vagyunk, addig el sem kezdődhetett volna az egész tárgyalás. Az eljárás megkezdése előtt kettőnket fel kellett volna szólítani a hatóságnak, hogy várjunk az iroda előtt, mert jogosulatlanul vagyunk jelen. Ám nem így történt! Az, hogy a szülőt nem zavarta a jelenlétünk, az is csak egy dolog, ugyanis a jogszabályokban foglalva vannak személyiségi jogok, amelyek a gyermeket is megilletik. A megyei tisztifőorvos eljárása során, amelyen ketten jogosulatlanul részt vettünk, elhangzott számos olyan adat, tény, körülmény, amelyekhez az ügyben érintetteken kívül másnak nincs köze. Például elhangzottak a szóban forgó gyerek iskolai problémái, ideértve a gyermek tanárainak nevét, és tanárok személyével kapcsolatos egyéb információk. Az, hogy mindezeket a dolgokat a szülő az eljáráson kívül elmondja más személynek, az a szülő felelőssége, de egy hatóságnak - ráadásul egy kiskorú gyermekkel kapcsolatos ügyet intéző hatóságnak - fokozottan kellene védeni minden érintett személy személyiségi, és mindennemű egyéb jogait. Nem így történt! A megyei tisztifőorvost egyáltalán nem zavarták mások jogai. 

Tehát adva van holmi összeesküvés elmélettel megfertőzött - problémásnak, gonosznak bélyegzett szülő - aki egyébként a gyermekét óvja, mert nem bízik meg a hatóságilag kötelező védőoltás rendszerében - a másik oldalon pedig ott áll a jogszabályokra hivatkozó, teljesen megbízhatónak kikiáltott hatóság, amelyik már a legelemibb szinten sem tiszteli a jogszabályokat. Ez Magyarország. 

Az említett megyei tisztifőorvos irodája, egy gyönyörű, modern épületben van, milliárdos nagyságrendű az infrastruktúra, ami a szóban forgó hatóságot körbeveszi. Az ilyen körülmények között működő hatóságnak nem futotta annyira, hogy a gyermek jogait a legelemibb szinten is védje, annak a gyermekét, amelynek a kötelező olttatását akarja kieszközölni a gyermek érdekében, a jogra hivatkozva. 

De más ügyekben vajon más a hozzáállása ennek a a hatóságnak? Az említett megyei tisztifőorvosnak úgy talán három kilométert kellene autóznia, az első olyan illegális szemétkupacig, amelyben veszélyes hulladékként kezelendő tartalmak is vannak. (Ez évek alatt azóta sem változott) A megyei tisztifőorvos úgy látszik nem autózik ilyen helyek felé. Pedig a globális klímakatasztrófa küszöbén, már arról hallani tudós elméket, hogy az eldobált egyszerű nejlon zacskó is súlyosan károsítja a környezetünket, mert bekerül a táplálékláncba. A hatóságot láthatóan nem zavarja még a veszélyes hulladékként tekintendő anyagok lerakata sem. Ha majd járvány lesz az illegális szemét miatt, akkor majd nyilván kötelezővé tesznek valami védőoltást, ami járványügyi szempontból indokolt. Amivel aztán minden gyereket beoltanak a törvényre hivatkozva, és meg lesz oldva a probléma. 

Csodálkozunk, hogy akadnak olyanok, akik nem bíznak a kötelező oltásokban? Nézzünk körül mi folyik körülöttünk, és utána már nem biztos, hogy annyira csodálkozni fogunk azokon, akik nem bíznak a magyar hatóságokban. Persze megbízni nem kötelező, azt nem írja elő a törvény, csak engedd, hogy a gyermeked valamivel oltsák. A nyilvánosan elérhető tájékoztatás a kötelező védőoltásokról meglehetősen hiányos. Nincs nyilvánossá téve, hogy az oltóanyag, amivel az aktuális évben X - Y betegség megelőzése ellen használnak: 


- milyen gyártmány, milyen néven forgalmazzák, és milyen összetételt tartalmaz 

- milyen laboratórium, mikor és milyen eredménnyel vizsgálta 

- az oltóanyagot melyik cég forgalmazta 

- a magyarországi alkalmazásáról milyen hivatal, illetve személy szerint kik, és milyen végzettséggel, milyen beosztásban döntöttek 

- mennyi az oltóanyag teljes beszerzési költsége 


Mert mint minden, a védőoltás is pénzbe kerül, nem is kevésbe. Ugyanis arról van szó, hogy Magyarországon, minden évben, minden adott korban lévő gyermeket beoltanak. Mindez sok oltóanyag és nagy üzlet annak a kiválasztott cégnek, amelyik az oltóanyagot leszállítja. Mindez hatalmas biznisz, a kötelező oltások köpönyege alatt. Az üzlet természetesen nem bűn, de a korunkban egyáltalán nem túlzó elvárás az átláthatóság, hogy a szülő minden információt - már a védőoltás beadása előtt megszerezhessen a gyermekének kötelezően a beadandó oltásról, A-tól Z-ig. A megyei tisztifőorvosnál tapasztaltak alapján gyanakodom, hogy nem csak a gyermek anyja neve lehet problémás oltás ügyben a hatóságoknál, és minél feljebb kaparásszuk a kötelező oltás ügyet, annál zavarosabb állapotokat fogunk találni. 

Nyilván lesznek, akik ezeket alaptalan, gonosz gondolatoknak minősítik, amelyek arra valók, hogy tovább erősítsék az emberek ellenérzését a járvány és egészségügyi szakemberek iránt. De tényleg olyan minőségben, olyan humán elkötelezettség jellemzi ezt az ágazatot ma Magyarországon, hogy vakon lehet bízni mindenkiben, aki fehér köpenyt visel? 

Távolodjunk el az oltásoktól, de ne hagyjuk el az egészségügyet. Sok embernek van jogosítványa. A jogosítványt időről időre meg kell ujjtani orvosi vizsgálat alapján. El kell menni az orvoshoz, az orvos elvégzi a szükséges vizsgálatokat, látásvizsgálat, stb, és a meghatározott összeg ellenében kiállítja az igazolást arról, hogy mennyi időre érvényes orvosilag a jogosítvány. A jogosítványok érvényességi ideje az életkor függvénye, de az orvos indokolt esetben korlátozhatja az érvényesség idejét, például öt év helyett csak négy évre adja meg a jogosítvány orvosi alkalmasságát. Ez estben természetesen a korlátozás okát dokumentálni, és a jogosítvány tulajdonosával is közölni kell. Például a szívproblémái miatt csak négy évig érvényes a jogosítványa. 

A probléma ott van, hogy akad egy csomó ember ebben az országban, akinek az orvos rövidebb időt szabott meg az jogosítványa érvényességi idejénél, például öt év helyett csak négy évet, ám a jogosítvány tulajdonosa egyáltalán nem tud erről. Hogyan lehetséges ez? A mai rohanó világban ez úgy megy, hogy az ember a napi ügyes bajos gondjai között váratlanul ráeszmél: Úristen! Lejár a jogosítványom! Aztán rohanás az orvoshoz, aki perkálás ellenében ad egy papírt, amivel aztán irány az okmányiroda. A megújított jogsi zsebre vágva, aztán tekerés tovább a napi mókuskerékben. Sokan meg sem nézik, hogy mennyi időre kapták meg a jogosítványt, mert nem betegek, és az orvos sem jelzett semmit, és a bíznak az orvosban! Persze az érvényességi idő megnézése sem egyszerű, hiszen a viszonylag kis méretű kártya formátumú jogosítványon meglehetősen sok adat szerepel, elég apró betűkkel. Ráadásul az életkor szerin adható érvényességi idők is változnak a jogszabályokban - utóbb 2017-ben és 2019-ben is változtak. 

Tehát arról van szó, hogy némely orvos megvezeti, a hozzá jogsit újítani beeső madarat, és indokolás nélkül lekorlátozza a jogosítványa érvényességi idejét. Hogy kinek van ebből haszna? Természetesen az orvosnak! Hiszen az orvosi vizsgálatért pénzt kap az orvos, és így a lekorlátozott jogosítvány tulajdonosa hamarabb fog visszatérni hozzá újabb igazolásért, amiért persze megint fizetni kell. Mindezt egy adott orvos körzetének nagyságát figyelembe véve érdekes, hiszen a képlet úgy néz ki, hogy: 

- X számú ember, 

- egy évvel hamarabb érkezik befizetni 

- a jogosítvány orvosi vizsgálat, Y összegét 
_____________________________________________________________________ 
= Z-vel több bevételhez jut az orvos, ha lekorlátozza X számú ember jogosítványát egy évvel 

Figyelem! Az izgulósabbak most ne kezdjék el hirtelen a jogosítványuk érvényességét böngészni, mert esetleg kellemetlen meglepetésben lehet részük. Mert ez Magyarország! Azt mondják, hogy a bizalom fontos dolog orvos és páciense között, a kérdés csupán az, hogy mit tesznek az illetékesek a bizalom elnyerése érdekében, ugyanis a bizalomért tenni is kell, mégpedig hiteles módon. Csupán a pénz imádata, nem szokta normális embereknél a bizalmat erősíteni. 

Talán többeknek azért nagy meglepetést nem okoz, ha azt állítom, hogy amerre csak nézünk ebben az országban hatósági szinten, fogunk dolgokat találni, ahol az emberek kárára spekulálnak. Innentől fogva annyira már nem is kell csodálkozni azon, ha vannak, akik féltve gyermeküket, nem bíznak a kötelező védőoltásokban sem. Egyébként elárulom, hogy magam is a gyermekkori oltások ellenzői közé tartozom, mert vannak olyan oltások, amelyek egész biztosan károsak a gyerekek fejlődésére. Persze nem a járványos megbetegedések miatt beadott vakcinákat ellenzem, hanem más, gyermekkori beoltásokat helytelenítem. Miről beszélek? Ha körülnézünk magunk körül, rájövünk arra, hogy a nagy többség akarva, akaratlanul, de valamilyen politikai ideológia hatása mentén gondolkodik. 

Ugyanis sok ember már gyermekkorba lett beoltva valamilyen izmus imádásával - vagy épp gyűlöletével. Azok, akiket gyermekkorban beoltottak valamelyik ideológia kusza, hazug katymaszával, azok hátralévő életükben meglehetősen nehezen fognak tényszerű, racionális mechanizmusokat elfogadni, és inkább ösztönösen a beléjük oltott ideológiai katyvasz által diktált logikát választják. Tulajdonképpen egy ideológiai karanténban élik az életüket. Olyanok sem ritkák, akik agyában egymásnak teljesen ellentmondó ideológiák keverednek, kusza értelmetlen halmazba. 

Ebben az országban sokféle izmus uralkodott már, voltak időszakok amikor politikai ideológiák járványszerüen sok embert megfertőztek, és mindegyik politikai ideológiáról el lehet mondani, hogy tetemes kárt okozott. Sajnálatos módon az viszont nem nagyon tapasztalható, hogy az izmusokkal fertőzött társadalmunk, hajlandóságot mutatna arra, hogy szembenézzen az ország korábbi tetteivel. A nagy többség csakis az egyik - vagy másik oldal bűneit látja. Ami biztos, a világ a globális klímaváltozás küszöbén, nem lesz egyszerűbb, a most éppen aktuális koronavírus után is, újabb vírusok és megpróbáltatások jönnek. A politikai ideológiák karanténjába zárt ember csupán a világ egy darabját látja, és nem képes minden síkon látni egy adott helyzetet. Ha megoldást akarunk keresni a világ újabb kihívásaira nem szabadna a gyerekekbe oltani a politikai ideológiák hazugságait. A jövő nemzedékével együtt a saját jövőnk is fertőzötté válik. Sajnálatos módon nem erre felé tartunk. Bűn az oltásélénesség? Nem tudom a pontos választ, de mindenesetre ne engedjük, hogy a gyermekeket beoltsák valamilyen politikai ideológia hazugságaival! 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek