Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Miért piros a majom feneke?

Ez a kérdés már régóta megválaszolatlan, de most komolyan! Izgat valakit a majom feneke, amikor Orbán Viktor úgy tartotta meg az évértékelő beszédjét, hogy közben színes volt valamitől a tenyere? Hogy mitől lett színes a miniszterelnök tenyere? Gyerekjáték a megoldás, vágta rá egyből a sajtó kérdésére az ügyeletes tenyér-színügyi kormányszóvivő. Tintával kente össze magát a miniszterek feje, merthogy az utolsó pillanatig töltőtollával javítgatta a beszédje szövegét. Gyerekes tintapaca, ami látszott Orbán Viktor tenyerén, nem egyéb. 

Persze itt nem áll meg a dolog, vannak, akik mást sejtenek Orbán Viktor elszínesedett tenyere mögött. Egy csúcsvezető esetében így mennek a dolgok a világ bármely részén. Kíváncsi tekintetek fürkészik Erzsébet királynő kalapját - nincs-e rajta kivetnivaló. Kíváncsi szemek ától cettig végigmustrálják Angela Merkel nadrágját - hogy nem-e feslik rajta valahol a varrás és a meglehetősen pucér néger törzsfőnök sem ússza meg, mert a törzse azonnal pletykálni kezd a háta mögött, ha nem az őserdei etikettnek megfelelően áll az ágyékkötője. Ha pedig láthatóan színes a miniszterelnök tenyere, nyilvánvaló, hogy mindez azonnal az érdeklődés középpontjába kerül, hiszen közismert tény: az álmoskönyv szerint meglehetősen baljós jel, ha egy miniszterelnöknek piszkos a keze. 

Forrás: Index.hu
De legyünk őszinték, és mondjuk ki nyíltan, a spekulációk nem is teljesen alaptalanok, ha logikai síkon vizsgáljuk ezt a miniszterelnöki tenyér ügyet. Tudniillik, egy miniszterelnök nem magányosan kóborol ide-oda egy ócska töltőtollal a zsebében, hiszen az ország első számú vezetőjét jól felkészült stáb kíséri folyamatosan útján, bárhol is jár. A testőrök mellett mindig ott vannak körülötte a kisebb-nagyobb váratlan eseményekre felkészült emberek, egy high tech miniszterelnöki túlélőkészlettel felszerelve. A miniszterelnök ingére löttyenhet kávé, vagy eshet bármi malőr, nem lehet probléma! A fontos ember programja nem bukhat el egy váratlan baki miatt. Amikor kell, a háttérből azonnal előlép a megfelelő ember, és elhárítja a problémát. Késedelem nélkül, azonnal, mert minden eszköze kéznél van, és neki csakis ez a dolga. Nincs olyan váratlan szitu, amire a miniszterelnököt kísérő stáb ne lenne felkészülve, és felszerelkezve, már jó előre. A mai kor technikai szintjén, holmi tintafolt eltüntetése nem okozhat problémát! 

Csakhogy innentől adva van a kérdés: hogy akkor miért nem tudta az Orbán Viktor stábja, AZONNAL megoldani azt a banális történést, hogy a miniszterelnök a töltőtollával összetintázta a tenyerét. Egy átlagos felkészültségű, átlagos háztartást vezető nagymama, az észleléstől számítva, hozzávetőleg másfél perc alatt tisztába tudja tenni a kis unokája kezét, ha az ügyetlen rosszcsont összetintázza magát. Elég furcsa, hogy a miniszterelnököt kísérő stáb nem tudta tinta mentesíteni Orbán Viktort az évértékelő előtt, már persze ha valóban tinta okozta az ominózus elszíneződést. 

De tegyük fel, hogy nem tintafolt volt az, ami látszott a miniszterelnök tenyerén, ám ha nem tinta, akkor vajon mi lehetett más? Az ország első emberének egészségi állapota nemzetbiztonsági tényező, így nem csoda, hogy vannak, akik rögtön valamilyen betegség tünetre, vagy egészségi állapottal összefüggő dologra gyanakodnak. Ezen vélekedők tutira veszik, hogy Orbán Viktor beteg, és valamilyen eltitkolt betegség miatt volt foltos a tenyere. Valóban, vannak betegségek, egészséggel kapcsolatos dolgok, amelyek a bőr elszíneződését okozzák. Például a máj elégtelenségek sárgás elszíneződést okozhatnak, míg az ütések miatt kékes-lilás véraláfutások, elszíneződések keletkezhetnek. Erre néhányan biztosan felkapják a fejüket, és rögtön vágják: Orbán Viktor biztosan veri a munkatársait, és annyira pofozta a kollégáit, hogy bele kékült a tenyere! 

Hagyjuk az ilyen spekulációkat, és próbáljunk tényszerűen vizsgálódni. Ahhoz, hogy a miniszterelnök tenyerét mutató fénykép szemrevételezésével tovább tudjunk logikai síkon vizsgálódni, az első feladat, pontosan meghatározni, hogy milyen színű a folt, ami Orbán Viktor tenyerén volt látható az évértékelő alatt. Ám ez csak látszólag egyszerű feladat, mert egy adott szín meghatározása, meglehetősen szubjektív tényező, és a színtévesztés sem ritka az emberek között. Ráadásul egy miniszterelnökkel kapcsolatos kérdés, mindig politikai tényezőnek számít, tehát Orbán Viktor elszíneződött tenyere is politikai kérdésnek tekinthető. Sajnos mindez még tovább nehezíti a pontos szín meghatározását, hiszen a politikai kérdésekben gyakorta ugyanazt a dolgot, különböző személyek, más-más színben látnak. A politikai vakság hazánkban is elég elterjedt dolog a népesség körében. Gyakori eset, hogy nincs közös politikai konszenzus arról, hogy valami fehér, avagy fekete, holott a feketét és a fehéret teljesen jól meglehet különböztetni egymástól, legalábbis elméletileg. 

Ámbár valójában ez utóbbi megállapítás sem helytálló, hiszen a tudomány jelenlegi ismeretei szerint, színek valójában egyáltalán nem is léteznek. Csupán az agyban képződnek a színek, a szembe érkező, különböző hullámhosszú rezgések, és más tényezők alapján, és csak az agyunkban jön létre az a szín, amit a szókincsünk különböző nevekkel illet. A szemünkkel látott dolgok valójában színtelenek. Még az sem teljesen biztos, hogy egy adott nevű szín, például a kék, mindannyiunk agyában ugyanolyan színű, mert ösztönösen megtanultuk, hogy ami olyan színű, mint az ég, az kéknek hívjuk. Tehát korántsem biztos, hogy a miniszterelnök tenyerét mindenki ugyanolyan színűnek látja. De ha mindez ennyire komplikált, akkor hogyan állapítsuk meg, hogy valójában milyen színű Orbán Viktor tenyere? 

Bevett gyakorlat a világ minden részén, hogy bonyolult kérdések ügyében szakértőhöz fordulnak, aki az adott dologban jártas. Tehát Orbán Viktor tenyerén látható elszíneződés pontos megállapítása végett, akkor járunk el körültekintő módon, ha nem csak úgy a hasunkra ütünk aztán bemondunk valami színt, hanem ha hiteles szakértőt kérünk fel, Orbán Viktor tenyerének színügyi vizsgálatára. Aztán a szín pontos ismerete birtokában, már könnyedén betudjuk határolni, hogy mit is látunk a miniszterelnök tenyerén. Ne is vesztegessük tovább az időt, keressünk egy megbízható szakértőt. Szerencsére ismerek valakit, aki korábban kiemelten fontos körzetben élt, nem holmi színtelen vidéken, hanem Felcsút környékén. A színlátása is kitűnő volt, hiszen sokat tartózkodott a természetben. Nem szenvedett politikai vakságban sem, merthogy egyszerű birka pásztorként élte az életét. Az illetőnek jó szeme volt a dolgokhoz, sok mindent meglátott, és Göböl-pusztai juhász néven ismerte meg a világ. Ugye elfogadjuk Váradi Andrást hiteles szakértőnek? Hiszen ő már kapott rendesen Orbán Viktor tenyerétől! Bár már nem lakik Göböl-pusztán de tudom, hogy hol találjuk őt. Nincsen messze tőlünk, hiszen most is itt él bennünk, itt lakik a lelkünk mélyén Váradi András... 

Hahó Göböl-pusztai juhász! Hahó Bandi! Hallasz bennünket odafönt? Téged kérünk fel, légy a szakértőnk! Nem tudjuk eldönteni, hogy mi tapadhatott a fideszes miniszterelnök kezéhez. Te mit gondolsz? Légy szíves tekints le a mennyországból, és mond el nekünk, hogy milyen színt látsz Orbán Viktor tenyerén? 








További oldalak

Címkék >

További lehetőségek