Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Ki örökli a bárányok bőrét Felcsút környékén?

  Mintha megállt volna az idő, csend borul a tájra. Nincs zaj, nincs robaj, környék békés, nem hallatszik már sehol harci lárma. Harcias villámok nem cikáznak már, a temető némán őrzi az elmúlást. A hajdan csatától hangos vidéken, csendes a síron a virág, kőbe vésett betűk jelzik annak ki arra jár, itt nyugszik Váradi András.

 A neve lassan a múlt homályába vész, elfeledik nevét. Nincs kardcsörtetés, amióta nincs az élők sorában. Amióta halott a göböli juhász, nem járják riporterek keresztül-kasul Felcsút környékét, nem kutatják felcsúti körök titkát. A bárányok sem bégetnek már rég Göböl-puszta körül, síri csend borul a tájra amióta nem hallani Váradi András hangját. Az istenadta nép pedig csendben elfelejti, hogy valaha itt élt, itt halt a  göböl-pusztai juhász. Az ügy lezárult, a sajtó elnémult, az akták becsukódtak, bennünk papírlapok várják a selejtezést az irattár mélyén, és velük némaság borult a felcsúti vidékre. Talán nem is történik már erre semmi, az idő is megállt a milliárdokat rejtő hírhedt környéken.

Pedig az idők végtelen tengere soha meg nem áll, ott sem hol az örökösök már régóta élvezik a maguk jussát. Az örökséget, ami járt a gyalázatos göböli halál után. Mert az örökség a halállal kéz a kézben jár. Felcsút urai a csendet, a nyugalmat örökölték Váradi András halála után, de hogy a göböli örökség után ezen felül még mi jár nekik, azt még rejtve tartja az idő. Aztán velük együtt mások is megkapták, mit nekik szánt a sors örökség gyanánt. Ők a szerencsések Felcsút környékén, akik megúszták a ledarálást a felcsúti mészárosok darálóján. Vállalkozók, kik közül némelyekben talán nem is tudatosult, hogy Váradi András halálának ügye mentette meg őket attól, hogy vállalkozásukat a Mészáros birodalomhoz csatolják. Túl nagy port vert fel a göböl-pusztai juhász zavaros halálügye, így Felcsút urai jobbnak látták, hogy felfüggesszék a környék vállalkozásainak bedarálását. Vállalkozók a megmenekülést örökölték Váradi András halála után.

Ki-ki megkapta a jussát, egyedül a képernyők előtt ülők között érzik úgy némelyek, hogy nem kapták meg ami nekik jár. Hiszen nem mutatják már a kisemmizett göböli juhászt a képernyők, megszűnt a élőben közvetített horror-valóságshow Felcsút környékéről. Nincs kit sajnálni, nincs kinek szurkolni, aki majd kikaparja helyettük, nekik is a gesztenyét. A nép szenzációra éhes és nem igazságra, az országot a beletörődőm érdektelenség uralja, nem pedig az igazság vágya. A nép szegényebb lett egy reménnyel. Egy reménnyel, amely lehetett volna valóság, és nem a göböl-pusztai  juhászon múlt, hogy nem így történt. Ő kisemberből lett óriás, porszemként megtette azt mit hatalmasok sem mertek, szembeszállt a hatalommal és kiállt az igazságért. A nagy magyar örökség volt ki keresztbe állt előtte az útján:

 Lehajtott fejjel, némán szolgáld hóhéraid, hogy jutalmul nyomorult lehess a végén!

 – Ez a ma is élő szolgai magyar valóság! Nem az igazság valóságában akar élni az ország, a többség csak a múlt rabságában tud létezni, és nem a tisztességes jelen biztonságát akarja. Az igazságosabb jövő reménye is elveszett Göböl-pusztán.

Az idő meg nem áll, a végtelen univerzum malmai őrölnek tovább, a malomkövei közt a múlt – jelen – jövő eggyé őrlődik. Nem áll meg semmi soha, halad minden az útján. Ami egykor lent volt, most fent van, hogy egyszer majd ismét lent legyen, forog a világ kereke tovább. Felcsút környéke csendes, de az idő itt sem állhat meg soha, most épp egy új vendég érkezését várják. Vannak kik reménnyel, és vannak kik remegve, de jól értesült körök már suttognak róla, érkezik a VÁLTOZÁS!

2019. év nyarán a göböli juhász már rég nem izgatja a környéket, ám most egy haldokló híre izgat egyeseket erre felé. A haldokló nem más mint a baloldal hajdani erős bástyája, a PÁRT. Az MSZP halála pedig Felcsút körül is elhozza a változást. Persze az MSZP kimúlása nem a felcsúti Mészáros birodalmat fogja megrengetni, mások veszíthetnek az MSZP halálán. Mit meghagyott még a felcsúti mészárosok darálója, az válhat prédává Felcsút körül. Vállalkozók, akik nem tartoznak a Fideszhez Felcsút környékén, kiket a göböli juhász halálának nagy port vert ügye mentett meg, most újra prédára kerülhetnek. Ha kimúlik az MSZP félő, hogy az ő vállalkozásukra is kiteszik majd Mészárosék a -bedarálva- táblát.

Többet veszthetnek a pénznél, egy élet munkája a tét, a súlyos kudarc pedig lassan, de biztosan ölő méreg. Az élet malomkövei könyörtelenek, és számukra is eljő az idő, mikor a végtelen hatalma számon kéri rajtuk vétkeik. Mert hiába hagytak másokat élni hagyni, és tolták saját szekerüket tisztességgel egy életen át, a végtelen univerzum nem emberi ésszel ítél. Előtte nem csak az bűn mit megtett az ember, hanem az is bűn mit elmulasztott. Mit megtehetett volna de nem tett. A saját hasznon túl kiállni az igazságért. Kiállni másokért, egy tisztább közéletért. Mit többen is megtehettek volna maguk körül, hisz vállalkozóként a székük kicsit feljebb tétetett az egyszerű emberénél. Mi egykor a sikert jelentette számukra – sodródni az árral – most ez végzetük lehet, ha eljő a balsors.

A Fidesz 2010-es győzelme után Orbán elérkezettnek látta az időt a nagytakarításra, elkezdte hátrébb szorítani szoci köröket Fejér megyében. Korábban a szocikkal kötött alkuval biztosította fideszes körök nyugalmát Felcsút környékén, de a kétharmados hatalom biztos tudatában nem akart újabb alkut.  A szoci körök ellen indított fideszes hadjáratra válaszul kapott szabad utat a göböli juhász legelőjének ügye a baloldali médiában, ami végül Váradi András halála árán, de leállította a fideszes darálót. Azután elcsendesült a környék. Viszont ha bebukik az MSZP, akkor szabad lesz a préda és beindulhatnak a felcsúti mészárosok ismét. Persze a környék megmaradt vállalkozásai nem nagy falatok számukra, de stratégiai szempontok miatt nem nézik jó szemmel ha mások is keresnek holmi aprópénzt Felcsút körül, és presztízs okok miatt is szeretnék ha minden az övék lenne, ott ahol ők az urak. Így aztán néhányan nem ok nélkül aggódnak az MSZP haldoklása okán mostanság. Kósza hírek szerint az MSZP már halott valójában, csak azért nem jelentettek be a halálát, mert Orbánnak így áll érdekében. A halott MSZP-t bábként mozgatva tudja manipulálni a baloldalt a fideszes főguru.
Az MSZP körüli vergődést ugyan el lehet húzni, de a párt halála egyre biztosabban látszik - az MSZP-nek vége. Akkor pedig Orbán körei ismét újra osztják a lapokat Felcsút környékén, és a maradék is gazdát cserél.

Persze van itt többet érő tétel is holmi csipp-csupp vállalkozásnál. Itt van például a bicskei bíróság, ami a területileg illetékes hatóság Felcsút környékén, a jogi perpatvarok intézésére. És hogy hogysem, a függetlenség pártatlan zászlaja alatt, a bicskei bíróság egy szoci irányítás alatt működő intézmény. Merthogy mulasztás történt a rendszerváltásnak hívott hatalomátmentés idején. Ugyanis a nép elmulasztotta kinyilvánítani a politikától függetlenül működő jogintézények iránti akaratát. Így az addig a kommunista pártzászló alá tartozó bíróságokat, a békés átmenet jelszava alatt csendben elosztották maguk között az egypártrendszerből létrehozott pártok.  Egypártiból többpártivá lett a bíróság intézménye, a független, pártatlan bíróság írott malaszt csupán. Azóta sem változott semmi, így a bíróságokon ma is politikai utasítások szerint értelmezik a pártatlan joggyakorlat szentségét.
A bicskei bíróság egy apró kis gyémánt a szoci körök markában.

Amikor 2010 környékén kipofozták a bicskei bíróság épületét, a tatarozás ürügyén tartott ünnepi átadáson ott díszelgett Bicskén a legfelsőbb szoci körökből  Dr. Baka András a Legfelsőbb Bíróság Elnöke, és Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyész, hogy jelezzék, a szocik nélkül nem gördülhet gondtalanul a fideszes szekér Felcsút környékén. A bicskei bíróság a szoci körökhöz kötődő Dr. Soós Gyula székesfehérvári bíró, a Fejér Megyei Bíróság volt elnökének uradalma alatt áll. Az MSZP viszont a halálán van, egyre több szoci góré igyekszik távolabb húzódni az összeomlás előtt álló romos balos bástyától, és erős pártháttér nélkül előbb utóbb a szocik kezében lévő bicskei bíróság is prédára kerül. Mi lesz a szocik fényes kis gyémántjával? Kinek a kezébe kerül a bíróság Felcsút környékén? Elveszi Orbán erővel, vagy talán megveszi Gyurcsány drága pénzen? Így vagy úgy lesz, de valószínű, hogy Farkas Tibor, a hírhedt Felcsút környéki végrehajtó markolja majd a hasznot továbbra is a bicskei bíróságnál.

Mert a bárányok hallgatnak, és a bárányok csak a karám kerítéséig látnak. A bárányok nem is akarják látni, hogy a karám kerítésén túl is van világ, ott kezdődik az a világ amelyben gyökeredzik a pártatlan igazságszolgáltatás. A bárányoknak mindegy, hogy Orbán vagy más hajtja őket a vég felé, hogy Mészáros Lőrinc vagy Farkas Tibor végrehajtó zsebeli be lenyúzott bőrükért a pénzt. A bárányok sem érteni, sem akarni, sem tenni nem akarnak magukért. Aki pedig tőlük többre vágyik és félti a bőrét, az ha szereti az MSZP-t, ha nem, figyeljen jól arra mi körülötte van, mert amit Felcsút szigorúan ellenőrzött vidékén bevezetnek, az előbb utóbb országos gyakorlattá válik. Az országban máshol is megeshet, hogy a szocik vergődése alatt fideszes körök szemet vetnek valaki  vállalkozására, netán bíróságára, és kiteszik a -bedarálva- táblát arra, mi addig még nem volt az övék.
 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek