Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Hitközségi anomáliák Váradi András halálügye körül

Az egyházak misztikus világa keresztül kasul átszővi a társadalmat, és különösen így van ez Magyarországon, ahol az államszocializmus idején a hatalom nagyon is jelen volt az egyházakban. Történelmi léptekkel mérve nem vagyunk nagyon messze ettől a korszaktól, igy nyilván nem meglepő ha azzal szembesülünk valami ügy kapcsán, hogy a hatalomnak ma is jelentős befolyása van az egyházak életére. De vajon Váradi András halála ügyének mi köze az egyházhoz?

Váradi András halotti ravatala az etyeki temetőben volt. A halotti gyászbeszédet, az Etyeki Református Lelkipásztor mondta Váradi András ravatalánál, 2014. október 18-án. Az egyházak és a hatalom kapcsolatát ismerők vélhetően nem vártak sokat az egyházi temetési ceremóniától, ám Váradi András temetésén, ám a lelkésznő sokak számára meglepetést okozott a temetésen mondott beszédével. A beszédnek volt egy része, amely így hangzott:

"... Mikor elhangzik a kérdés utoljára - hol vagy? Egyszer csak nem jön többé válasz... Nem... Mert elütötték, mert meghalt az utcán... Bűn történt, és sosincs válasz ott ahol a bűn történik!

Ma neked is egyértelmű. Itt nincs mellé beszéd, itt nem lehet szépítgetni eltusolni a dolgokat... Egy férfi nem tud többé válaszolni, mert a bűn az ilyen. Nincs oka, nincs indoka, csak célja hogy az ember féljen és rettegjen. Mert ma azt kell mondanom hogy mindenki jár az utcán, és mindenki elmegy a dolgát végezni, hivatását, és közben bárki kaphat egy halálos ütést...
Holnap már lehet hogy én vagy te nem tudod válaszolni hogy hol vagyok. Mer kimentél az utcára, mert szóba álltál egy régi barátoddal, mert levegőt vettél, mert élsz... Mert valaki közben elüt! A bűn akarata hogy ne élj! "

Ezen nincs mit félreérteni, a lelkésznő félreérthetetlenül kimondta amit gondolt, azt hogy Váradi Andrást szándékosan ölték meg. Ez annak tudatában még furcsább, ha még azt is tudjuk, hogy a lelkésznő korábban annyira vérfideszes hírében állt, hogy állítólag Orbán képe lógott a falon a szobájában. Ám Váradi András halálát már nem tudta - nem akarta elfogadni, és Bandi halála már nála is kiverte a biztosítékot. Ezután a Váradi András ravatalánál őszintén elmondta azt amit gondolt:

,,Ma neked is egyértelmű. Itt nincs mellé beszéd, itt nem lehet szépítgetni eltusolni a dolgokat..."

Az egyházak speciális státuszban lévő szervezetek. Jelentős részben állami pénzből vannak finanszírozva, ám mégsem tekinthetők állami intézménynek. Az egyházak a civil szféra, és az állam között helyezkednek el valahol, így ebből a szempontból nézve valamelyest félhivatalos állami intézménynek is tekinthetők. Ha pedig így nézzük a dolgokat, akkor Váradi András temetésén egy félig meddig hivatalos személy -  az Etyeki Református Lelkipásztor - nyilvánosan arról beszélt, hogy Váradi Andrást vélhetően meggyilkolták...

A Váradi András temetésén elhangzott beszédet a sajtó is felkapta, például ez az internetes portál is:

Ám ezzel a történet még nem ért véget. Ugyanis ezt követően a Váradi András temetésén beszédet mondó etyeki lelkésznő hamarosan "eltűnt" Etyekről. Azok akik már valamelyest betekintést nyertek az egyházak zárt világába ebben az országban, azok jól tudják, ha egy pap hirtelen összecsomagol, és ripsz-ropsz elhagyja egyházi szolgálati helyét, váratlanul nyugdíjba vonul, hirtelen elköltözik - ott a hatalom keze van az esetek nagy többségében a háttérben. Nyilván terjengenek ilyen olyan szóbeszédek, de tény: a lelkésznő, miután elmondta Váradi András gyászbeszédét, eltűnt a környékről. Nyilván valakik lapátra tették, és így vagy úgy, de mennie kellett a környékről.

Ezek után már csak egyetlen kérdést kell megválaszolni ebben a dologban. Ha minden úgy igaz ahogy a hatóságok állítják, és Váradi András a saját hibájából, közúti balesetben halt meg, akkor miért volt olyan fontos valakiknek, hogy eltakarítsák azt a papot aki Váradi András ravatalánál ezt mondta:

,,Holnap már lehet hogy én vagy te nem tudod válaszolni hogy hol vagyok. Mer  kimentél az utcára, mert szóba álltál egy régi barátoddal, mert levegőt vettél, mert élsz... Mert valaki közben elüt! A bűn akarata hogy ne élj! "

A kérdésre keresve a választ tudnunk kell, hogy nyilván bűn történt, és mint tudjuk, sosincs válasz ott ahol a bűn történik! Ma neked is egyértelmű. Itt nincs mellé beszéd, itt nem lehet szépítgetni eltusolni a dolgokat... Nyilvánvaló hogy az etyeki papnak azért kellett mennie, mert arról beszélt, hogy Váradi Andrást előre kitervelt módon megölték...

A Váradi András temetésén beszédet mondó lelkész nőnek ez úton is köszönjük a ravatalánál mondott őszinte szavait, és szívből kívánjuk hogy Isten áldása kísérje őt még sokáig!

A lelkésznő beszédét nézd meg Csillag Ádám dokumentumfilmes operatőr, Váradi András temetéséről készült videóján!  Az idézett beszéd a videó tizedik percét követően található!





A blog írásai között egyszerűen lehet keresni, az oldal tetején a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva, a lenyíló menüben található címkék és tartalomjegyzék segítségével!

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek