Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér!

Már közel két esztendő telt el azóta hogy 2014 október 11-én Váradi András az Együtt-PM Pártjának alcsútdobozi polgármesterjelöltje meghalt a Göböl-puszta felé vezető úton, a választások előtti estén. Váradi András nevét törölték a választásról, és ezután automatikusan Tóth Erika a Fidesz-KDNP  jelöltje nyerte el Alcsútdoboz polgármesteri székét a választáson. 

Váradi András tisztázatlan halálának ügyében, a haláleset után két évvel már világosan látszik hogy a hatóságok nem is akarják tisztázni Váradi András halálának körülményeit. Váradi András meghalt, ám emléke velünk maradt, és mélyen ott él a társadalom széles köreiben. Temetőben a sírja, a valaha élt ember kegyhelye, ám Váradi András emléke nagyon is élő, létező valóság,  aminek nincs még méltó emlékhelye.

Alcsútdobozon a Béke utca ami a Göböl-puszta felé vezető útra vezet, amin Váradi András is elindult hogy hazatérjen a családjához a választások előtti estén. Alcsútdobozon a saját választási plakátjait ragasztotta azon a napon, még megállt hazafelé egy barátjánál kis időre, és haza indult. Mint azt már tudjuk, Göböl-pusztára már soha nem érkezett meg... 

A Béke út, amin utoljára haladt Alcsútdobozon Göböl-puszta felé menet, a Szabadság útról nyílik, és a kereszteződés egy kis teret ölel közre. A tér közepén kis zöld sziget fával. Sem tábla, sem térkép, semmi nem jelzi hogy ennek a kis térnek lenne neve...

Alcsútdoboz -  Béke utca - Szabadság utca 
Vajon a béke és a szabadság nemes eszméinek kereszteződésénél, találhatnánk-e megfelelőbb nevet, Váradi András nevénél ennek a kis térnek? Aligha! Az ő neve egyet jelent a tisztességgel, az ő neve egyet jelent a bátorsággal, ő mindezt képviselte politikusként az öntelt hatalom ellen. Állítsunk emléket Váradi Andrásnak, akit a hatalom ártó keze némított el. Legyen Alcsútdobozon a Szabadság és Béke utcák kereszteződésénél a kis tér neve - VÁRADI ANDRÁS TÉR!
Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér! 

- Mert nem felejtjük el Váradi András emlékét!

- Mert Váradi András emlékének is kell tér!

- Mert Váradi András egy volt közülünk... És akit kisemmizett a hatalom, majd elvették az életét...
Váradi András hála ügyében a pótmagánvádas eljárásban,  2016 februárban volt az első tárgyalás. A tárgyaláson csupán harminc ember volt ott, a Váradi Andrást szeretők közül. A harminc ember nem sok, ám ahhoz éppen elég volt hogy a hatalom félelmében jegelje a bírósági ügyet. AZÓTA NEM MERTEK ÚJABB TÁRGYALÁST TARTANI VÁRADI ANDRÁS HALÁLA ÜGYÉBEN! Gondolkozz el... Harminc ember elég volt ahhoz hogy félelmet keltsen a hatalom soraiban, és minden bizonnyal vagyunk elegen ahhoz is hogy legyen Alcsútdobozon Váradi András tér!
 
Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér! 
Nap napután csodálhatjuk a híradásokban Orbán Felcsúton épült szellemvasútját, Mészáros Lőrinc eget verő vagyonát, luxusnyaralóját, és tengeri jachtját. És eközben nincs egy hely ami Váradi Andrásnak állít emléket! Teret kell engedni a tisztességnek, kell hogy legyen tér Váradi András emlékének is ebben az országban! Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér!  Váradi Andrást sok száll kötötte Alcsútdobozhoz. Itt járt iskolába gyerekként, itt dolgozott a TSZ-ben annak idején, és itt volt polgármesterjelölt az Együtt-PM politikusaként.

Állítsunk emléket Váradi Andrásnak Alcsútdobozon!

Váradi András kiállt a tisztesség mellett, álljunk ki mi is Váradi András emlékéért! Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér! 

Legyen Alcsútdobozon Váradi András tér! 


Add tovább hogy lehessen Váradi András tér!






A blog további bejegyzései között egyszerűen lehet keresni: a lap tetején: jobboldali menü > címkék – tartalomjegyzék
ugrás az oldal tetejére

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek