Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Honnan fújta ide a szél ezt az Orbánt segítő ellenzéket?

Szél Bernadett az LMP társelnöke alaposan kicsapta a biztosítékot sokaknál, amikor a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem kerekasztal-beszélgetésén nyíltan Orbán Viktor álláspontját támogatta. Ezt követően a képviselőnő Facebook oldalán többen elég érthetően fogalmazták meg a véleményüket. 

Forrás: facebook.com/szelbernadett/foto


A rendezvényen készült fotó önmagában is elég elgondolkodtató, hiszen Orbán diktatórikus módszereit ismerve az biztosra vehető hogy csak úgy véletlenül nem lehet a vezető fideszesek mellett ülni egy olyan rendezvényen, ahol Orbán Viktor viszi a prímet. 

MTI fotó - Máthé Zoltán 
Vajon mi történhetett? Orbán tényleg megvette az ellenzéki LMP-t? A kérdésre a válasz keresve érdemes visszaemlékezni az LMP alakulásának időszakára. Amint az közismert az LMP alapítása Schiffer Andráshoz kötődik, aki Orbán Viktor ügyvédje volt korábban. Mivel az ilyen jellegű kapcsolat a felek érdekeinek kölcsönös megértését és tiszteletben tartását igényli, így nyilván Schiffer és Orbán politikusként is jól megértik egymást. Érdekes adalék az hogy az LMP indulása idején Felcsút környéke még nem Mészáros Lőrincről volt nevezetes. Abban az időben Orbán saját faluja körül Farkas Tibor bírósági végrehajtó nevét suttogták félve úton útfélen, aki százmilliós nagyságredben rabolta a népet. Nyilvánvaló volt hogy ekkora méretekben a politika szereplői nélkül nem lehet fosztogatni, ám mégis hiába ajánlottam az Orbánfalva környékén folyó néprabló pártügyletet az LMP figyelmébe, ami akkor éppen a párt finanszírozás témájával kampányolva igyekezett a parlamentbe jutni, az a füle botját sem mozdította a dologra. Aztán az  LMP parlamenti párt lett, és ezután le is vette a napirendjéről a témát, hogy melyik pártnak honnan vannak titkos százmilliói. Azt még Felcsút környékén is kevesen tudták, hogy a 2010 - 2014-es ciklusban az LMP egyik parlamenti képviselője Felcsúttól karnyújtásnyira lakott, ám arról nem lehetett hallani hogy az ellenzéki LMP-s képviselő Felcsút környékén zavarta volna az Orbán klán érdekeit. És most többen értetlenül ámulnak az LMP-s Szél Bernadett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen előadott produkcióján. 

Hasonló esetek más pártok esetében is előfordultak, és nézzünk most egy másik hasonló példát is a politikai térfél jobb oldaláról, szintén Felcsút környékről. A Jobbik pártját ismerők tudják hogy a Jobbikot Orbánhoz közeli, illetve Fideszből kilépett emberek alapították. Azt már kevesebben tudják hogy valaha Felcsúton is volt aktív Jobbik alapszervezet, amit olyan Felcsúton élő emberek alapítottak, akik nem óhajtottak Mészáros Lőrinc talpnyaló kutyái lenni. A Felcsúton működő Jobbik elég sok bosszúságot jelentett az Orbán klánnak 2010 környékén Felcsúton, ám nem sokáig mert a Vona Gábor által irányított párt hamarosan kihúzta a szőnyeget a Felcsúti Jobbik alól. Ám ma is van a Jobbiknak politikusa Felcsút körzetében, hiszen Heltai Zsolt a Bicskei Jobbik volt elnöke önkormányzati képviselőként ott ül a Felcsút elővárosának számító Bicske Város Önkormányzatának testületében. A Jobbik színeiben induló Heltai Zsolt ötvenhat szavazatot kapott 2014-ben a választások során, ám ez nem volt elég ahhoz hogy az előre eldöntött eredményt produkálja. Mert  az nyilván nem szorul magyarázatra hogy Felcsút körzetében előre eldöntött dolog az hogy kik vigyáznak  majd az Orbán klán érdekeire az önkormányzatokban. Gondoljunk csak Váradi András a választások előtt történt brutális likvidálására, akit mindenáron meg akartak akadályozni abban hogy ott legyen az önkormányzat képviselő testületében Felcsút körzetében. A jobbikos Heltai Zsolt viszont ki lett választva erre az ellenzéki szerepre, és ezért gyorsan kerítettek az ötvenhat szavazata mellé némi töredékszavazatot, hogy ott lehessen a bicskei képviselő testületben. Mostanság sokat érhet a jobbikos Heltai Zsolt a bicskei képviselő testületben való pozíciója,  hiszen ott rálátása, és némi befolyása van arra az önkormányzatra, ahol vaskos százmilliók vándorolnak az Orbán klán irányába. Merthogy az utóbbi időben egyre gyakrabban hallhatjuk például Vona Gábor éles kirohanásait az Orbán klán illetve Mészáros Lőrinc Felcsút környéki dolgai miatt. Egyébként Heltai Zsolt is szívesen szerepel nyilvánosan, például hozzászólóként akár Facebook nyilvános oldalain is, így éppen  abban az időszakban fordultam hozzá a Bicskét is érintő Orbáni kisvasút ügyében a Facebook oldalán, amikor a Jobbik lapja a Hazai Pálya is foglalkozott a milliárdokat tékozló Felcsúti kisvasút ügyével.

Forrás: Hazai Pálya 

A Felcsút körzetében élő jobbikos politikus válaszolt a megkeresésemre, és elég érdekes választ közölt a Fideszes kisvasút ügyében, amint az alábbi képen is olvasható.



Bővebben itt:
Némi unszolás hatására aztán a jobbikos ellenzéki képviselő a konkrétabb terveibe is bepillantást engedett, amikor elárulta hogy ő is felül Orbán vonatjára, és Felcsúton fog vasutazni a családjával...



Bővebben itt:
Talán kifejezőbb lenne Heltai Zsolt jobbikos politikust, inkább jobbikuss politikuss-nak titulálni, ám nyilván Mészáros Lőrinc körei számára megéri az árát az ellenzékben lévő jobbikos. Ugyanis amit nyilvánosan is biztosan lehet tudni, az hogy ezért az ellenzéki képviselőként folytatott szorgalmas Fideszes talpnyalásért alapból jár Heltai Zsoltnak a takaros képviselői tiszteletdíj a köz pénzéből. Tehát miközben a Jobbik a parlamentben habzó szájjal Mészáros Lőrincezik, aközben a Jobbik Felcsút körzetében élő politikusa Felcsúton kis vonatozik, és ezalatt a Jobbik frakció meg teljes mellszélességben megszavazza a szükségállapot bevezetéséről szóló Fideszes törvényt, amire azért van szükség hogy Orbán szükség esetén biztonságba érezhesse magát ebben az országban. Az tiszta sor hogy a Vona Gábor által irányított Jobbik totál hülyére veszi a népet, ám az korántsem biztos hogy az ilyen jellegű történetek maradéktalanul megmagyarázhatók a kilóra megvehető politikusok pénzéhes kapzsiságával.

 A hasonló esetek említhetők más pártok esetében is, ismertebb és kevésbé ismert újabb és újabb ellenzéki politikusok nevével napról napra bővül ez a lista, ám az ilyen jellegű esetek pontosabb megértéséhez vissza kell nyúlnunk a rendszerváltásnak nevezett időszak korszakáig. A nyolcvanas évek végén a Szovjetunió ereje megroppant, és kezdte elveszteni a befolyását a keleteurópai szocialista országok felett. A Kádári egypártrendszerre épülő hatalmi elit számára nyilvánvalóvá vált hogy az ország hamarosan átkerül a kapitalista érdekszférába, ahol viszont többpártrendszerre épülő hatalmi berendezkedés van. Az addig politikailag egy pólusú hatalom nem várta ölbe tett kézzel a küszöbön álló változást, hanem kezdett alkalmazkodni a nemzetközi politikai helyzet által bekövetkező változáshoz, és a hatalom elkezdte megteremteni a saját mesterséges ellenzékét. A hatalom emberei szétspricceltek a szélrózsa minden irányában a politika világában, politikai szervezeteket, pártokat virágoztattak fel, vagy épp tettek tönkre a hatalom érdekei szerint. Tehát a Kádári egypártrendszer hatalma átalakította saját magát többpárti hatalommá, tehát egyfajta politikai bábszínház az amit ma többpárti demokráciának hívnak Magyarországon. Ezért nem került  nyilvánosságra a hírhedt III/III-as lista, hiszen a Kádári hatalom ügynökei, illetve azok leszármazottai ma is aktívan ügynökölnek, pártokban, szervezetekben, hivatalokban,  javarészt a különböző kulcspozíciókat elfoglalva a Kádári hatalmi elit érdekeit védik a mostani többpárti viszonyok között is. A rendszerváltás kifejezése e-miatt ellentmondásos, hiszen a rendszer egyrészt változott valamelyest, ám változatlanul ugyanaz a hatalom irányít a mostani viszonyok között mint korábban. Persze az természetes hogy a politika bábszínházában a bábként mozgatott politikus színészeknek jár a gázsi a fellépés után, mindenesetre az LMP-s, Jobbikos, és más példák kapcsán adódik a kérdés - miért is vásárolná meg a hatalom saját magát? 

Persze van olyan is a magyar politikában hogy  kilóra megvesznek valakit, erre klasszikus példa amikor az MSZP eladta a saját vezetőjét az Orbán klán számára. Gyurcsány azt tervezte hogy talpraállítja a romokban heverő baloldalt, és ezzel alapjaiban rendezte volna át a dekára kiporciózott többpárti hatalmi struktúra belviszonyait, és emiatt Gyurcsány első számú közellenség lett a régi - új hatalmat színfalak mögül irányítók szemében. Végül mindenki jól járt, a hatalom maradt úgy ahogy volt, az MSZP-s elit is gondtalanul élhet, hiszen Orbán nemigen akarja megtalálni az MSZP-s rablókat, és Gyurcsány Ferenc sem panaszkodhat hiszen a párt hatalma korábban sokkal keményebben bánt el a vezetőivel. Rákosit száműzték, Nagy Imrét felakasztották, Gyurcsány meg örülhet, hiszen őt az elvtársak csupán kilóra eladták, az hogy politikai baloldal mára már szinte nem is létezik az meg kit érdekel?



Tehát van is változás meg nincs is, a politikai bábszínház bábjai újak, ám a mögöttes hatalom a régi, így az ötvenes években született vicc mai formájában ma is életszerű:

Osztályfőnöki órán a tanár a környezeten mutatja be az ország haladását. Felszólítja az első tanulót.
- Nézz csak ki az ablakon, mit látsz? 
- tiszták az út mellett az árkok, mindenütt közmunkások, hamarosan eléri az ország a teljes foglalkoztatottságot. 
- Jól van! Na látjátok ezt a Fidesznek és Orbán Viktornak köszönhetjük.
Felszólítja a második tanulót, aki az új futballstadionokat és nemzeti trafikokat említi. A tanár ekkor észreveszi hogy Pistike mással van elfoglalva.
- Pistike, te nem is figyelsz, azt sem tudod hogy miről van szó...
- Dehogynem tanár úr! Azt ahogy most mi kinézünk, azt a Fidesznek és Orbán Viktornak köszönhetjük! 

Közismert hogy Kövér László a Fidesz véres szájú alakja maga is tagja volt az MSZMP-nek, ám ma már habzó szájjal kommunistázik. Az is ismert hogy Orbán Viktor MSZMP-s párttitkár fiaként a Kádári hatalmi elit befolyásos emberei segítségével lett politikus, és az is nyílt titok hogy csak olyanok kerülhetnek be a közélet, a politika érdemi világába, akik megfeleltek a régi - új káderlista szigorú feltételeinek. Ma Orbán Moszkva felé tart, és rá vár a feladat hogy egy kedvező nemzetközi politikai helyzetben, alkalom adtán az ő kezében forrjon ismét egybe a kényszerűségből többpártivá lett hajdani egypártrendszer hatalma. Amint azt a fenti példák is mutatják, a bábként mozgatott politikusok közül már egyre többen is kezdenek az egy pólusú hatalom visszatérésére felkészülni. Arról nem szól a fáma hogy egy ilyen forgatókönyv esetén hogy néznek majd ki egyszerű emberek széles tömegei Magyarországon, de az borítékolható hogy a régi - új hatalom képviselői, és többek között bizonnyal az LMP-s Szél Bernadett, és a jobbikos Heltai Zsolt is megtalálja majd a számítását, és Mészáros Lőrincre is gondtalan élet vár majd Moszkvában. A többi meg kit érdekel ebben az országban?

Varga B. Tamás Moszkvai éjszakák 


További oldalak

Címkék >

További lehetőségek