Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Gyurcsány a hibás! Mert Che Guevara helyett inkább ő is a fotelforradalmárokra szavaz!

Gyurcsány a hibás, hallottunk már sokszor a Fidesz szájából, és valóban, az Eörsi Mátyás fideszes támogatása kapcsán láthattuk: tényleg Gyurcsány a hibás. A DK-s vezető korábban büszkén szónokolt arról hogy mennyire elfogadhatatlan Orbán rendszere, és lám, közben meg egész jól együtt tud működni Orbánnal. Szóval Gyurcsány Ferencből sem lesz már egy Che Guevara, aki maga volt a forradalom, aki ma is a forradalom jelképe sokak számára. Viszont  a mai magyar viszonyokon láthatjuk, Che forradalmi lelkülete meglehetősen hidegen hagyja az országot.

Che Guevara 
Egyre terjedő kultusza van annak,  hogy néhányan az ősi magyar eredetből próbálnak sok mindent eredeztetni. A minap például az egyik internetes oldal Jézus származását is az ősi magyarsággal hozta kapcsolatba, ám olyan eset nem ismert hogy Che Guevarát magyarként akarta volna valaki láttatni. Nyilván Jézus bárány szelídségét könnyebb adoptálni a Magyarországra, mit Che forradalmár lelkét.

Ám lehet hogy nemsokára Che Guevara is büszkén fog letekinteni a forradalom örök vadászmezejéről hazánk beletörődöm népére, hiszem egy teljesen új innovatív forradalmár típus jelent meg hazánkban - a fotelforradalmár. 


A fotelforradalmár a TV és a számítógép képernyője előtt általában az esti órákban ölti magára a páncélját. Fegyvere a TV távirányító és az egér, amivel egyetlen gombnyomással eltudja tüntetni a gyűlölt politikust a képernyőről. Néhány pohár ital  után már harcra kész helyzetben ül foteljában, és kedvenc chipsét majszolva fogadkozik, ha ő egyszer hatalmat kap, akkor az összes handabandázó ingyenélő politikusnak ellátja a baját. Majd akkor... Másnap reggel aztán a fotelforradalmár már kipihenten és elégedetlen ébred, hiszen ő mindent megtett amit csak lehet, hogy ne legyen ilyen szar hely ez az ország mint amilyen most éppen, és gyorsan viszaváltozik mindent békésen tűrő állampolgárrá, hiszen az összes többi már nem az ő dolga... 

Ám ne gondolja senki hogy a fotelforradalmárságnak nincs jövője, hiszen a politika felsőbb körei is egyre nagyobb perspektívát látnak a fotelforradalmárokban. A politikus tanulékony fajta, és hamar rájött hogy abból neki semmi hátránya nem származhat hogy a proli polgártárs a képernyő előtt osztja az ívet. Amint azt legutóbb Gyurcsány Ferenc bemutatta, megalakult a Demokratikus Nagykoalíció amire Orbán is rábólintott, az  Eörsi Mátyás ügy kapcsán. Tehát már a mindenért felelős Gyurcsány is felzárkózott azon politikusok egyre hosszabb sora mögé, akik Orbán példáiból azt tanulták meg hogy bármit mondhatnak, másnap már nyugodtan elmondhatják annak a teljesen ellenkezőjét is. A magyar meg vagy elmegy szavazni, vagy nem megy el szavazni, de így vagy úgy teljes mértékben akkor is mindent ráhagy a politikusokra ebben az országban. Amint azt láthatjuk a politikusaink meg jól elbótolnak egymás közt ott fennt a köz pénzén, nekik az a  jó ha a tétlenség szelleme járja át az országot, és ölbe tett kézzel  hallgatja a nép a politikusok néphülyítő szövegét. 
A tétlen beletörödés jelszavát pedig nap mint nap hallhatjuk az egyszerű emberek között, ahogy sűrűn elmormogják a "mi úgysem tehetünk semmit" mantráját, úgy hogy  eközben meg egy csomó demokratikus eszköz ott hever a lábuk előtt, amivel a politikát kordában lehetne tartani. Persze a néprablók közben oltják a népet szorgalmasan, tűrni kell, nem szabad tenni semmit,  mert nem kell még egy ötvenhat, és az emberek szívesen kajálják ezt a dumát, és sokan Che Guevara lelke helyett inkább a semmitérő fotelforradalmár létet választják. Pedig a nemtörődőm beletörödés és az ötvenhatos gyilkolászás között azért számos demokratikus módszer adódna amivel a jövőért aggódó és tenni akaró honpolgár nyugodt szívvel élhetne, ha éppen egy jobban működő országot akarna. Ám nem nagyon akar, így ne csodálkozzunk azon hogy a politikusok olyanok amilyenek Magyarországon. Szidhatjuk a politikusokat, van is miért, de az igazság az hogy mi hagyjuk hogy ilyenné váljanak. Ha valaki ebet tart és nem rendszabályozza időnként, akkor ne lepődjön meg ha kutyája öntörvényű álattá válik. Ebben az országban hagyjuk hogy a politikusok büntetlenül ugassanak hol ezt hol azt, aztán meglepődünk ha a politikusi kutyafalka bennünket marcangol. Nyilván segítene ha Che Guevara itt lehetne  közöttünk, és lehet hogy sokan nem is tudják hogy Che járt Magyarországon, és Kádár Jánossal is találkozott.

Che Guevara 
Kádár ugyan nem nagyon lelkesedett a forradalmárokért, fotelforradalmárokat meg a Kádár rendszerben a III/III-as aktákban tartották nyilván, ám ennek ellenére mégis a Kádár rendszer idején készült az oktatófilm, amely segítségével a mai fotelforradalmárok továbbképezhetők. Öntudatos felelősségteljes állampolgárrá, vagy akár valódi Che Guevarává is. Ahogy a  videófilmen is láthatjuk, ehhez először is az kell hogy a karosszékből keljenek most fel...   A többi már menni fog mint a karikacsapás, a lényeg hogy a foteltól távolodjanak el, lehetőleg minél messzebbre, valami olyan helyre ahonnan látszik hogy mi folyik éppen az állam hivatalaiban. A forradalmi lelkület maradhat, az még jó lehet valamire. Napi néhány perc valódi törődés a közélet dolgaival a lakóhelyünk közelében valódi felfrissülés lesz az ország számára. A politikusok jajveszékelésével nem kell törődni, a politikus oldja meg maga a problémáját, az hogy a politikus ijedtében hogyan éri el időben a legközelebbi WC-t, az ország szempontjából nem kardinális kérdés. Különben egy kis mozgás mindenkinek kell, még a politikusnak is, és egyébként kitűnő bolondbiztos pelenkát is lehet kapni manapság. Tehát figyelem! Fotelból fel forradalmár kartársak!  És még valami - idősebbek is elkezdhetik!  Mert  jobb későn egy tisztességes országért forradalmat csinálni mint soha... 







További oldalak

Címkék >

További lehetőségek