Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Közéleti főzőiskola! Avagy mit főz egy diktátorpalánta Ózdon?


Sajnos a rossz példa könnyen követőkre talál, különösen akkor ha az ország miniszterelnöke mutat rossz példát. Orbán Viktor régóta mutatja a hatalmi önkény nem éppen kívánatos példáját, és így ne csodálkozzunk azon ha akadnak olyanok akik a Fidesz által favorizált egyre embertelenebb önkény útján akarnak járni közéleti emberként. Máig megválaszolatlan kérdés az hogy hogyan, miért indul el egy normálisnak vélt ember a diktátorrá válás útján. Napjainkban azok számára akik e kérdésre keresik a választ több tanulmányozásra méltó eset is található a magyar politikai palettán, így lehetséges hogy éppen magyar szakemberek találják meg a választ e kérdésre.


Ózd méltán kiváltotta az országos érdeklődést a 2014. évi polgármester választás során, amikor a Jobbik színeiben induló Janiczak Dávid az civilek segítségével a megismételt szavazáson gyakorlatilag lesöpörte a térképről addigi fideszes polgármestert - Fürjes Pált. Az ózdi emberek Magyarországon meglehetősen szokatlan aktivitást mutattak a választás idején, és valójában a példaértékű ózdi civil összefogás volt az amire sokan felkapták a fejüket országszerte, és nem a tapasztalatlannak számító Janiczak Dávid személye miatt került Ózd az érdeklődés középpontjába.



Janiczak Dávid az ország legfiatalabb polgármestereként kezdte irányítani Ózd városát, és sokan komoly reményeket fűztek a személyéhez, ám hamarosan megjelentek az első baljós jelek Ózdon. Helyi berkekben köztudott volt hogy a Fideszes Fürjes Pál idejében a valódi hatalom az Ózdi jegyző Almássy Csaba kezében volt, tulajdonképpen az ő receptjei alapján főzte ki a Fideszes Fürjes Pál azt a bűzlő korrupt közéleti menüt, amitől az emberek megundorodtak Ózdon. Ezért is kapták fel többen is a fejüket amikor Janiczak Dávid érintetlenül hagyta a korábbi ózdi Fideszes polgármestert a háttérből irányító jegyzőt, Almássy Csabát Ózd város jegyzői székében. Ezt követte egy másik szintén aggasztó dolog,  a jobbikos Janiczak Dávid alatt még szinte meg sem melegedett a polgármesteri szék, ám a legelső dolga az volt hogy álnok módon kihúzza a talajt az addig példásan szerveződő civil mozgalom alól. Gyakorlatilag Janiczak Dávid ahogy elfoglalta Ózd város polgármesteri tisztségét, azonnal megtagadta az őket segítőket, és hátat fordított az őt győzelemre segítő civileknek, és lepaktált a fideszes hatalom korábban is a háttérben kavaró legfontosabb emberével. Janiczak Dávid tehát egy pillanatra sem gondolkodott azon hogy kit válasszon - az ország legfiatalabb jobbikos polgármestere a korábbi korrupt Fideszes háttérhatalom emberét, Almássy Csabát választotta az ózdi emberek helyett.


Janiczak Dávid a korábbi fideszes polgármester jegyzőjét, Almássy Csabát választotta! 

Mindezt nagyon jól példázza Ferencziné Mária esete is, ami sok jó érzésű embert felháborított Ózdon. Mária hitt abban hogy változásra van szükség Ózdon, és egyszerű embereként vállalta hogy a választások idején segíti Janiczak Dávidot. Ferencziné Mária jelentette be azokat a nyilvános demonstrációkat a kampány során amelyek Janiczak Dávid győzelmét támogatták, és nyilvánvaló hogy az egy iskolában pedagógiai asszisztensként és egyéb beosztásban dolgozó Ferencziné Mária erején felül vállalt a választások során Ózdon, egy számára addig ismeretlen politikai pályán Janiczak Dávid győzelme érdekében.



Máriát az egyik kollégája így jellemezte: ,,rendkívül jó pedagógiai érzékkel megáldott valaki, és energikus ember. A nehezen kezelhető gyerekekkel is tud bánni, ha kell erélyesen, de mégis szeretik a gyerekek, mert igazságos, és a gyerekek érzik, hogy attól hogy valaki fegyelmezi őket, még szereti is"



Ám a lelkiismeretesen végzett iskolai munkája ellenére hamarosan Máriát egy -két ember kikezdte a munkahelyén, tudatosan feszültséget gerjesztettek körülötte, és igyekeztek rossz színben feltüntetni. Végül hiába álltak ki a munkatársai közül többen is mellette, az addig közmunkásként tisztességgel végzett munkáját elvették tőle... Így Ferencziné Mária mára már állástalan munkanélküli Ózdon. Persze a választás alatti civil aktivistai kiemelkedő teljesítménye miatt Máriát semmilyen előny nem illeti meg a munkahelyen, ezt jól tudja mindenki, és azt is jól ismert tény hogy Ózdon rajta kívül még nagyon sok ember él meglehetősen kilátástalan helyzetben munkanélküliként. Azonban egyértelmű hogy Ferencziné Mária politikai indíttatású tisztogatás áldozata lett a munkahelyén, és sokan tudják hogy Almássy Csaba jegyző főzte ki az civil szerveződés ellehetetlenítését Ózdon, és Mária mint a korábbi civil demonstrációk oszlopos tagja, első számú célponttá vált Almássy és Janiczak boszorkánykonyhájában, hiszen nekik nincsen szükségük arra hogy a civilek is bele szagoljanak abba amit ők kotyvasztanak a városháza konyhájában. Valójában tehát ez áll a háttérben, nem pedig az hogy Mária alkalmatlan lenne az iskolában tisztességgel végzett munkakörére.



Ferencziné Mária, Ózdi civil szervező a volt munkahelyén


Amint azt ez az eset is hűen tükrözi, Janiczak Dávid nem a köz mindenek feletti szolgálatát tartja fontosnak, hiszen hangzatos kijelentései közben valójában a saját pecsenyéjüket a köz pénzén háttérben sütögetők mellett áll Ózdon. A valójában még tapasztalatlannak számító jobbikos ózdi polgármester miközben a saját magát igyekszik mindenható jóságos gondos vezetőnek mutatni, eközben Ferencziné Mária Facebook oldalán igen fontos jelzésértékű dolgokat közölt, amikor egyértelműen elhatárolódott az egyszerű emberek problémáitól. Egyebek mellett amikor például arra utalt hogy őt sok főnök választja el Ferencziné Máriától, és mindenki a saját életért felelős. 




Talán nem szorul különösebb magyarázatra hogy az a polgármester aki az nép egyszerű fiaiban nem csupán a választások idején darabra számolható voksot lát, az polgármester nem így vélekedik az emberek problémáiról. Persze ehhez az EMBERT is látni kellene a polgármesteri székből, ám úgy tűnik hogy Janiczak Dávid széke túl magasan van már ahhoz hogy oda le lásson ahol az EMBEREK élnek, mert azokat eltakarják előle az Almássy Csaba jegyző féle igen jól fizetett vezetők Ózdon...


Amint az Mária oldalából is kitűnik, arcátlanul aljas és cinikus az a politika amit Almássy és Janiczak folytat a színfalak mögött. Hiszen miközben a háttérből gondoskodnak arról hogy Ferencziné Máriát egzisztenciálisan ellehetetlenítsék, eközben Máriát próbálják befűzni a Janiczak Dávid  mellett tartandó szimpátia tüntetés szervezőjének, mert időközben kiderült hogy az ország legfiatalabb, az első tapasztalatait most gyűjtő polgármestere már zöldfülüként négy-öt jogcímen is jövedelmet vesz fel a köz pénzéből, miközben számos dolog továbbra is megoldatlan Ózdon, például katasztrofális a tömegközlekedés.



Ferencziné Mária azonban köszöni szépen nem kér Almássy Csaba és Janiczak Dávid főztjéből, és nem adta a nevét ahhoz hogy Janiczak Dávid szimpátia tüntetést szervezzen saját maga népszerűsítése miatt az ő nevében. Nagyon úgy fest a dolog hogy másoknak is hasonló a véleményük és egyre több embernek sem ízlik az Almássy - Janiczak féle menű Ózdon, hiszen  2026. Március 4-én, Janiczak Dávid születésnapjára időzített szimpátia tüntetésen meglehetősen mérsékelt volt az érdeklődés.



Persze ettől függetlenül még Almássy Csaba és Janiczak Dávid bátran pezsgőt bonthatott a polgármester születésnapi partiján a szimpátia tüntetést követően, hiszen a nép vagyonán a fidesszel folytatott marakodás nem jelent komoly veszélyt Almássy és Janiczak pozíciójára, majd szokás szerint a háttérben megegyeznek a hatalom emberei, legfeljebb egy-két Ferencziné Mária féle kisember ismét elveszti az állását, és Janiczak Dávid majd újra megüzeni hogy mindenki a saját életért felelős...



Almássy Csaba, a fideszes Fürjes Pál eszének számító Ózdi jegyző a titkos Jolly Joker! 


Viszont azoknak az ózdi embereknek sem kell bánatukban végképp elkeseredni akik szeretnének végre egy emberhez méltó módon terített asztalhoz ülni Ózdon. A 2014-es választások során Ózdon a civilek letették a névjegyüket az asztalra, hiszen amit akkor főzni kezdtek arról országszerte nagyon sokan elismerően szóltak.


Még a legjobb szakácsnál is megesik hogy odakozmál a rántás, és Ózdon megtörtént hogy a való első főztjük során a lelkes ózdi civilek a jobbikos Janiczak Dáviddal végül nem egészen azt főzték ki amit szerettek volna. Ez azonban nem jelenti azt hogy most már a civilek nem süthetik ki a saját pecsenyéjüket, és örökre a tisztességes közéletre éhezve kell élniük Ózd városában. A közélet tűzhelye mellett az egyszerű embereknek is helyük, és fontos szerepük van, így ha Ózdon többen is vannak akik úgy gondolják hogy busás fizetésekkel díjazott Almássy Csabán és Janiczak Dávidon kívül a civil érdekeknek és az egyszerű emberek is helyük van a köz asztalánál, akkor nincs más hátra mint újra elő kell venni a húsklopfolót meg a vágódeszkát. A ózdi civilek már bizonyították hogy igazán jó receptjeik vannak ha összedugják a fejüket, és talán még tüzet sem kell újra rakni hisz a lelkek mélyén még sokan megőriztek egy keveset az izzó parázsból... Sütés főzés közben persze fontos a tisztaság, így okulva a történteken célszerű az Almássy - Janiczak párost távol tartani e fontos szempont miatt a köz konyhájától, ám az nem kizárt hogy Ferencziné Mária szívesen kölcsönadná a bográcsát hogy közösen olyat süssenek ki ami végre valahára az egyszerű embereknek is ízlik Ózd sokat szenvedett környékén...



Ferencziné Mária Ózdi civil szervező 





,,Hadd főzzek ma magamnak!



Életemben annyi mindent megettem,

Hagytam, mindent más főzzön meg helyettem.

Ettem, míg az idegeim kikoptak,

Engedjétek, hadd főzzek ma magamnak!


Jöjjön, aki éhes, aki jó ízekre vár,

Álljon be a sorba, amíg tele van a tál,

Benne lesz majd, amit eddig kiloptak,

Engedjétek, hadd főzzek ma magamnak!"


(Bergendi)

Ferencziné Mária Ózdi civil szervező 





További oldalak

Címkék >

További lehetőségek