Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

A rettegés foka a fideszes hatóságoknál! A Göböl-pusztai juhász létrája perdöntő bizonyíték lehet a halála ügyében!

A helyhatósági választások előestéjén tisztázatlan körülmények között meghalt Göböl-pusztai juhász halálügye pótmagánvádas eljárás keretében folytatódik a Bicskei Járásbíróságon. Dr. Magyar György - a Váradi András halála ügyében a pótmagánvádat képviselő ügyvéd, igen jól tapintott rá Váradi András létrájának problémájára, láthatóan zavart okozva ezzel az ügyet intéző Felcsút környéki hatóságoknál. Váradi András halála ügyében a létra (jobban mondva a létra is) problémás a kezdetektől fogva. A létrát a rendőrség a haláleset helyszínén ugyan összeszedte, ám azt egyáltalán nem vizsgálta, és  azt a helyszínen azonnal  odaadták Váradi András hozzátartozóinak hogy vigyék haza. 

Váradi András halála ügyében az 2016 február 16-án, az első tárgyaláson is kiemelt téma volt a létra a bicskei bíróságon. Magyar György kérte a bíróságtól a létra vizsgálatát, hiszen a létra részese - voltaképpen előidézője volt a balesetnek -a létra leesése miatt állt meg Váradi András, és a rendőrség szerint az volt a vállán amikor halálra gázolták. A létra vizsgálatát az ügyvéd már korábban is kérte a rendőrségtől - mindeddig hiába - és Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró is szemmel láthatólag ideges lett a létra ügyének feszegetése kapcsán. 

A létra tehát meglehetősen gyanús. De vajon miért tartanak a hatóságok Váradi András létrájától? Egy létra nem egy túl komplikált szerkezet, a jelen esetben egy alumínium létráról van szó, a szakértői vizsgálata sem okozhat semmilyen nehézséget a bűnügyi technika mai szintjén. Az ügyvéd szerint a létrán lévő esetleges sérüléseket kell vizsgálni, állítólag a létrán áthajtott Váradi Andrást követő autó, továbbá akár DNS nyomok is lehetnek a létrán, feltéve persze ha a haláleset óta eltelt elég hosszú idő alatt valaki nem tüntette el róla ezeket. A rendőrség szerint Váradi András  létrával a vállán szembe gyalogolt Moharos György osztrák-magyar állampolgár piros színű, FECO-1 osztrák rendszámú, kivilágított Mercedesének, holott mehetett volna a saját sávjában is hiszen ott az út teljesen szabad volt. 

A tárgyaláson Schubertné dr. Szekeres Mónika bírónő azzal érvelt a létra vizsgálata ellen, hogy azt korábban a rendőrség  már kereste (egyébként az ügyvéd kérésére), a rendőrség kiment Göböl-pusztára Váradi András családjához a létráért (utólag) - ám azt a család nem találta meg - így a rendőrség létra nélkül távozott. (Később ugyan a létra előkerült, állítólag valamelyik szomszéd a család tudta nélkül azt használta, ám ezután a rendőrség már nem ment vissza a létráért)

Váradi András halála ügyében a tárgyalást vezető bírónőn lerítt hogy a rendőrség után ő sem szeretné Váradi András létráját tüzetesebben vizsgáltatni, és a létrát a bizonyítási eljárásba bevonni. Vajon miért? Moharos Ferenc vádlottat védő ügyvédnő a tárgyaláson azt mondta ha a létra Váradi András családja birtokában van, akkor vigye el a család a létrát a rendőrségre, és ne a hatóságot terheljék azzal... 

Amint az látható, kifogások ötletek bőven vannak arra nézve hogy miért és hogyan kell elkerüli a létra vizsgálatát, de adódik a kérdés: 

-miért ez a nagy ellenkezés a létra vizsgálata körül, amikor annak bűnügyi vizsgálata egyszerű rutinfeladat manapság, hiszen nem egy komplett tengeralattjárót kellene a rendőrségnek elszállítania és tüzetesen töviről hegyire átvizsgálnia. Mért félnek ennyire a hatóságok Váradi András létrájától? 

Dr.  Magyar György ügyvéd szerint a létra akár perdöntő bizonyíték is lehet az ügyben. Az ügyvéd ezen kijelentésére Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró azonnal fejrázással reagált a tárgyaláson - úgy tűnt hogy a bírónő a létra vizsgálata nélkül is  már előre  tudja hogy a létra nem lesz perdöntő bizonyíték Váradi András halála ügyében... (Lásd a videón itt)  Az ügyvéd szerint a létrán található nyomok dönthetik el (ha még egyáltalán megvannak rajta) hogy Váradi András melyik irányban haladt az úttesten a gázolás helyszínén, mert jelenleg még ez sem egyértelmű, hiszen az orvosszakértői és műszakiszakértői szakvélemények egymásnak ellentmondanak. 

Még az is kérdéses lehet hogy egyáltalán a létra Váradi Andrásnál volt az ütközés pillanatában, hiszen rendőrség szerint a létra nem érintkezett a gázolás során a Mercedessel, ami elég furcsa, hiszen a rendőrség szerint Váradi András létrával a vállán az ütközéstől egyet pördült a saját tengelye körül, és ezután csapódott az autó szélvédőjének. Elég nehéz elképzelni hogy egy ilyen baleseti szituációban a létra nem is érintkezik az autóval. Tehát még az sem tisztázott minden kétséget kizáróan, hogy Váradi András milyen helyzetben -  és milyen összefüggések között került a Mercedes elé, ám a rendőrség után tapasztalhatóan Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró is igyekszik akadályozni a tisztázatlan körülmények között történt haláleset helyszíni rekonstrukcióját.

Mindenesetre Magyar György kijelentette hogy egy halálos kimenetelű gázolás helyszínén a rendőrség feladata a bizonyítékok begyűjtése és lefoglalása, és a létrát a család nem viszi sehová, mert más ügyekben megesett hogy a bíróság a bizonyíték nem szakszerű szállítása, kezelése miatt megtagadta az előadott tárgyi eszköz bizonyítékként való elfogadását az ügyben. Egyébként a rendőrség a haláleset helyszínén még Váradi András leesett cipőjét is azonnal lefoglalta, érthetetlen hogy a létrával kapcsolatban miért nem tette ugyanezt, holott a létra aktív szerepet játszott a rendőrség szerint a halálos gázolásban.

De hagyjuk most a hatóságok konok makacsságát, és a józan ész oldaláról gondolkodjunk el Váradi András létrájának  ügyén. A létrával valami baj van, ezt már a vak is látja, hiszen a hatóságok úgy félnek. Váradi András létrától mint ördög a tömjéntől. A probléma már ott kezdődik amikor a létra lesik Váradi András autója tetejéről. Ugyanis az Alcsútdobozról Göböl puszta felé vezető út első része egy szűk kacskaringós szakasz, tehát amennyiben a létra nem volt jól rögzítve, akkor a létrának nagy valószínűséggel valamelyik kanyarban kellett volna lerepülni az autó tetejéről, és nem az út gyakorlatilag nyílegyenes részén - ahol a haláleset történt. Az alapján amit eddig tudni lehet az esetről, megalapozott lehet az a feltevés hogy Váradi András halála nem úgy történt ahogy azt a hatóságok állítják. A halálos gázoló szerint ő semmit nem látott Váradi Andrásból, ő csak azt észlelte hogy egy kivilágított, bekapcsolt vészvillogóval autó áll a szemközti sáv szélén, ekkor ötvennel ment és még fékezett is, ezután valami nekivágódott az autója szélvédőjének. A hatósági  jegyzőkönyvek szerint, volt egy tanú a helyszínen, Váradi András után érkező autós, aki állítólag áthajtott a létrán, és aki meg is állt és beszélt is Váradi Andrással. (Ezt a tanút egyébként ezután fogja idézni a bíróság). 

Persze az egész háláleset ügye onnantól kezdve nem stimmel hogy a hatóságok kategorikusan elzárkóznak attól a verziótól hogy Váradi András halálát szándékossan idézték elő. Pedig ha visszaidézzük Varadi Andrással kapcsolatos halála előtti történéseket, akkor ezek a dolgok nem a fantázia, hanem a jelenlegi jogszabályok alapján is megalapozzák a szándékosság alapos gyanúját Váradi András halála kapcsàn. 


Jól emlékszünk még hogy az egész Váradi András így úgy kezdődott hogy a miniszterelnök bizalmas embere - Mészáros Lőrinc szemet vetett Váradi által használt területre Göböl pusztán. Mészáros Lörinc amikor  autójába ültette és kocsikáztatta  Váradit, akkor megfenyegette hogy eszébe ne jusson a nyilvánossághoz fordulni.  Váradi Andrást ezt követően számos jogsérelem érte, és nem csak Orbán bizalmas köreiből, hiszen más hatóságok mellett a rendőrség is nyíltan diszkriminálta Váradi Andrást. Váradi a halála előtt számos esetben beszélt arról hogy észleli hogy követik az autóját, és a halála előtt nem sokkal megpróbálta leszorítani az útról  autóját egy  másik autó

A polgármesteri választások előtt, amin ő is indult Alcsútdobozon, egy hírportál riportot készített Váradival, egy több mint tíz éve lezárt Göböl pusztán történt gyilkosság kapcsán. Az eset nyilván azért került elő Váradi nevéhez kapcsolva a választások előtt, hogy a választásokon induló Váradi Andrást a nyilvánosság előtt burkoltan zsarolják - amenyiben eredményesen szerepel a választáson, akkor belekeverik a tíz éve lezárt gyilkossági ügybe, és számítania kell arra hogy a gyilkosság miatt eljárást fognak indítani ellene.

A hírportál olyan információkhoz adatokhoz jutott, illetve közölt a rég lezárt gyilkosságról, amelyeket kizárólag a jogszabályok megsértésével adhattak ki az ügyet jól ismerő Fejér Megyei rendőrök, ügyészek. Egyértelmű tehát hogy Váradi András ellen szervezett hadjáratot folytattak Orbán bizalmas emberei, és láthatóan nem válogattak a módszerekben - a személyesen közölt fenyegetéstől kezdve, a nyilvánosság előtt tőrténő burkolt zsaroláson át, Váradi András követéséig, illetve közúti veszélyeztetéséig minden módszert bevetettek ellene.

Ezek alapján egyértelmű hogy Orbán Viktor Miniszterelnök bizalmas körei például nem csak a rendőrség, hanem nyílvánvalóan a titkosszolgálat segítségét is igénybe vették Váradi ellen. Ezen tények miatt viszont a jogszbályok alapján fennáll annak megalapozott gyanúja hogy Váradi András halálát szándékossan idézték elő, és Váradi András előre kitervelt politikai indítékból elkövetett gyilkosság áldozata lett.

Sokat elárul a hatóságok szándékáról az a tény hogy dr. Magyar György ügyvéd hiába kérte több esetben a rendőrségtől a haláleset helyszíni rekonstrukcióját, ez mégsem történt meg, a rendőrség azt közölte hogy a haláleset helyszíni rekonstrukciójával a megfelelő évszaki illetve időjárási körülményeket várja, majd egyszerűen lesöpörték a haláleset helyszíni rekonstruállását az asztalról. A pótmagánvád ügyét intéző bíró is igyekszik akadályozni a haláleset helyszíni körülményeinek tisztázását, egyébként Váradi András halála ügyét intéző Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró volt az aki másodfokon már egyszer elítélte idősebb Váradi Andrást, amiért az egy nyaláb füvet vágott a Mészáros Lőrinc által tőlük elvett területen. Ez az eset is világossan mutatja hogy Schubertné dr. Szekeres Mónika bíró is politikai utasítások alapján cselekszik, és nem pedig a jogszabályok szellemében. 

Váradi András létrájának problematikája tehát csupán az egy a gyanús promlémák sorában a zavaros halálesetben. Amint azt láthatjuk, több nyomós érv is szól az mellett hogy Váradi András halála nem úgy történt ahogy azt a Felcsút környéki hatóságok beállítják, és az ismertek alapján semmiképpen nem zárható ki annak a lehetősége hogy az aktívan politizáló országosan is jól ismert Váradi András halálát szándékossan idézték elő, és az Együtt-PM pártjának alcsútdobozi polgármesterjelöltje politikai indítatású gyilkosság áldozata lett a választások megkezdése előtt néhány órával. Mint az közismert, a halála miatt a választási bizottság Váradi András nevét kihúzta a szavazólapokon, így rá már nem is lehetett voksolni az önkormányzati választáson...








További oldalak

Címkék >

További lehetőségek