Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Orbán Viktor elrettentő álmától a saját céljainkig!



A példák fontosak az emberi közösségek a társadalom életében. Egy ember vagy csoport példájából sokan meríthetnek erőt vagy éppen rettenhetnek el, hiszen a jó példák mellett természetesen vannak rossz azaz elrettentő példák is.

 A vezető emberek példája mindig kiemelkedő fontossággal bír, hiszen az élen állók példája rávetül a mögöttük álló közösség, és az egész társadalom viselkedésére is. Jelenleg Magyarország első számú vezetője Orbán Viktor miniszterelnök, és nézzük meg az ő példáját, majd jussunk el a saját céljainkig. Mert az nyilvánvaló hogy a célok elemi fontossággal bírnak, az egyén, csoport, illetve a társadalom szintjén. Sajnos napjainkban Magyarországon  sok embernek már nincsenek céljai sem, és fásultan álmok nélkül éli a napjait máról a holnapra.

Pedig fontos hogy legyenek álmaink, amikért érdemes felelni reggelente, amik aztán idővel célokká erősödnek bennünk, amikért aztán küzdeni kezdünk vállalva a megpróbáltatásokat, azért hogy egyszer eljussunk a célig, azaz álmaink megvalósulásáig. Merjünk tehát álmodni, és merjünk álmainkból célokat gyúrni, és merjünk a céljainkért kiállni megküzdeni.

Az élővilág aminek mi emberek is részei vagyunk úgy van elrendezve hogy abban minden valamilyen céllal történik. A magoknak a földben az a céljuk hogy kikeljenek, a már kikelt sarjaknak az a céljuk hogy növekedjenek és erősödjenek, a kifejlett növényeknek az a céljuk hogy a természetben helytálljanak, és virágot termést hozva az utódlásról is gondoskodjanak. Az emberi létforma természetesen ettől sokkal szerteágazóbb célokat is lehetővé tesz, csak észre kell venni, és élni kell az emberi lét AV megszámlálhatatlanul sok lehetőségével.

Nézzük meg tehát Orbán Viktor egyik példáját. Mielőtt azonban erre rátérnénk szeretném felhívni a figyelmet arra hogy Orbán Viktor egy kiragadott példáját a jelen esetben elsősorban nem politikai értelemben van szemléltetve. 

Orbán Viktornak volt egy álma valamikor, nevezetesen az hogy Felcsúton a futballstadiont létesít. Ez az álom erős céllá erősödött benne, és amint azt ma már láthatjuk - mára már megvalósult az álma, hiszen Felcsúton áll a futballstadion. Erről persze sokaknak van véleménye, ám most tekintsünk el az egyébként fontos kérdéstől, hogy Orbán Viktor ezen céljai jók vagy károsak, hagyjuk figyelmen kívül most a futballstadiont övező számos egyéb dolgot, a Felcsút körüli egyéb valóságot, és csupán arra a folyamatra tekintsünk ahogy álmából célt kovácsolt majd megvalósította azt, hiszen tény: ott áll a stadion Felcsúton.

Természetesen azért nem csak Orbán Viktornak vannak álmai, és így például nekem is megvannak a saját álmaim, céljaim, például azok amelyek miatt Merész-elek Kapitányság néven blogot írok. Az egyik álmom például az hogy Magyarországon az állami igazságügyi hatóságok, a társadalom érdekeit szem előtt tartva az emberi állampolgári jogokat és a törvényeket betartva működjenek. Ez olyan cél amelyért  küzdök éppen azon a környéken ahol Orbán Viktor stadiont építtetett.  Amint az sokak számára nyilvánvaló, ez a célom pontosan ellentétes Orbán Viktor köreinek céljaival, ám ezen kívül is van köztük egy nagy különbség.

Nevezetesen az hogy Orbán álma már megvalósult, amíg az enyém még nem. De vajon mi lehet ennek az oka? Miért van az hogy az egyik ember álma megvalósul, a másiké pedig nem? Ahhoz hogy erre a kérdésre választ kapjunk, vessünk egy pillantást Orbánnak azokra a mára szintén megvalósult egyéb céljaira, amelyek szerint a társadalom széles rétegéitől egyre többet vesz el, és egyre többet ad a saját Fideszes köreinek. Ez a cél, - az emberektől sokat elvenni  - a Fidesz politikai köreinek pedig minél többet adni - olyan cél amivel igen sokan azonosultak Magyarországon, így olyan mértékűvé duzzadt Orbán Viktor támogatottsága hogy meg tudta valósítani az álmát, és fel tudta építettni  Felcsúton a futballstadiont.

Ezzel ellentétben annak álomnak hogy a hatóságok a törvények szerint működjenek Magyarországon, vagy éppen Felcsút környékén, nem nagyon vannak követői, így ez nem is valósult meg, hiszen nincsenek , vagy csak kevesen vannak akinek szintén hasonlóak, a céljaik, nevezetesen hogy törvényt tisztelő hely legyen Magyarország. Tehát az hogy Magyarországon a hatóságok a társadalom érdekeit szolgálva a törvények alapján működjenek nem vált sok ember számára közös céllá, és nem is valósult meg, hiszen ahogy azt láthatjuk, hiszen ettől egyre messzebb kerülünk Magyarországon, egyre korruptabb ez az ország, ahol a hatóságok már a látszatra sem igen adnak hogy betartsák a jogszabályokat. 

A szomorú valóság az hogy Magyarországon az emberek lassan már az álmaikról is lemondanak, így céljaik is egyre ritkábban vannak itt, és láthatjuk hogy egyre többen hagyják el az országot. 

Ugyan egy ilyen nyomorult világban miről álmodhatna az ember? - Teszik fel most sokan a kérdést. Ahogy azt láthatjuk az emberek nem is akarnak álmodni és céljaikért küzdeni. Pedig minél rosszabbnak érezzük magunk körül a dolgokat annál több dolog van amiről álmodni lehet, és annál több olyan cél van amiért küzdeni lehet, és kell is az embernek.

Fogolynak érezzük magunkat? Álmodjunk a szabadságról, legyen ennek elérése a cél az életünkben és kezdjünk meg célunkért.
Boldogtalannak érezzük magunkat? Álmodunk egy boldogabb valóságról, és legyen az a célunk hogy megkeressük az ehhez vezető utat.

Egy dolgot azonban semmiképp sem felejthetünk el! Az álmainkat nem álmodhatja meg más helyettünk, a céljainkat nem fogalmazhatja meg más helyettünk - mindezt nekünk kell megtennünk! Ha sokan lesznek Magyarországon akiknek lesznek álmaik, és ha sokan lesznek akiknek lesznek céljaik, akkor a nagy számok törvénye alapján sokan lesznek akik hasonlóan álmodnak, és hasonló célok eléréséért küzdenek. Így viszont már az egyén álmai akarva akaratlanul is valamilyen közösség csoport álmaivá válnak, és így már sokkal könnyebben megvalósulhatnak, mint azt Orbán Viktor nem éppen követendő példáján is láthatjuk. Ám a közösség szó valamiért nem népszerű Magyarországon: itt mindenki tudja hogy az emberek NEM tudnak összefogni! - Nyilván sokan hallották már ezt a szöveget. 


Az első fontos dolog amit meg kell tanulni az az hogy ha valamilyen álmot valóra akarunk váltani, valamilyen célt el akarunk érni - a  mondatokat nem szabad NEM-el kezdeni! 
A "NEM" szó utasítás az emberi elme számára hogy STOP!  - Nincs tovább működés, álljanak le a gondolatok. Figyeljük csak meg hogy Magyarországon milyen sokszor használják az emberek a - NEM TUDOM-, a -NEM LEHET-,  a -NEM SZABAD- és hasonló kifejezéseket. Olyan ez mintha valamilyen törvény rendelné el hogy Magyarországon azt kell kitalálni hogy mit miért NEM lehet megtenni az embereknek. Képzeljük el hogy mi lett volna ha Orbán a Viktor úgy akarta volna elérni a célját, felépíteni álmai stadionját Felcsúton, ha állandóan azt hajtogatta volna hogy azt hogyan NEM lehet megvalósítani. Amint azt tapasztalhatjuk azt gyakran elmondjuk hogy mit NEM akarunk, ám azt hogy mit szeretnénk, vajon ezt milyen gyakran merjük kijelenteni? 

Ahhoz hogy az álmok megvalósuljanak ahhoz először is meg kell álmodni őket, aztán célt kell formálni belőlük, majd az minél több IGEN-t keresve és használva meg kell keresni az álmainkhoz vezető utat. Álmodjunk tehát pozitív célokat, és ne feledjük el megosztani álmainkat másokkal, hiszen ha álmaink társakra lelnek akkor a közös célok könnyebben találják meg az utat a megvalósulásig, mint azok az álmok amiket magunkba zárunk. 

Tehát álomra fel Kedves Olvasó, és például legyen az egyik cél egy olyan ország ahol boldogan élnek az emberek! Azok a  akik úgy gondolják hogy ez az ország akár Magyarország is lehetne, írják le bátran az álmukat,  akár ide a blog végén lévő hozzászólás rovatba, hogy a jó álmok minél hamarabb társra találjanak, és megvalósuljon az az álom Magyarország olyan hely legyen ahol jóízűen álmodnak, és boldogan élnek az emberek.

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek