Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Melyik párt akar megfordulni a göbölpusztai úton?




Titokzatos politikai háttéralkuk márpedig vannak! Így van ez amióta az ember feltalálta a politikát, és pláne így van ez manapság, Orbán Fideszes diktatúrája idején. A politikai háttérmegállapodásokat sohasem hozzák nyilvánosságra, ám azok közvetve mégis árulkodnak a titkos alkuk létéről a figyelmes emberek számára. Így van ez a Göböl pusztai juhász halála ügyében is, hiszen Váradi András máig tisztázatlan halálügye is hagyott árulkodó jeleket a figyelmes szemlélő számára.




A magyar politika minőségéről sokat elárult maga Váradi András is, például akkor amikor 2014 őszén  az egyik személyes találkozásunk során arról beszélt kissé csalódottan, hogy több segítséget várt a saját pártjától az alcsútdobozi polgármesteri választásra való felkészülés során. Viszont Gyurcsány Ferencről pozitív módon nyilatkozott, őt elsők között említette azok közül akik sokat segítettek neki miután szembekerült Mészáros Lőrinccel. Ám mint azt tudjuk, a Göböl pusztai juhász földi pályafutása hirtelen derékba tört a göbölpusztai úton, és Váradi András már csak az égi páholyából szemlélhette amikor a máig tisztázatlan halálos gázolása után a saját pártja azonnal azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Váradi András vétlen balesetben vesztette életét... A halálos gázolás ügyében még meg sem történt a baleset körülményeinek részletes vizsgálata, ám a pártjában már biztosan tudták hogy Váradi András halála véletlenül következett be az önkormányzati választások előtti este.

Sokaknak erről az jut az eszébe hogy pártban látnoki módon előre megsejthették hogy ebben az ügyben nyugtatni kell a kedélyeket, mert ezt a halálesetet nehéz lesz simán lenyomni a közvélemény torkán. És valóban! Hiába kürtölte világgá a Fidesz szócsövének számító Fejér Megyei Hírlap, Váradi András egyik Felcsút környéki közvetlen munkatársának azonnali sajtónyilatkozatát a véletlen baleset teóriájáról - ám az emberek mégsem hitték el hogy Váradi András véletlenül gázolták halálra a polgármesteri választások előestéjén.
A figyelmes szemek számára pedig akadnak szép számmal árulkodó jelek arról, hogy ebben az esetben is születhettek politikai alkuk Váradi András körül.

Az ügyet intéző hatóságok,  a rendőrség viselkedésében nincs semmi rejtély. Diktatúrák idején politikai gyilkosságok mindig is voltak, és a hatóságok mindig mindent rendben találtak a kétes halálesetekben az ilyen érákban, és pontosan így van ez most Orbán diktatúrájában is. Váradi András halálos gázolása ügyében már sok minden került a közvélemény elé: 
-hirtelen meghalt az idős osztrák-magyar gázoló, majd hirtelen feltámadt holtából,
- eltűnt Váradi András létrája  amit elfelejtett lefoglalni és vizsgálni a hatóság - majd kiderült hogy az állítólag el sem veszett,
- ismeretlen autó féknyoma volt a halálos gázolás helyszínén,  és még hosszasan lehetne sorolni az ügy zavaros történéseit. 

Ám teljesen mindegy hogy milyen gyanús mozzanatok vannak a Göböl pusztai juhász halála körül, a rendőrségnek eszébe sem jut hogy a tisztázatlan haláleset miatt a gázoló felelősségét firtassa. A rendőrség szerint sima ügy az egész haláleset. Váradi András létrával a vállán nekisétált a messziről is jól látható, szemből érkező Mercedesnek a polgármesteri választásokat megelőző este a Göböl pusztai úton. De mi mást is várhatnánk egy diktatúra rendőrségétől?  Arra mondjuk senki ne számítson hogy Balázs Sándor Felcsút környéki fideszes rendőrkapitány sajtótájékoztatón jelenti be hogy a Göböl pusztai juhásznak azért kellett meghalnia mert a Fidesz már nem tudta a Váradi András Mészáros Lőrinccel való ügyeit kellőképpen kézben tartani...

A politikai pártok közül talán egyedüliként a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció vetette fel a Váradi András zavaros halálesetét, és az egyre szaporodó politikai gyilkosságok gyanúját felvető ügyeket parlamentben. Az  MSZP-nek például csupán egy családdal együtt érző részvétnyilvánításra futotta, amúgy a politikai pártok között síri csend honol a Göböl pusztai juhász tisztázatlan halála ügyében.

Az MSZP hallgatása fölöttébb gyanús lehet, hiszen egyre másra látnak napvilágot az olyan sejtések hogy az MSZP a színfalak mögött egyezséget kötött OrbánnalSokan emlékeznek még arra hogy nagy dirrel-durral kezdődtek annak idején az MSZP köreit érintő ügyek például a - Hagyó Miklós ügy is - és arra hogy 2010. év előtt ezer és ezer Fideszes torok üvöltötte hogy ha a Fidesz lesz hatalmon akkor itt FELELŐSÉGREVONÁS lesz. Aztán ahogy telnek az évek a Fidesz kormányzat alatt, egyre jobban látszik hogy itt nem lesz semmilyen felelősségrevonás, és az MSZP-s köröknek legfeljebb a saját lelkiismeretüktől kell tartaniuk, mert a Fidesz gondosan ügyel arra hogy nekik nehogy egy hajuk szála is meggörbüljön - ahogy azt például a Simon Gábor felé ügyben is láthatjuk. 


Persze az MSZP-s politikusok is gondosan "elfelejtenek" harcolni a Fidesz ellen. Igaz erre ott van a sokszor hallott magyarázat: a baloldal nem alkalmas a harcra. Ennek ugyan alaposan ellentmond az amit Gyurcsánnyal tett az MSZP, amikor az eltökélte hogy átszervezi a baloldalt, hogy az valós erőt tudjon felmutatni Orbán diktatórikus  hatalmi ámokfutásaival szemben. Ez persze azt is jelentette volna hogy a meddő pénzéhes szoci politikusok közül sokan búcsút mondhattak volna a politikai pályán a mézesbödönnek, így aztán az MSZP-s körök inkább gyorsan lepaktáltak Orbánnal és közös erővel buktatták meg Gyurcsány Ferencet, és így most továbbra is nyugodtan kanalazhatnak az ország mézesbödönjéből, és nagyívben tesznek a működőképes baloldalra. Pedig ha az MSZP-ben úgy harcolnának Orbán ellen is ahogy azt Gyurcsány ellen tették, akkor a Fidesz már rég nem kormányozná Magyarországot segy újabb nemzeti tragédia felé.

Az MSZP Felcsút környékén tapasztalható magatartása is elég árulkodó jel a figyelmes emberek számára. Felcsút mellett Bicske város önkormányzati választásain az MSZP csak azt a választást nem bukta el az utóbbi időben amit ki sem írtak, mert az MSZP sorra elveszitett olyan választásokat Bicskén, amit matematikailag is nehéz lett volna elveszíteni. Az MSZP-nek mégis rendre sikerült veszíteni a Fidesz javára a Felcsút környéki járásközpontban. Mondjuk az is egy izgalmas kérdés hogy hogyan építette Orbán a Felcsúti futballbirodalmát az MSZP nyolc éves kormányzása alatt teljesen zavartalanul. Pedig már abban az időben ömlöttek a százmilliók Felcsútra, és hogy hogysem az MSZP valahogy mégis "elfelejtette" hogy utánna nézzen annak hogy honnan is van Orbánnak erre pénze. Egy dolog azonban biztos. Ha az MSZP-s körök nem Gyurcsány ellen harcolnak annak idején hanem az egyre erősödő Fideszes diktatúra ellen küzdenek - a Göböl pusztai juhász ma is boldogan élne szerető családja körében, és talán ma nem kellene emberek tömegének reményt vesztve elhagyni hazáját hogy másutt keressen megélhetést a világban. 

Azt nem tudom hogy az Orbánnal kokettálló MSZP-s politikusokról hogyan fog megemlékezni a történelem, az viszont egészen biztos hogy Váradi András pozitív alakként, bátor politikusként fog szerepelni a történelem könyvekben. Olyan emberként aki igaz hazafiként kiállt hogy szembe szálljon egy kapzsi embertelen diktatúrával szemben - így Váradi András méltán kiérdemelte hogy hősként emlékezzenek rá az emberek. 

De vajon a Göböl pusztai juhász ügyében is megállapodott az MSZP és a Fidesz, mint ahogy az egyre jobban látszik más esetekben is? Vajon valamit valamiért alapon az MSZP a hallgatásáért cserében odalökte Váradi Andrást is a Fidesz karmai közé? Úgy mint ahogy az országgal tette az MSZP - azt tesztek amit akartok, az MSZP tartani fogja a száját, csak a szocikat hagyjátok békén - jelszó alatt? Az MSZP gyanúsan hallgat Váradi András ügyében is, sőt az MSZP-s körök még azt is nehezen viselik ha mondjuk egy nyilvános rendezvényen valaki a Göböl pusztai juhászról beszél az embereknek. 

Érdemes tehát mindezeken elgondolkodni, és nem szabad elfeledni hogy az MSZP és a Fidesz édes testvérek. Mindketten a Kádár rendszer politikai elitjéből születtek a rendszerváltás idején, mindkettőjük születésekor a Kádár rendszer meghatározó emberei bábáskodtak, olyanok akik egymás mellett ültek az MSZMP pártgyűlésein. A Fidesz és az MSZP néha ugyan hajba kaptak valami apróság miatt, ám amikor arról volt szó hogy az ország mézesbödönjén kell megosztozniuk, akkor jó testvérek módjára gyorsan megegyeztek a színfalak mögött.

Aztán feltűnt Váradi András hiteles alakja, és többen aggódni kezdtek a politikai hiénák között hogy az ő példája esetleg követőkre talál az egyre szegényedő társadalomban. És mielőtt a Göböl pusztai juhász példáján többen elkezdték volna képviselni az egyszerű emberek érdekeit - Váradi Andrásnak gyorsan el kellett tűnni a színről. Mert ha lesznek sokfelé bátor Váradi Andrások az országban, akkor a korrupt politikusok hamarosan búcsút mondatnak a mézesbödönnek, amiből a társadalom javait kanalazzák. 

Egyre jobban látszik hogy a titkos politikai háttér alkuk által kijelölt göbölpusztai út hová vezet a magyar valóságban. Elszegényedő ország, egyre szaporodó politikai gyilkosságok, egyre növekvő nemzetközi elhidegülés. Azt hogy Váradi András közelébe mennyi embert épített be a Fideszes háttérhatalom, azt csak az Isten tudja meg a Mészáros Lőrinc. Azt viszont egyre többen tudják hogy addig kell megfordulni a Göböl pusztai úton, amíg az nem késő. Azok akik szívünkbe zárták Váradi Andrást a tiszta szívéért, a bátor kiállásáért, az igazságért, azoknak már felnyílt szemük, és megvilágosodott előttük hogy ez az út hová vezet amin most járunk Magyarországon. A Göböl pusztai juhászt értők nem akarnak a Göböl pusztai tragédia felé vezető úton menni tovább ahogy azt a Fidesszel lepaktált erők szeretnék, mert látják hogy ez a halál útja. A Váradi Andrásra felnéző emberek békében szeretnének élni a saját hazájukban, és nem akarnak olyan úton járni, ahol Váradi Andrásokat földön futóvá tesznek majd sírba löknek azért hogy a korrupt politikai körök vagyona a napot is elhomályosítsa. Egyenlőre a politikai vezetés rendületlenül tovább ássa az ország sírját, és csak reménykedni lehet abban hogy a magyar népnek lesz elég ereje arra hogy megálljon és megforduljon a Göböl puszta felé vezető úton. Addig amíg az nem késő... 

2015 május 15. Hajnáczki Csaba 





További oldalak

Címkék >

További lehetőségek