Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Az aranyszívű juhász meg a gonosz fideszes király




-Magyar rémmesék sorozat -



 Megjelent: a Merész-elek Kapitányság gondozásában

Ajánlás: Váradi András halála sokunkat megrázott. A váratlan halál félbetörte életútját, ám a Göböl-pusztai juhászt a halál sem választhatja el azoktól akik, szerették őt, csodálták erejét, tenni akarását. Váradi András olvasta a Merész-elek Kapitányság meséit, és szerette volna ha egyszer a vele történt dolgokról is íródik egy történet, amely a mesék nyelvén mutatja be a mai magyar politika szörnyű valóságát. Halála szomorú alkalom kívánsága teljesitésére, ám tisztességes emberi alakja, bátorsága, méltán megérdemli hogy ily módon is emlékezzünk a Göböl-pusztai juhászra.

Szeretettel küldöm e mesét a Göböl-pusztai juhász számára, aki az égben olvassa e sorokat, együtt az angyalokkal. Továbbá ajánlom az ő történetét mindazok számára, akiket megérintett a Göböl-pusztai juhász, azoknak akik ma is felnéznek Váradi Andrásra, akinek volt bátorsága, hogy az emberi tisztesség mellé álljon, és harcoljon a gonoszság ellen ezen a világon.

Bodmér 2014. November 30. Hajnáczki Csaba





💛 Hol volt hol nem volt, valahol a hetedhét vidéken, ott is éppen a felcsúti futballpálya közelében, élt egyszer egy aranyszívű juhász. A juhász békésségben élt két gyönyörűszép leányával, terelte a nyáját hol jobbra, hol balra, éppen arra amerre az arany szíve parancsolta. Nyájának hetedhét határban nem akadt párja, és volt ennek a juhásznak egy báránya, melyiknek arany csengettyű csengett a nyakába. Hanem a hetedhét határban még a virágok is táncra perdültek, amikor leánykái aranypántlikát kötötte.

Jöttek is a hetedhét határból megcsodálni a gyönyörűszép leánykáit, meg az arany csengettyűs bárányát. De bizony azt hiába kérték, azt nem adta sem aranyért, sem másért, hiába könyörögtek az arany csengettyűs bárányért. De bizony nem volt rest a juhász, mikor az arany szívéből kértek egy darabkát! Adott az szívesen abból minden ember fiának, és minél jobban osztogatta az arany szívét, annál több marad neki belőle. De a legboldogabb az lett aki hallotta a báránya arany csengettyűje hangját, mert aki azt hallotta, az rögvest elfeledte minden búját baját! Hoztak is hozzá mindenféle jószágot, beteget, sántát, és az aranyszívű juhász addig melengette őket az arany szívével ameddig azok ki nem gyógyultak a betegségből. Híre is ment az aranyszívű juhásznak, meg a boldogságot csilingelő bárányának, a hetedhét vidéken. Boldogan élt a juhász, terelgette nyáját, naphosszat hallgatta a báránya arany csengettyűje hangját, meg a leánykái boldog kacagását.

Hanem az aranyszívű juhász szülőföldjén élt egy telhetetlen király. Kapzsi volt a király, rakásra gyűjtött aranyat gyémántot, de mégsem nem lelte boldogságát mert sötét gonoszság lakott a szívében. Volt ennek a királynak egy bérese, aki kapzsibb és gonoszabb volt még a sötét szívű királynál is. Rabolt fosztogatott a gonosz béres, és gonoszsággal gyarapította gonosz ura vagyonát. Hanem aztán szörnyülködött mindenki a sok rabolt rabolt  jószág láttán! Bizony rühes beteg volt annak minden párja! Nem akadt közöttük egyetlenegy egészséges jószág sem! Híre is ment a hetedhét határban, meg még azon is túl, a sötétszívű királynak, a gonosz béresének, meg a hitvány nyájnak.
Volt ennek a sötétszívű  királynak öt gyermeke. Aranyba gyémántba dúskált mind az öt naphosszat, de mégsem volt boldog közülük egyik sem. Napról napra többet és többet kívántak, de hiába hordatta eléjük a kapzsi király a gonosz béresével a sok rabolt jószágot, mégsem lettek azok boldogabbak.

Történt egyszer, hogy a kapzsi királynak a fülébe jutott az aranyszívű juhász aranycsengettyűs báránya. Irigység gyúlt sötét szívében, amikor megtudta, hogy az aranyszívű juhász hogyan osztogatja az arany csengettyűs bárány boldogságát szerte a vidéken! Hívatta rögvest béresét a kapzsi király, a leggonoszabb bérest a hetedhét határban, és ráparancsolt:

– Hallod e te gonosz  béres! Kapsz tőlem aranyat gyémántot, amennyit kívánsz, csak rabolt el az aranyszívű juhász arany csengettyűs bárányát! Hozd ide el nékem, hogy a boldogság csak az enyém legyen a hetedhét vidéken!

El is ment a gonosz béres, Göböl-puszta vidékére, és elrabolta az aranyszívű juhász, boldogságot csilingelő, csengettyűs bárányát. Sírtak-rítak a juhász szép leánykái, amikor hiába keresték az arany csengettyűs bárányt! De bizony hiába hullott a leánykák könnye mint a záporeső, az arany csengettyűs bárány nem került elő. Bánatos lett a juhász arany szíve, mert nem hallotta a báránya arany csengettyűjét. De bizony a kapzsi király is hiába várta, hogy övé legyen a  boldogság a hetedhét vidéken! A bárányka arany csengettyűje nem szólalt meg előtte.

💛 Hanem az aranyszívű juhászt nem olyan fából faragták mint aki megijedt a Fideszes rablók hatalmától! Nem félt a juhász a gonosz királytól, de még a Mészáros Lőrinc nevű béresétől sem! Pedig annak volt ám a leggonoszabb híre a környéken! Fogta magát a juhász, elindult hogy szétvigye hírt hetedhét vidéken - a Fideszes király meg a  gonosz bérese elrabolta az ő arany csengettyűs bárányát. A leánykái a bánatos könnyeikből sütöttek pogácsát útravalónak, odakötötték az aranypántlikájukat az apjuk kalapjára, megölelték megcsókolták, így engedték az aranyszívű juhászt az útjára. Ment a juhász a messzi útra, amerre az arany szíve húzta, és vitte a hírt hogy aki hallja, tudja:

-Rabló járja a hetedhét határt,
gonosz béres rabolta a csengettyűs bárányt.
A Fideszes király sanyargatja a vidéket,
oda már a boldogsága mindenféle népnek!

Szörnyülködtek a népek amikor megtudták, hogy a Fideszes béres elrabolta a göböli juhász arany csengettyűs bárányát! Adtak is a juhásznak jó szót, melegséget, vigasztalták az arany szívében a keserűséget. Nem is búsult többé az aranyszívű juhász, amikor bejárta a hetedhét vidéket, hanem lett ő inkább szószólója a sok szegény népnek. Bátor volt a juhász, az igazságot védte, így fogta az pártját, mindenféle népnek.

A kapzsi Fideszes király meg csak  dúlt-fúlt mérgében, mert egyetlen gonosz tette sem maradt ezentúl titokban a hetedhét vidéken. Az aranyszívű juhász járta a környéket, meghallgatta búját-baját a sok szegény népnek.

Rabló járja a határt, a Fidesz rabol abba!
Fogjunk össze rögvest, a jövőnk múlik rajta!
Így szólott a juhász, a mindenféle néphez,
hallgatták őt sokan, szerte a vidéken.

Hanem a Fideszes király szívében sötét harag gyúlt, amikor ezt meghallotta! Hívatta rögvest a leggonoszabb béresét, és ráparancsolt: Hallod e Mészáros Lőrinc! Neked van a leggonoszabb híred a hetedhét vidéken! A göböli juhász arany szívét rabold el énnékem! Tiéd fele kincsem, fele királyságom, ha a juhász arany szívét a palotámba látom!

Elindult a Mészáros Lőrinc, aki a leggonoszabb béres volt az összes Fideszes között, elrabolta a juhász szívét, és elvitte a gonosz Fideszes király palotájába. Sírtak-ríttak a juhász szép leánykái, amikor az apjuk halálhírét megtudták! De bizony velük együtt sírtak a népek, a hetedhét vidéken, amikor ezt a gaztettet meghallották! Vittek is virágot, bokrétát sírjára, hogy legyen az angyalok között a juhásznak boldogsága.

Háborgott a környék, suttogták a népek,
az aranyszívű juhásszal, Orbán Viktor végzett!
Gonosz király nem kell! Vigye el az ördög!
A Mészáros Lőrincet nyelje el a tömlöc!

Harsogták a népek, a hetedhét vidéken,
az aranyszívű juhász mosolygott az égben.
Ott volt már mellette kedves báránya,
aki követte gazdáját a mennyországba.

Csengettyű szól onnét, hallják azt a népek,
kik szerették a juhászt, a hetedhét vidéken.
A göböli juhász, mosolyog az égből,
most is ad darabkát, az arany szívéből.
Csengettyűs báránya, boldogságot csenget,
sok ember szívében, reménységet hirdet.

Most is él a juhász, halljátok ti népek,
kiket rabol éppen, a Fideszes vétek!
Bűnöző az Orbán, meg az egész hada,
a saját népét lopja, a Fideszes banda!
De szó hallik az égből, hang a mennyországból,
Váradi András szól, a göböli határból.

Fogjatok csak össze, mindenféle népek,
űzzétek a gonoszt, ki rabolja a népet!
Ne tűrjétek meg ti, a Fideszes sátánt,
ki megölte orvul a reményt adó bárányt!

Így szól most a juhász, ki aranyszívét adta,
hetedhét határban, hangzik most a hangja.
Arany szíve ragyog, tisztesség a vére,
angyalsereg őrzi, odafent az égbe.

Eddig szól a mese, halljátok ti népek,
de folytatás is lesz majd, a hetedhét vidéken!
A göböli juhász, biztat fenn az égből,
két szép leánykája, Göböl vidékéről.
Fideszes király kell? Vagy tisztességes jövő?
Halljátok ti népek, mi lesz a jövendő?


...De bizony a kapzsi Fideszes királyt meg is verte az Isten a gonosz tettéért! Nem is lehetett annak már soha többé boldogsága a hetedhét határban! Hiába volt aranya, gyémántja, mind az öt gyermeke keserűen élt vele a világban. Világgá is ment mind az öt keserűségében, és maguk mögött hagyták a hetedhét vidéket. Így lett vége ennek a mesének...

💛 A Göböl-pusztai juhász, meg a két szép leánykája, a Merész-elek Kapitányság, és még sokan mások - jóravaló embereket keresnek a tisztességes jövő meséjéhez, a hetedhét határból, meg még azon is túlról...


Váradi András









További oldalak

Címkék >

További lehetőségek