Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Parancsnok Úr, ugye az ön börtöne nem lesz egy fideszes Auschwitz?


Címzett: Dr. Budai István ezredes, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka 

Küldő: Merész-elek Kapitányság 

Tárgy: Humanitárius okból nyújtott egészségügyi ellátás kérelmezése 

Ügyintéző: Hajnáczki Csaba 

Tisztelt Parancsnok Úr! 
A balassagyarmati börtönben van előzetes letartóztatásban a cigány származású K.I., akinek egy korábbi balesetből adódóan a gerincében két gerinccsigolya el van törve, továbbá előrehaladott gerincsorvadásban is szenved. K.I. gerincsérüléseit, állapotát a Bp. Honvéd kórház orvosi iratai is igazolják. 

K.I. az állapota miatt belátható időn belül gerincműtét elvégzésére szorulna, azonban az ügyében eljáró hatóságok a Fidesz befolyása következtében, tudatosan akadályozzák K.I. orvosi ellátását mert az egészségügyi ellátáshoz való jutás lehetőségével zsarolva igyekeznek K.I.-t, egy általa el sem követett bűncselekmény - Balla Mihály Nógrád Megyei Fidesz Országgyűlési képviselő felesége - Balláné Csordás Ildikó Soltvadkerti házában történt betörés beismerésére rábírni. 
(Nyilván a Fidesz tudatosan választotta a cigány származású K.I.-t a koncepciós ügy alanyául, hiszen közismert hogy a cigány származású emberek nehezen tudnak az alapvető emberi állampolgári jogaiknak érvényt szerezni a cigányokat érő diszkriminatív megkülönböztetés miatt) 

A Honvéd kórház K.I. számára a műtét elvégzéséig rendszeres gyógytornát ír elő, és az orvosi szakvélemény szerint az állapota a műtétig még így is fokozatosan romlani fog. 
Nagyon sajnálatos hogy elítélhető módon a balassagyarmati börtön orvosa, a K.I. állapotáról szóló - a Honvéd kórház által kiállított orvosi iratok megtekintését is megtagadta - ezért K.I. már több hónapja a gerincsérüléseihez szükséges mindennemű orvosi ellenőrzés, kezelés, ellátás nélkül van a börtönben. 

Tény hogy K.I. gerincsérüléseivel kapcsolatos egészségügyi beavatkozások a bv. intézményeiben nem elvégezhetőek, azonban tekintettel arra hogy a gerincsérülések jelentős fájdalommal is járnak, ezért humanitárius szempontokra hivatkozva fordulok önhöz mint a balassagyarmati börtön parancsnokához, és kérem önt hogy 

-a börtön jelenlegi gyakorlatától eltérően- 

K.I. számára a börtönben, szükség szerint fájdalom csillapító szerhez való jutás lehetőségét biztosítsa. Továbbá figyelemmel arra hogy K.I. számára a gerincműtétig előírt gyógytorna helyben- a Balassagyarmati Városi Kórház intézményeiben biztosítható - ezért tekintettel a fogvatartott K.I. súlyos gerincsérüléseire - kérem önt hogy K.I. számára a gyógytornához való jutás lehetőségét balassagyarmati városi egészségügyi intézményekben lehetővé tenni szíveskedjék. 

2013. június 3. napjáig előzetes fogvatartottként, 46 napig voltam a balassagyarmati börtön intézetében, és ott azt tapasztaltam hogy a bv. intézet munkatársai (jelentős számban fiatal emberek) a fogvatartott emberekkel tisztességesen és emberségesen bánnak - és ezért az elvárható alapvető humanitárius szempontokon túlmenően, a bv. intézet beosztott munkatársainak az európai normákhoz méltó magatartása miatt is indokolt elvárás a balassagyarmati börtön parancsnoka felé az, hogy igazodjon a bv. beosztott munkatársainak a börtönben tanúsított emberséges magatartásához - és egy súlyos gerincsérülésekkel fogvatartott ember számára az alapvető egészségügyi ellátáshoz való jutás lehetőségét biztosítsa. 

Az ismertettek miatt kérem önt mint a balassagyarmati börtön vezetőjét, hogy utasítson el minden olyan, a politikai hatalom vagy más részről érkező kérést vagy utasítást, amely K.I. vagy más fogvatartott esetében, az Európai Uniós normák, és egyéb nemzetközi megállapodások alapján járó egészségügyi ellátáshoz való jutás elvonását vagy korlátozását célozza. 

Kérem hogy a K.I. számára a humanitárius szempontok alapján járó egészségügyi ellátáshoz való jutás lehetőségét biztosítani szíveskedjék, és az erről szóló értesítést 3 munkanapon belül, de legkésőbb 2013. július 6. napjáig részemre küldeni szíveskedjék. 




http://facebook.com/hajnaczki.csaba oldalon közzétett irat! 

Kelt.: Bodmér 2013 július 3. Hajnáczki Csaba állampolgárjogi aktivista, a Merész-elek 

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek