Összeírás! Fideszes összeírás Felcsút környékén! Mire való egy okosfüzet?

Kép
Mint ahogy az a diktatúrákban lenni szokott, a fideszes diktatúra is erősen érdeklődik az emberek magánélete iránt. Sokan attól félnek, hogy lehallgatják a telefonbeszélgetéseiket, megfigyelik a számítógépünket. Nos ezektől a fideszes időszakban nem félni kell, hanem észre kell venni, hogy ez most így van, és meg kell tanulni okosan együtt élni ezekkel a dolgokkal a fideszes érában. Azonban sokan nem is gondolnák, mégsem ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a magánszférára. Már jó ideje annak, hogy napvilágra kerültek azok a hírek, hogy a Fidesz minden településen nyilvántartást vezet az emberek magánéletéről. Igen, szinte minden utcában ott vannak azok, akik feljegyzik hogy ki-kivel találkozik, ki-miről beszél és persze, hogy ki-mit tervez. Bizony a fideszes besúgók folyamatosan a háttérből sasolják az embereket. Nem most kezdték ők a szakmát, hiszen a javarészük már a múlt rendszerben is III/III-as besúgó volt, vagy ilyen családban nevelkedett. Tehát minden adatot összegyűjt

Felcsút környékén a rendőrség támogassa a fészekrakó programot!

Címzett: Bicskei Rendőrkapitányság - bicskerk@fejer.police.hu

Küldő: Merész-elek Kapitányság



Tisztelt Rendőrhatóság!

Korunkban az élővilág óvása egyre fontosabb prioritást élvez, és ezért a természetes élő fauna védelméről az Európai Unió tagországaiban számos jogszabály rendelkezik.
Ebből adódóan az Európai Unióban a helyi, hivatalos szervek felé is egyre markánsabban fogalmazódik meg az elvárás, hogy a hatósági szervek a feladataik ellátása közben maguk is törekedjenek arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben kíméljék a természetes élővilág életét.

Különösen nagy jelentőséggel bír mindez a rendőrség esetében, hiszen a rendőrség a feladatait igen gyakran nem irodai -tehát külső környezetben-végzi, ahol közvetett módon, napi rendszerességgel kerül érintkezésbe az élő faunával.
Nyilván a Felcsút környéki rendőrség számára nem szükséges ennek a  jelentőségéről hosszasan érvelni, hiszen erről a hatóságról közismert, hogy ez a hatóság meglehetősen nagy figyelmet fordít, némely Felcsúton előforduló - bizonyos, helyileg kiemelten védetté nyilvánított - faj megóvására.
Azonban fontos megjegyezni hogy az Európai Unió direktívái, a Felcsúton fészkelő Fideszes jómadarak védetté nyilvánításáról nem rendelkeznek - ellenben az E.U. számos, gyakori, ám igen hasznos, valamint ritka, fészekrakó faj óvását is előirányozza.
Ezért fontos hogy a figyelmét ne a felcsúti fajok védelmére korlátozza a hatóság.

Felcsúttól szinte kőhajításra lévő Bodmér településen is számos olyan faj fészkel, amelyekre vonatkoztathatók az uniós direktívák. A Bodmér településen fészkelő különféle populációk számára a 2013. év rendhagyó módon kezdődött, hiszen a márciusban beköszöntött rendkívüli téli időjárás erősen megzavarta a fajok kialakult szokásait. Mivel a Bodméron élő különféle populációk is figyelemre és óvásra érdemesek, ezért az érdekükben kérem a rendőrség partneri együttműködését.

A Felcsút környéki rendőrség számára Bodmér település jól ismert terület, a rendőrség gyakran végzi itt hatósági kötelességeit, hiszen a Bodmér Vasvári P. 36. számú lakóhelyem előtt meglehetősen gyakran látni, ott álló - szirénázó rendőrautót a hajnali órákban.

A házam előtt szirénázó rendőrautó a környéken élő embereket egyáltalán nem zavarja, és bár a gyakori szirénázás oka előttem is ismeretlen, de a falu többi állampolgárával egyetemben mindig nagy megnyugvással veszem tudomásul a bűnüldöző hatóság biztonságot jelentő jelenlétét a lakókörnyezetemben.

Azonban az ornitológiai megfigyelések szerint, a hasznos és ritka fészekrakó fajok által kibocsátott hangok teljességgel különböznek a rendőrségi autók szirénái által keltett hangoltól. Ezért a rendőrségi sziréna hangja tájidegen az itt fészkelő különféle populációk számára, és nagy mértékben zavarja is azokat.
A téli időszakban a hatóság lakóhelyem előtti, hangjelzéssel egybekötött megjelenése semmilyen problémát nem okoz, azonban a mostani tavaszi időszakban mindez kiemelt jelentőséggel bír - hiszen most kezdődik a fészekrakás és költés időszaka, és ráadásul a lakóhelyem előtti rendőrségi jelenlét is emelkedő tendenciát mutat, és ez növeli a fészekrakás és költés egyébként is magas kockázati tényezőit.

Mindezek miatt -az Európai Unió előirányzataira hivatkozva- kérem a rendőrhatóságot, a Bodméron fészkelő különféle fajok populációinak óvása érdekében,  az alkalmazott hatósági módszereinek kisebb mérvű módosítására.

Hangtani szakértők szerint, a hasznos valamint a ritka fajok a fészkelési és költési időszakban használt hangjaihoz leginkább a fuvola és a hárfa hangjai hasonlatosak. E kellemes hangú hangszerek igen kedveltek a hölgyek körében, és nyilván a rendőrhatóság női állománya között is számosan akadnak akik színvonalas módon kezelik e szép hangzású hangszereket.
Ezért indítványozom hogy a hatóság legyen figyelemmel a Bodméron élő, hasznos és ritka fajok fészekrakó és költési időszakára, és amennyiben a lakóhelyem előtti kötelességteljesítés szükséges velejárója a hatósági hangjelzés adása - abban az esetben a Tisztelt Rendőrség, az állományához tartozó muzikális adottságú hölgyek fuvola és hárfa jelzéseivel tegyen eleget a hatósági kötelezettségeinek.

A rendőrnők fuvola és hárfa használata jogszabályokba nem ütközik, és ez az élő faunát kímélő megoldás a bevetésre vezényelt rendőri állomány célirányos csoportosításával, külön költség nélkül elvégezhető.

Mindezek miatt kérem a rendőrség hivatalát, az előterjesztett hangszeres hatósági hangjelzés bevezetésének tanulmányozására, hiszen a javasolt hatósági módszertan, a hasznos és ritka fajok fészekrakó és költési hajlamait erősítené, ráadásul a rendőrség a tájjellegbe illeszkedő hatósági jelzéseivel - a lakosság nagyobb tetszési indexét is  kieszközölné.

Ezért a Bodméron fészkelő és költő, különféle hasznos, ritka, egyébként igen kedves madárkáinak óvása kapcsán, felhívnám a rendőrség figyelmét arra a társadalom részéről mutatkozó igényre is - amely az innovatív környezettudatos módszereket alkalmazó hatóság iránt mutatkozik.

Kérem a Tisztelt Hatóságot, hogy az Európai Unió direktíváival összhangban lévő előterjesztéssel kapcsolatos értesítését -lehetőleg sziréna használatát mellőzve- a facebook.com/hajnaczki.csaba oldalon közzétenni szíveskedjék.

Kelt. Bodmér április 13.  Hajnáczki Csaba, a Merész-elek Kapitányság munkatársa :)

További oldalak

Címkék >

További lehetőségek